un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Protest adevarat

3 Feb 2011  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Demonstrators in Cairo’s Tahrir Square use their hands to dig into the ground, apparently to pull up stones and bricks to throw at rivaling protesters.

Aşa zice CNN. Pentru cine n-a înţeles, egiptenii şi-au folosit mâinile pentru a săpa în pământ ca să scoată pietre pentru a arunca în guvern, preşedinte, armată şi tot ce e împotriva lor. Aşa e protestul adevărat, nu cu dansul pinguinului şi râsete la demonstraţie.

În altă ordine de idei, priviţi filmul de mai jos. Nişte egipteni mai inteligenţi au intrat cu caii prin mulţimea de demonstranţi, pentru că, nu-i aşa, cal versus tanc este o luptă echitabilă. Cineva a jucat prea mult Starcraft şi a crezut că e călare pe un hidralisk. Priviţi şi momentul în care câţiva călăreţi descoperă că e foarte uşor să fii tras jos de mulţime de pe cal şi bătut măr. Au uitat un amănunt important şi anume faptul că o cavalerie e puternică în luptă, dar de obicei cu armură şi sabie în mână.

    4 comentarii

  1. Vitejia se plateste :) Sunt sigur ca unii din ei nu vor mai calalri multa vreme din varii motive:) Referitor la proteste, te uiti la altii si zici “Ba, noi nici proteste nu suntem in stare sa facem”.

      (Citează)

  2. In AOE2 aveai bonus de strivire cu copitele cand atacai infanteria cu cavaleria.

      (Citează)

  3. Radu, egiptenii au aruncat cu pietre unii in altii, nu in armata, guvern, presedinte etc. Ieri, dupa anuntul facut de presedintele Mubarak ca va ramane in functie pana la incheierea mandatului (adica pana prin septembrie), demonstratiile s-au reaprins. Insa, de data aceasta, au iesit in strada si sustinatori ai presedintelui. Cele doua tabere s-au luat la bataie cu pietre, cu sticle incendiare, cu pietre, in timp ce soldatii urmareau evenimentele si din cand in cand mai ajutau ranitii. Oamenii aia calare nu au atacat armata cu tancurile ei, ci o simpla multime de demonstranti. Iar armele folosite au fost in principal biciuri…

      (Citează)

  4. Devine obositoare idee ca noi nici macar sa protestam. Cred ca stim si noi, dar nu avem motivele necesare. Faptul ca au iesit cateva zeci de mii de oameni scosi din casa ca forta de niste sindicate fara credibilitate nu e un protest, e o miscare politica ratata.
    Cred ca daca am fi cu adevarat cu cutitul la os am pune si noi mana pe pietre.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus