un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Localuri ciudate prin oras

14 Feb 2011  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Barul Charlatans, cu specific irlandez. Unde ai fost? La şarlatanii ăia!

Coffee Shop. Nu că de la distanţă vi se pare că e un Starbucks? Nu e, doar seamănă.

Ambele sunt pe Regina Elisabeta, la coloane lângă Cercul Militar.

Apropo, v-am zis că nu-mi place berea Guiness? Îmi aduc aminte când am băut prima oară acum mulţi ani şi cel mai bizar lucru mi s-a părut faptul că se auzea un zgomot ciudat din cutia goală de bere. Am tăiat-o ca să văd dacă nu e vreun şoarece mort în ea şi nu era, dar în schimb am dat de o mică biluţă de plastic, al cărei scop este să mai amestece berea şi să o ţină proaspătă. Am mai băut de câteva ori şi niciodată n-am simţit că mă potrivesc cu Guiness. Ba mi se pare prea amară, ba prea grea, ba nu mergea cu mâncarea respectivă. Am încercat chiar şi în Anglia la o friptură bună, dar n-a fost cea mai bună alegere şi un pahar de vin luat ulterior s-a dovedit mult mai bun pentru acea masă.

    6 comentarii

  1. Eu cred ca acele bile sunt puse pentru a nu face asa multa spuma cand torni in pahar , berea Guiness face foarte multa spuma . An baut o bere proaspata intr-un pub din Londra si mi s-a parut super la gust , era un gust caramelizat dar avea o consistenta ce la inceput mi s-a parut ciudata , dupa ce m-am obisnuit chiar mi-a placut . Am baut in romnia si la cutie si la sticla si pot sa zic clar ca difera la gust si consistenta .

      (Citează)

  2. Am trecut de atatea ori pe langa acel Coffee Shop si am fost mereu convinsa ca e Starbucks :))

      (Citează)

  3. Bila se cheama widget ( http://en.wikipedia.org/wiki/Widget_(beer) ). Contine azot si ajuta la formarea unei spume mult mai fine decat a altor beri (mie mi se pare ca seamana cu cappuccino).

      (Citează)

  4. @nonick: ai dreptate, nici mie nu mi se pare ca ar avea gust de bere.

      (Citează)

    • @Linux: dupa cum mi-a explicat un englez, pub-urile alea isi fac propria bere sau o iau de la una din berariile locale. E mica sansa sa o gasesti si in alt loc sau sa aiba acelasi gust si la anul. E ca vinul de la noi, facut la tara.

      @Ana: E de mult acolo? E prima oara cand il vad.

      @nonick: foarte interesant, mersi! Pe asta cu azotul nu o stiam. Am observat ca la Guiness spuma e mai fina, dar ma gandeam ca are legatura cu berea, fiind si mai neagra asa, nu cu azot suplimentar pus in cutie. O intreaga tehnologie acolo.

        (Citează)

  5. Ma refeream stric la berea Guiness , nu la ceva local , ma indoiesc ca faceau ei Guiness in spate :) .
    Si asta cu berea facuta de ei cred ca e doar pe jumatate adevarata , da sunt numai beri de care nu ai auzit insa pub-ul la care am fost avea macar 10 aparate pentru bere la draft (bere rosie , bere galbena , bere neagra , filtrata , nefiltrata cu aroma de ceva ) nu cred ca toate erau facute de ei :) , insa cel mai probabil erau facute local in anglia .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus