un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Inghetata de fructe de padure. La blender

8 Feb 2011  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Am ajuns iar în preajma blenderului şi am înregistrat o nouă reţetă. De data aceasta părăsim domeniul sucurilor naturale şi intrăm în cel al îngheţatelor de fructe. Am luat o caserolă de căpşuni din Cora şi am ţinut-o la congelator (2 săptămâni :D) ca să se răcească. Am luat apoi o cutie de mure gata congelate, tot din Cora, un iaurt de băut şi ceva miere şi m-am pus pe făcut îngheţată.

Primul pas: am curăţat codiţele şi frunzuliţele de pe căpşuni (vreo 200 de grame), operaţiune mult mai dificilă decât v-aţi aştepta atunci când fructele sunt bocnă. A fost nevoie de un cuţit cu zimţi.
Al doilea pas: m-am minunat la sloiul de mure congelate (tot vreo 200 de grame), care păreau a fi o cărămidă cu care poţi da în cap cuiva pentru a-l termina direct.

Le-am băgat în blender şi, după cum veţi observa în film, până n-am pus şi ceva iaurt nu s-a întâmplat nimic. E nevoie de un lichid care să funcţioneze ca un liant între fructe, aducându-le în cuţitul blenderului. Am adăugat până la urmă cam 100 de grame de miere, ca să nu iasă prea acrişoara combinaţia. Ce-am obţinut am pus în două boluri şi le-am băgat la congelator pentru 2 ore, ieşind o îngheţată bunicică, dar cam apoasă. M-am prins că astea de fructe naturale sunt mai apoase, iar cele din comerţ conţin diverse substanţe pentru a le mai întări, ajungând uneori atât de elastice încât se întind când le iei cu linguriţa. Mai bună varianta mea.

Iată şi filmul.

Se serveşte într-un bol de îngheţată sau, dacă n-ai chef de astfel de finețuri, mănânci cu lingura din recipientul scos din congelator, că tot în stomac ajunge.

M-am inspirat pentru această reţetă de la Chez Mazilique. Mai am si un amestec de fructe tăiate cubulețe cu care mă gândesc să fac același lucru.

Blenderul e un Philips HR2161/40 ce costă 239 lei, cu vas de 2 litri, viteză variabilă, buton de gheaţă şi mod Pulse, adică bagă turaţia maximă doar cât ţii tu apăsat. În plus, pe lângă vasul principal a venit şi cu unul care funcţionează ca râşniţă de cafea, condimente şi altele. Rețetele vechi.

    6 comentarii

  1. 1. daca vroiai sa nu iasa apoasa trebuia sa decongelezi fructele si sa scurgi apa
    2. nu vad de ce ai dat 250 de lei cand cu 350 gaseai un robot cu mai multe functii si acelas blender , un plus la robot as vedea cutitele pentru salate , storcatorul de fructe si un mixer
    3 . eu pana acum nu am gasit utilitatea blenderului , sta pe frigider si acumuleaza praf , desi mi-l doream destul demult …

      (Citează)

  2. Eu am un robot cu blender tot de la philips. E vreo 300 de lei si are doua recipiente. Blenderul e asemnator cu al tau, iar vasul de robot e putin mai mare. Pentru mine e foarte util, mai ales ca am copil mic. Dar oricum imi fac la blender tot felul de amestecuri de iaurt cu fructe (dimineata e extraordinar): banane, kiwi, piersici, cirese, capsuni, ananas, mango etc (logic, in combinatii diferite, nu toate odata). Eu prefer sa pun si compotul peste iaurt, daca fructele sunt la conserva. Am o intrebare: de ce nu ai curatat capsunile inainte sa le pui la congelator?

      (Citează)

    • @docica: am pus si eu la episodul 3, daca tin bine minte, ca am avut ananas la conserva si am pus si sucul. Nu m-am gandit sa le curat inainte, oricum nu planuiam sa le tin atata vreme.

      @Linux: robotul era mai mare si nu aveam ce face cu el. Imi trebuia doar blender. Storcatoare am deja.

        (Citează)

  3. atunci era cazul sa renunti la ele si sa iti iei unul singur , eventual i le pasai bunicii :))

      (Citează)

  4. la inceput parca erai la “will it blend” :)

      (Citează)

  5. cred ca a fost super buna inghetata de fructe de padure!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus