un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HTC Desire va primi Android 2.3 la vara

18 Feb 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

HTC nu uită de posesorii de Desire original şi le promite că update-ul oficial la Android 2.3 va apărea după lansarea noului Desire S, adică undeva la vară. Mă bucur să aud asta, chiar dacă Desire S se va lansa cu Android 2.4 în timp ce primul Desire va primi doar 2.3, acesta fiind probabil şi ultimul update oficial pentru el. Eu am văzut deja Android 2.3 pe Nexus S (review) şi schimbările sunt minore, mai mult fiind schimbate detalii pe la interfaţă şi optimizare.

Totuşi, avem de aşteptat. Un oficial HTC a spus că update-urile vor sosi cam la 2 luni de la lansarea lui Desire S, care e programată pentru mai-iunie. Asta înseamnă că update-urile vor veni în august-septembrie dacă totul merge bine, dar şi HTC-ul are obiceiul de a mai devansa astfel de termene chiar şi cu câteva luni. În plus, e posibil ca Desire HD şi Desire Z să primească întâi aceste update-uri, iar abia apoi Desire-ul clasic.

Eu zic că Android-ul a trecut de o fază crucială în evoluţia sa şi acum nu mai e atât de important ce versiune ai, dacă e 2.1, 2.2, 2.3 sau mai recentă. Nu mai e ca la început, când diferenţele de la 1.5 la 1.6 şi de la 1.6 la 2.1 erau uriaşe. Acum îmi permit să aştept update-ul la 2.3 fără să mă supere prea mult întârzierile sale.

via PhAndroid și CNET.

    6 comentarii

  1. Eu totusi cred ca e o diferenta semnificativa in 2.1 si 2.2. Chiar daca saltul nu e asa de mare ca in cazul 1.6 -> 2.1

      (Citează)

  2. Il vor face la strung probabil.

    As fi putut concepe ca durata lunga este cauzata de procedurile greoaie de asigurare a calitatii intalnite intr-o multi-nationala acreditata cu toate ISO-urile posibile dar cum, evident, nu este cazul, zic doar ca sunt bulangii. Si, aparent, se pare ca upgrade-urile astea nu vor include si versiunea urmatoare de Sense.

      (Citează)

  3. Dar cand va primi Desire update-ul de Sense de pe Desire HD? Any ETA on that?

      (Citează)

  4. Cred ca salturile ai fi mai corect exprimate asa:
    1.5 -> 1.6 = Mediu
    1.6 -> 2.0 = Mare
    2.0 -> 2.1 = Mic
    2.1 -> 2.2 = Mediu
    2.2 -> 2.3 = Mic
    2.3 -> 2.4 = Mic
    2.4 -> Ice Cream Sandwich (2.5 sau 3.1 sau 3.5 sau 4, cum naiba ii va zice) = Imens

    Eu cel putin abia astept ca branch-ul Honeycomb sa fie renunit cu cel principal. In principal pentru schimbarile de interfata, accelerare grafica si modul media (playback audio/video). Si daca nu-mi voi putea instala Ice Cream-ul pe telefonul pe care il voi avea in acel moment (desi ma indoiesc, chiar si acum folosesc un 2.3 AOSP pe Desire) o sa ma supar rau pe google :)

      (Citează)

  5. Da, si eu vreau sa spun ca e destul de mare diferenta intre 2.1 si 2.2 (numai plusul de perfomanta e suficient pentru a te face sa vrei neaparat 2.2).
    In alta ordine de idei, in timp ce unii au 2.3 deja (2.2 fiind de mult disponibil) si fac planuri pentru 2.4, pentru Milestone inca nu s-a lansat oficial 2.2. Eu stau acum cu ceva imagine cica “beta”, dar pare mai degraba o imagine custom; de cand o am se tot rebooteaza telefonul o data la 2-3 zile. Cam enervant, dar urmatorul telefon sigur nu va fi Motorola.

      (Citează)

  6. Salut,
    Ai incercat sa faci un test la card ?

    Pe desire-ul meu cu vechiul card obtineam write 1mb\s ,read1mb\s ,mi-am cumparat un card clasa 10 si acum am write 11mb\s ,read 5 mb\s .
    Am testat cardul pe un nexus one iar viteza de citire este 15 mb\s.
    Am inteles ca viteza mica ar fi limitata din cauza htc-ului . :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus