un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cat mai costa intretinerea la un Veyron (un fleac)

3 Feb 2011  ·

AUTO  ·

3 comentarii

Bugatti Veyron: cea mai rapidă maşină de pe şosele, 400 la ora viteza de top, 1000 de cai putere, motor de 8 litri în W16 cu 4 turbine pe el. O ştiţi.

Parcă ajunsese una şi prin România, deşi proprietarul a vândut-o dubios de repede, că e scumpă întreţinerea ei. Nu doar RCA-ul şi CASCO, ci şi alte costuri pe care le-am găsit pe Wikipedia:

  • o transmisie de schimb costă 120.000 de dolari. Dacă nu ştii să tragi cum trebuie de maşină şi o rupi, atât te costă reparaţia, doar piesele. Manopera pentru un Veyron nu ştiu cât e.
  • un set de cauciucuri costă 25.000 de dolari. Sunt garantate că rezistă inclusiv la 400 la oră, ceea ce puţine fac. Un set de cauciucuri de iarnă nu ştiu cât costă, dar de la anul sunt obligatorii şi la noi, aşa că trebuie strânşi bani din timp.
  • cauciucurile nu se scot de pe jante decât într-un service special din Franţa, operaţiune care costă 70.000 de dolari. Serios, aşa scrie pe Wikipedia. Iată că am aflat şi cât e manopera. Nu ştiu despre voi, dar eu i-am dat 10 lei omului care mi-a schimbat cauciucurile pe Mondeo atunci când a venit iarna… Desigur, costul de 70.000 de dolari e introdus doar ca să nu-ţi vină ideea să renunţi la cauciucurile speciale, cu gândul că în România n-ai unde prinde 400 la oră. “Ah, vrei să renunţi? Nici o problemă, îţi punem Michelin Primacy HP de 580 de lei bucata. Doar că schimbul te costă 70 de bătrâne!”
  • livrarea se face cu Air France şi împachetarea şi transportul te mai costă vreo 80.000 de dolari.

Dai bani, nu glumă. Înmatricularea şi CASCO devin mărunţişuri deja.

via Wikipedia; de Veyron mi-a adus aminte Zoso.

    3 comentarii

  1. Si unde zici ca-i service-ul ala unde ai dat 10 lei pe un schimb de anvelope? Ma intereseaza si pe mine pt la primavara :-D

      (Citează)

  2. casco: in jur ce 8%. Minim.
    Nu e chiar usor

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus