un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce face Posta cu buletinele

6 Jan 2011  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Imaginea aceasta este de la Poştă, oficiul 20. Puse pe ghişeu erau două buletine uitate probabil de diverşi pe acolo.

Ce face Poşta Română cu ele? Nimic. Le ţine pe ghişeu, în văzul tuturor, cu gândul că se întorc proprietarii să mai ia un colet, le văd acolo şi zic “vai şi am crezut că l-am pierdut! e al meu, bine că l-aţi păstrat!“. Nu mai bine, având în buletin şi adresa la care stau respectivele persoane, le-ar duce cineva acolo, să bată la uşă şi să spună “alo boule, ţi-ai uitat buletinul la Poştă, că ai plecat în grabă de zici că pierdeai avionul“? Desigur, ar trebui să existe şi un fel de organizaţie care să ducă obiecte la anumite adrese… nişte oameni care să meargă din scara în scara de bloc şi să le lase la cutia poştală a fiecăruia… ceva ca Poşta Română, adică exact cei care au acele buletine pe mână!

Cum naiba să-ţi pierzi buletinul într-un oficiu al Postei şi ei nici măcar să nu ţi-l ducă până acasă, când asta e întreg scopul existenţei lor, iar toate datele de contact sunt scrise chiar în buletin? Bun, nu ţi-l aduce poștașul, dar măcar un aviz prin care să te anunţe că ai ceva la Poştă de ridicat tot s-ar putea produce.

Nu mai zic de faptul că într-o lume în care furtul de identitate şi înşelatul cu buletinul altuia sunt infracţiuni curente, Poşta Română afişează mare şi clar buletinele a doi oameni…

    8 comentarii

  1. Mi-am pierdut si eu buletinul la posta acum ceva timp. Adica mai degraba mi-am adus aminte ca ultima data am avut buletinul dupa ce m-am dus sa ridic un colet, iar cei de la posta nu-l gaseau; dupa 45 de minute de cautat au realizat ca nu aveam de ridicat nici un colet, mi-au trimis ei din greseala 2 avize. Iar dupa atata timp chiar uitasem de buletin si de tot, eram doar nervos ca statusem aiurea.

    Si am realizat ca l-am pierdut abia dupa o luna, la posta nu (mai) era si m-am gandit si eu atunci… daca gasesc un buletin pe strada, in cel mai rau caz – daca sunt extrem de grabit sau sunt intr-un oras strain – il duc la politie, altfel ma duc si-l duc omului…. Insa pentru Posta Romana e prea mult sa-l dea postasului care trece zilnic pe strada mea…..

      (Citează)

  2. Sau, doamne ferește, un plic/vedere/ceva cu mesajul ‘fraiere, buletinul e la noi’.

      (Citează)

  3. Pentru ca le e lene, de asta.

      (Citează)

  4. Există mulţi oameni care nu locuiesc la adresa din buletin şi chiar nici nu mai au vreo tangenţă cu cei care locuiesc acolo.
    Poate, dacă ar fi binevoitori cei de la poştă, ar trebui să trimită un fel de recomandată la adresa aia să vii să ţi-l ridici, în caz că ajunge la tine şi ştii despre ce e vorba.

      (Citează)

  5. Articolul asta merita un Like!

      (Citează)

    • @Virusescu: multi? cati? 1%? 0,3%? Care e sansa ca exact acei doi oameni sa nu mai locuiasca la adresa din buletin si mai mult, nici sa nu mai fie acolo cineva care sa stie de ei?

      Plus ca din moment ce au ajuns ei la posta, e clar ca adresa e buna, altfel nu-i gasea avizul pe acasa, nu le dadea pensia, etc.

      @Bogdan: toate merita! :P

        (Citează)

  6. Nu duc buletinele pentru ca nu e scris in regulament. Ei fac doar ce scrie in regulament si chiar daca cei de la Posta ar vrea sa il trimita, nu au voie fiindca fac hartii nejustificate!

      (Citează)

  7. Si la ghiseele CFR se intampla acelasi lucru. Cred ca-i o practica in organizatiile de stat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus