un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce isi asuma Basescu responsabilitatea pentru esecul Schengen

6 Jan 2011  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Pentru că asumarea răspunderii nu are nici o consecinţă. Dacă şi-ar fi asumat Boc acest eşec (toate măsurile ce trebuiau puse în aplicare sunt luate de Guvern ca putere executivă a ţării şi de miniştrii respectivi), ar fi trebuit să-şi dea demisia de onoare. Ştim cu toţii că n-are onoare, altfel nu făcea guvernul Boc 3, dar chiar şi în lipsa ei ar fi fost moţiuni de cenzură, dezbateri la ştiri, acuzaţii, arătat cu degetul, ouă aruncate şi altele asemenea. Se b[ga Boc în nămol şi mai mare.

În schimb, îşi asumă Băsescu toată răspunderea. E preşedintele ţării, ales prin vot, şi până la sfârşitul mandatului nu scăpăm de el. Faptul că se numeşte singur vinovat nu înseamnă decât că va tuna şi fulgera şi demite pe diverşi incompetenţi (sau nu, dar adversari dpdv politic sau oameni a căror funcție e cerută de alții). Există diverse niveluri de putere la care poţi fi. La unele, dacă eşti vinovat de ceva, te trage şeful de urechi, te face prost şi data viitoare te supraveghează mai bine. Apoi există nivelul mai nasol, unde dacă greşeşti ceva îţi dai demisia de onoare şi stai pe bară o tură, aşa cum fac diverşi CEO sau directori atunci când afacerile nu merg, un produs nu are succes sau apare un scandal mare. Iar după toate acestea, există nivelul suprem, acolo unde şeful mare zice “da, am făcut o mare greşeală”, dar în loc să se demită pe el însuşi, e atât de sus şi de mare şi de tare încât doar taie din cei de sub el, acuzându-i că n-au analizat situaţia, n-au fost competenţi, n-au tras semnal de alarmă, n-au venit cu idei sau avertizări. Cam aşa e Băsescu. Şi-a asumat vina… şi asta e tot.

Exemplul perfect a fost cu manifestaţia poliţiştilor împotriva tăierii de salarii, când şi-au aruncat caschetele în curtea Cotroceniului şi l-au înjurat pe preşedinte. Respectivii agenţi au fost traşi de urechi, poate şi amendaţi, dar cu siguranţă nu daţi afară. Şefii lor şi-au depus demisia, dacă ţin bine minte. Şefii şi mai mari, adică Băsescu şi ministrul, le-au cerut demisiile şi au aruncat diverse vorbe, dar şi-au păstrat funcţiile, ei fiind cei ce taie în alţii.

    4 comentarii

  1. El nu are nimic de pierdut
    PDL are …

      (Citează)

  2. La asta ma gandeam si eu ieri, ca daca eram la job si ratam un proiect la care s-a lucrat 2 ani cred ca ‘imi asum raspunderea si mergem mai departe’ era insuficient. Desi Boc e vinovat pt toate (dupa Antene) in cazul asta e implicat mai putin. Politica externa e facuta de presedinte si ministrul de externe, nu de Boc. Ca acuzele sunt legate de justitie, asta e bla bla. Cand am aderat la UE eram mai pregatiti? Demisia ministrului de externe (care a spus ca daca ii cere cineva demisia nu vede nici o problema. Cine sa o ceara? Eu, Boc, societatea civila inexistenta? ) era un gest de onoare insa.
    Dupa alianta PNL-PC PDL-ul are deja sanse la alegerile viitoare :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus