un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Alte metode de furt la bancomat

7 Jan 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Pe cea cu tastatura falsă, ilustrată în imaginea de mai jos, nu o ştiam până acum. Pe tastatura bancomatului se lipeşte o a doua tastatură, foarte subţire şi cu aspect identic. Tastele false apasă direct pe tastele reale, aşa că nu-ţi dai seama de problemă, dar tot ce tastezi este de asemenea reţinut şi într-o memorie locală. La sfârşitul zilei infractorii vin, recuperează memoria şi astfel au capturat toate codurile PIN tastate în acea zi. Degeaba acoperi tastatura cu mâna, codul nu-ţi mai este filmat, ci direct înregistrat de la apăsări. Singura soluţie ar fi să se treacă la touchscreen pe ecranul bancomatului. Cele de la ING au ecrane tactile, de exemplu, dar în continuare codul PIN şi comenzile principale vin din tastatura fizică.



Desigur, să-ţi afle codul PIN este doar primul pas. Pentru a fura banii au nevoie să-ţi cloneze şi cardul, mai exact banda magnetică a acestuia. Cu ea şi cu codul PIN pot scoate apoi banii la bancomat ca şi cum ai face-o chiar tu. Pentru a-ţi clona banda magnetică a cardului e necesar ca acesta să fie citit, aşa cum îl citeşte chiar bancomatul sau orice POS din magazine. Pentru asta se adăugă un dispozitiv foarte micuţ chiar pe bancomat, în prelungirea fantei prin care pui cardul. Şi acesta e disimulat bine, aşa că tu crezi că de fapt cardul e introdus direct în ATM, dar de fapt trece întâi şi prin cititorul străin.

Tastatura falsă e o metodă mai nouă, cea veche presupunea că-ţi filmează mâna în timp ce tastezi PIN-ul. O minicameră video putea fi ascunsă oriunde deasupra tastaturii, precum în imaginea de mai jos unde este pe “tavanul” ATM-ului.

foto via Gizmodo, unde sunt mai multe astfel de imagini.

    8 comentarii

  1. Ca tot ai dat exemplu ING, ei mi se par tare siguri. Au bancomate numai in banci, supravegheate video, inchise noaptea. Ce mai, nota 10 :)

      (Citează)

  2. problema, la ing, fiind ca nu poti sa iti scoti banii dimineata

      (Citează)

  3. @animaloo depinde la ce ora :)

      (Citează)

    • Nu-mi place sistemul ING. In majoritatea locatiilor au instalat si bancomat afara, in strada. lumea prefera sa intre si sa astepte la cel dinauntru, dar daca e coada mare se utilizeaza si cel de afara.

      Fara cel de afara nu poti scoate bani noaptea, noaptea insemnand dupa ora 23 parca. Mult noroc daca vrei sa cumperi o shaorma, niste bautura sau altceva.

      In plus, sa ne amintim ce greseala imensa facea ING la inceput. Candva se putea intra in bancilor lor si noaptea, cu acces pe baza cardului tau bancar. Aveau chiar la usa un cititor si treceai cardul prin el, asa cum vezi in filme ca fac aia prin locatii securizate, si ti se deschidea usa. Problema e ca era si mai simplu de instalat un cititor pirat de carduri chiar pe usa, nu trebuia sa te chinui sa-l pui pe bancomat.

        (Citează)

  4. Sandu Gabriel

    08/01/2011 la 1:00 PM

    Si pinul cum il luai? :) Nu uita Radu ca mai e nevoie si de ala daca clonezi cardul.

      (Citează)

    • PIN-ul il luai cu camera video pusa pe bancomat sau cu tastatura din asta falsa, dar macar nu trebuia sa mai modifici si fanta de card a bancomatului, ci modificai cititorul de pe usa, unde era mult mai simplu (il prelungeai cu ceva si nici nu erai filmat, pentru ca ING nu avea camere in exterior)

        (Citează)

  5. Degeaba au astia de la ING bancomate cu touch-screen, PIN-ul se introduce tot de la o tastatura clasica, pe ecran poti doar sa faci tranzactii ;)

      (Citează)

  6. degeaba va certatii romanu e tot roman se gasesc modalitati din toate pozitiile si tot fura .. asa e romanu ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus