un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Google Street View in Romania e depasit

9 Dec 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Google Street View în România?!? Wow ce marfă, a exclamat majoritatea pe net, după ce a văzut reportajul ProTV care anunţă acest lucru şi prezintă pe scurt serviciul.

Din păcate ProTV-ul face treaba doar pe jumătate. Laudă StreetView, dar uită să precizeze că fotografiile lor sunt luate înainte de iunie 2009, din ce mi-am dat seama, deci acum mai bine de un an şi jumătate! Un panou la Moghioroș are data 24 aprilie (2009). E o întârziere imensă!

Este amintit norc.ro, un serviciu mult mai bun pentru acelaşi scop, dar se precizează că norc.ro are 40 de oraşe mari, pe când Google doar 8 momentan. Nu e doar atât. Norc are şi un alt mare avantaj, anume câteva oraşe mici, precum staţiunile de pe Valea Prahovei. Eu l-am folosit ca să văd cum arată o pensiune la care urma să merg şi am parcurs pe norc.ro drumul de la gara din Predeal şi până la respectivul hotel, văzându-l inclusiv cum arată de afară. Nu doar oraşele mari contează.

Momentan Norc.ro este mult peste Street View în România.

  8 comentarii

 1. 1. Ce ar fi Norc fara harta Google?
  2. In urma cu un an si jumatate sora-mea a luat masina parintilor la Petrosani. Pe Norc apare si acum in fata blocului la ai mei, in Craiova. Deci cu vechimea stau cam la fel.
  3. Ai incercat Norc pe telefonul mobil? Street View merge excelent si pe o conexiune 3G.

    (Citează)

 2. Ca si volum de informatie, norc.ro sta mult mai bine. Eu apreciez insa Street View pentru modul in care se face navivarea in “peisaj”. Faptul ca pot sa dau un click pe imagine si ma duce fix in locul respectiv, ajuta mult.
  Azi am aflat ca si norc.ro are aplicatie pentru iPhone, nu am testat-o insa. Google Street View l-am incercat din curiozitate ieri si pe iPhone, si functioneaza excelent.

    (Citează)

 3. Nu numai in Romania, ci si in Cehia, Austria, Polonia….. E mult mai multa informatie pe norc, insa din nefericire norc e disponibil doar in cateva tari…

    (Citează)

 4. nu se compara ba, streetview e chiar misto, si poazele sunt mai noi sau mai vechi, depinde de zona (la noi la servici is facute toamna asta)

    (Citează)

 5. fiecare considera unu` dintre cele doua servicii privind lucrurile din punctul sau de vedere. poza pe care ai pus-o tu e irelvanta. blocurile respective cresteau cu 2 etaje pe saptamana.stiu asta ca am stat ( treceam ) chiar acolo in intersectie cand erau in constructie. pune si tu niste poze mai relevante :) nici nu ma astept sa raspunzi la comentariile userilor :)

  iti pot face o lista intreaga cu minsuri mari sau plusuri la fel de mari din ambele “tabere”

  Articolul miroase mai mult a advertorial.

    (Citează)

 6. Reclama la norc.ro?:)

    (Citează)

  • @Mihai: n-aveam la ce sa raspund, fiecare a zis foarte bine ce avea de zis.

   @add: unde e zona asta, ca eu pe unde m-am uitat numai de vechi am dat.

   @sorin: nope, pana acum n-am scris niciodata un advertorial pe acest blog.

     (Citează)

 7. Nu ma astept sa raspunzi la acest comentariu.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus