un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

NEX-5 cu obiectiv 18-200

17 Nov 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

În sfârşit, am văzut şi eu cum arată un Sony NEX-5 (review-ul meu aici) cu obiectivul 18-200 mm. Pare ciudat, un DSLR aşa mic cu un obiectiv aşa mare, dar tot e de preferat unui DSLR mare cu obiectiv mare. Nu zic că e un aparat care să-i mulţumească pe profesioniştii şi puriştii DSLR-urilor, dar pentru o plimbare prin oraş sau pentru fotografii bune la o aniversare sau într-o excursie undeva e perfect, senzorul mare garantând calitatea bună a imaginilor.

    10 comentarii

  1. nu e un dslr (nu e o problema de “purism”, pur si simplu nu este :) )
    in alta ordine de idei ce e impresionant la aparatul asta e multitudinea de adaptoare aparute ce permit montarea oricarui obiectiv pe body (pierzi autofocus-ul). practic as putea sa pun pe el toata gama mea pentax…. totusi voi cumpara k5-ul :)

      (Citează)

    • @Dan: da, dar majoritatea oamenilor prin DSLR inteleg un aparat cu senzor mare, pentru calitate buna a imaginilor si adancime de camp. Ori NEX are asta. Ca nu duce lumina printr-o oglinda culisanta… detalii oarecum inutile.

      @Alex: pai au un obiectiv fix de 16mm parca, si ala are sub 1cm grosime. Iar cel de 18-55, pentru un zoom de 3x, e acceptabil ca marime, vezi imagini in review-ul meu. Acesta e cel mare, pentru zoom serios. Intr-o excursie eu n-as pleca fara zoom serios.

        (Citează)

  2. Cam struțocămilă, mi-e greu să cred că la o aniversare v-a scoate cineva din poșetă ditamai racheta.

    Dacă reușeau să minimizeze dimensiunile obiectivului prin vreo tehnologie inovatoare atunci chiar că era hit.

    Așa cum e, cred că bate spre hit&miss.

      (Citează)

  3. Stii cum este, e DSLR pentru ei, pentru ceilalti e doar “wannabee”. Sistemul mirrorless elimina tocmai efectul de reflex din DSLR.

      (Citează)

  4. Intrebarea mea este: poate fi luat pe bicicleta?

      (Citează)

  5. @radu….. DLSR nu are nicio legatura cu marimea senzourului (de aia exista full frame si aps-c)… are legatura cu vizorul optic. deci nu un detaliu, e esenta.

      (Citează)

  6. Eu credeam că DSLR e ceva foto dar văd că e tot un fel de ceai.

      (Citează)

  7. Pardon, infuzie.

      (Citează)

    • Frate, o luam de la capat cu discutia DSLR-ului? Am zis ce inteleg majoritatea oamenilor prin acest termen, nu ce este el in definitia tehnica. Cred ca 90% dintre posesori habar n-au ca e si o oglinda in el si ce anume face.

        (Citează)

  8. NeaCaisa FTW

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus