un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Consum 4 la suta

21 Nov 2010  ·

AUTO  ·

14 comentarii

Încep să-i urăsc pe cei cu maşini care consumă doar 4 litri la sută de kilometri în condiţiile în care Mondeo ia vreo 8 în aceleaşi condiţii. Dar asta e tehnologia mai nouă, n-am ce-i face. Am citit cu plăcere un test făcut de ProMotor cu un BMW 320d, conducându-l cu un singur plin de motorină de la Bucureşti şi până la Munchen, adică 1500 de kilometri cu 60 de litri de carburant. Rezultatul că rezultatul, dar mi-a plăcut şi felul în care e scris articolul. Aş vrea să citesc mai multe astfel de jurnale de călătorie.

Văd că BMW-urile se pretează pentru călătorii de distanţă. Acum câţiva ani am citit pe Wired despre un tip care a parcurs toată America, de la New York la Los Angeles, în 31 de ore, un nou record de traversare a ţării. A făcut-o conducând un BMW M5.

    14 comentarii

  1. Un Passat B5.5 scos in 2001, cel cu motor de 1.9 TDI si cutie de viteze manuala in 6 trepte, scoate lenjer 4% la mers pentru consum. Ca vine peste 10 ani BMW-ul si face acelasi lucru, se numeste marketing.

      (Citează)

  2. Si eu sunt in aceeasi situatie. Producatorul declara un consum de 4 la suta. Tot producatorul insa mi-a dotat hautomobilul cu turbina. Pai, in situatia data, cum as putea sa scot eu consum mai mic de 8% pe autostrada? :D

    PS: O data, intr-un caz extraordinar, mi-a reusit sa scot sub 4% pe A1: dupa un drum Timisoara-Pitesti facut aproape fara oprire, inceput la ora 16 cand s-a terminat programul… Pe autostrada, intuneric, ploua, eu, obosit, imi fixam cate o pereche de stopuri in fata mea pe care o urmam. Viteza medie a fost undeva la 90-100, fara sa o scot dintr-a sasea..

      (Citează)

  3. orice masina cu cruise control, cutie automata si motor mai mare de 2 litri e o placere pe autostrada.

      (Citează)

  4. Sa nu uitam totusi d honda acord diesel care acu cativa ani a facut un test d 24 d ore pe un circuit si a scos sub 4 la suta am impresia,a stabilit si ceva record am impresia

      (Citează)

  5. @nashu_mare ziaristul a facut ce ai facut tu pe A1, fiecare din motivele lui. Amandoi ati scos consum de 4%, la fel ar putea sa scoata orice roman cu un motor TDI de pe Skoda Octavia sau Passat, daca merg la consum, numai ca masina ziaristului are in plus “Efficient Dynamics” la nume.

    Si, da, cine a avut vreodata cruise control si cutie automata pe masina, nu-si mai doreste cutie manuala.

      (Citează)

    • Deci omul a scos sub 4% media generala, cu tot drumul prin Romania, sosele ciudate, ploaie si ce-a mai patit. Nu 4% in test pe autostrada. E o diferenta mare. Masini care scot 4% in conditii de test sunt de mult pe piata (bine, asta a fost si BMW cu 2 litri, nu ceva micut gen Citroen C3).

        (Citează)

  6. a mea cand ies din bucuresti are o medie de 3.9-4 l/100 :) iar in bucuresti 5.5[mers normal] – 6.3 [alergata].

    ce fac japonezii astia :X

      (Citează)

  7. Am scos in Romania, de la Bucuresti la Arad 3,9 cu 107 si in general in afara, jumate pe autostrada, jumate prin oras, scotea 4-4,5

      (Citează)

    • Very amazing tuturor! Hai sa ne comparam cu o masina de o tona care are motor de 2 litri, nu cu altele. Si sa vorbim de un consum mediu de sub 4% pe 1400 km combinat!

        (Citează)

  8. pentru un motor de 2 litrii (si cu multi cai, cuplu mare) un consum de 4 l/100km este intradevar ceva. pentru un motor de 1 – 1,2 este ceva normal.

    conduc logan diesel 1.5 , 65 CP consum mixt 5.5-6./100km.

      (Citează)

  9. Repet. VW Passat, motor de 131 CP, 1.9 TDI, 6 trepte, scoate 4 l/100km la drum exterior si fara sa mearga vreun metru pe autostrada.
    Cei de la BMW si ziaristii merg pe ideea ca sunt putini cei care vor sa bata recorduri de consum, asa cum au facut ei. Insa daca-ti prinzi mintea si mergi la consum, adica nu treci de 95 Km/h, incerci sa mergi in asa fel incat sa stai cat mai mult in ultima treapta de viteze, faci frana de motor, folosesti cat mai putin frana de serviciu, pleci lent de pe loc, o singura persoana in masina, fara bagaje, alegi o vreme care sa nu necesite AC-ul pornit etc scoti usor un consum de 4 l/100km cu o masina fabricata in 2001.

    Apropo. Cand si-au mai prins altii mintea sa mearga si cu alte masini la consum, le-a iesit 2,7 l/100 km cu Fabia Greeline si 3,3 l/100 km cu Skoda Superb Greeline.

    P.S. Nu scriam aceste comentarii daca nu ziceai in post ca Fordul Mondeo consuma 8 in “aceleasi conditii”. Parerea mea e ca n-au fost deloc aceleasi conditii, ziaristul mergand special la consum.

      (Citează)

  10. Sa compari un 107 cu o masina de 3 ori mai mare e ridicol.

      (Citează)

  11. sa cumperi o masina de trei ori mai mare ca sa te plimbi prin oras, e ridicol

      (Citează)

  12. @ioana, da, dar sa iei o masina ca 107 pentru ce poate in afara orasului e iarasi ridicol.

    @radu: nu conteaza prea mult motorul. Puterea declarata in specificatii este puterea maxima, care se obtine la turatia X. Consumul ala nu il obtii acolo, il obtii folosind motorul la 20% din capacitate. Tot acolo obtii si cele mai multe probleme cu motorul.

    Permite-mi sa iti zic ca ce a obtinut autorul nu e mare fasaiala. E bine, dar nu e ceva nemaipomenit (vorbind strict din punctul de vedere al consumului). Cand am obtinut consumul ala pe autostrada (care, apropo, e mai mare decat mers legal pe DN), am mers relaxat, nu “la consum”.

    Tot din experienta, sa traversezi tara cu viteza medie de 90km/h inseamna ca a prins libeeeeeer peste tot. Eu am obtinut urmatoarele de la Satu Mare: total 9h si 674.4km, viteza medie 74.5km/h, consum total: 44.2l, consum mediu: 6.5l/100. Si i-am dat in goarna suficent de serios incat ar fi trebuit sa imi ridice permisul pe autostrada daca nu as fi avut noroc cu carul. Si aici poti sa imi pui 60 de km de autostrada in plus si drumul de la Cluj la Satu Mare liber-liber.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus