un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Windows Phone 7: wow!

11 Oct 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Am văzut astăzi transmisiunea live a conferinţei de presă Microsoft şi AT&T pentru lansarea Windows Phone 7. Voi scrie foarte scurt despre ea, deoarece mâine merg la Microsoft România pentru un eveniment similar şi aştept să iau informaţiile direct de la sursă, dar impresia mea a fost una de “wow!”.

Wow pentru că Microsoft a reuşit să reinventeze încă un produs, aşa cum anterior a făcut-o cu Windows 7 şi cu IE9. Wow pentru că interfaţa văzută pe Windows Phone 7 mi se pare genială! O idee nouă, un design inedit este exact ce era nevoie pentru că WP7 să se diferenţieze de iPhone şi de Android şi să-şi găsească astfel locul său pe piaţă.

Mă refer la împărţeala pe hub-uri (meniurile verticale) şi la utilizarea de imagini şi pictograme pentru a crea un mozaic pe ecran. Iar aceste imagini şi pictograme se actualizează în timp real, arătându-ţi ultimele ştiri, meteo, statusul unui prieten şi alte astfel de informaţii. Asta, împreună cu fonturile mari, animaţiile foarte rapide şi scroll-ul prin ecrane, face că interfaţa lui WP7 să mă entuziasmeze şi abia aştept să o văd cu ochii mei.

Nu pot să nu observ că am terminat de testat un iPhone 4, încep o perioadă de coverage pentru lansarea Windows Phone 7 cu toate inovaţiile şi cu telefoanele anunţate pentru acest sistem, apoi la sfârşitul lunii vor sosi în România noile telefoane HTC cu Android şi probabil şi acestea cu WP7. Se pare ca octombrie şi noiembrie sunt luni pline pentru pasionaţii de smartphone şi cred că mobbi.ro va creşte mult în această perioadă.

    6 comentarii

  1. Maine e lansarea WP7 pentru presa/blogeri sau poate merge oricine?
    Tu ai primit invitatie?

      (Citează)

  2. si sa nu uitam ca in Q4 2010 iese Gingerbread. fa-ti incalzirea

      (Citează)

    • Da, deci in Q2 2011 scoate si HTC-ul update-ul pentru Desire :P
      Pana atunci sper sa scoata si Samsung update-ul la Froyo, ca sa nu zica lumea ca fac misto doar de HTC. Si Sony Ericsson poate duc in sfarsit modelul lor de varf, X10, de la Android 1.6 la 2.1.

        (Citează)

  3. E ceva nou, dar totusi parca nu m-a impresionat asa tare. Interfata are plusuri si minusuri, de exemplu tastatura default e mai mult decat oribila. Este bine ca o sa creasca mult concurenta, daca o sa fie 3 mari jucatori, lucru foarte bun pentru noi, utilizatorii.

    Sper sa-ti pastrezi obiectivitatea cand vine vorba si de WP7. Din ce am citit pana acum la tine, legat de microsoft, nu sunt inca 100% convins de acest lucru. Prove me wrong :)

    Mult succes cu mobbi.ro!

      (Citează)

  4. ce sa-ti fac, daca nu ti-ai luat nexus one ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus