un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Intrebarea uitata de toti

6 Oct 2010  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

O învăţătoare e în greva foamei de 43 de zile, nemulţumită fiind de scăderea salariului şi de sistemul din România. Gâdea a vorbit în direct cu ea, la Antena 3, şi discuţia s-a dus în clasicele “Băsescu şi Boc sunt răi”, “nimeni nu se gândeşte la noi”, “nu putem munci în acest sistem”, etc. Discuţia a fost lungă şi cu diverse întrebări.

O întrebare “uită” toţi să pună în această situaţie: cu cine ai votat, stimată doamnă învăţătoare? Cumva cu cei de la putere acum, pentru că ei au promis că vor dubla salariile profesorilor atunci când PNL-ul prin Tăriceanu a declarat că nu e posibil acest lucru?

Pun pariu că răspunsul e afirmativ. Votezi cu cei ce promit că-ţi dublează salariul, ce naiba! Găsesc ei de unde să ia bani! Sau nu?!? Eu de exemplu nu credeam că se pot găsi banii pentru dublarea fondului de salarii. Profesorii însă, adică tocmai persoanele care îi învaţă pe tineri (inclusiv materii precum Economia), se pare că au înghiţit găluşca, măcar în marea majoritate. Acum însă, hai la greve!

    8 comentarii

  1. si daca da coltul ce a rezolvat ? inafara de o vanzare la firma de servicii funerare Pics. Sistemul e prea putred, cangrena e prea adanca sa mai conteze o greva a foamei si o posibila victima a sa.
    Uitam adesea aritmetica simpla si povestea sacului fara fund…

      (Citează)

  2. intr-adevar, intrebarea trebuia adresata. dar si eu sunt profesoara si te asigur ca nu am votat cu Basescu… si nici PDL nu am votat. Cand afirmau ca ne maresc salariile chiar ma certam cu multi cand spuneam ca ori mint ori sunt nebuni. Nu am crezut vreodata ca ne vor mari salariile si nici altii din sistemul de invatamant nu au crezut. Dar, din pacate, au fost prea multi care au crezut in promisiuni.

      (Citează)

  3. Abordarea problemei e puţin greşită şi încerc să mă fac înţeles în cele ce urmează.

    În linii mari nu contează cu cine a votat şi asta pentru că după o periaodă de timp îşi poate modifica opţiunea aleasă şi se poate revolta ca orice alt muritor. Dacă alesul comite o crimă trebuie să-l iertăm pentru că l-am votat?

    Din articol reiese că era un singur dumnezeu pe vremea aia şi ăla se numea Tăriceanu şi PNL. Şi Tăriceanu şi PNL erau nişte rahaţi ca şi ceilalţi politicieni, şi atunci şi acum. Îţi aduc aminte că au fost la guvernare şi nu s-a simţit decît că duduia economia!

    Şi ar mai fi un amănunt care ar trebui corectat: “Acum însă, hai la greve!” – da, acum trebuie să ieşim la greve şi mişcări serioase de trupe altfel nu va înţelege nici un gunoi de politician care este rostul lor pe lume.
    Nu mai cred că o abordare cumsecade, civilizată mai poate face ordine în balamucul creat de politicieni. Este clar că avem partea noastră de vină şi că plătim şi pentru ea dar odată şi-odată trebuie pus piciorul în prag.

    Se mai zice că cel care nu votează trebuie să tacă din gură. O altă aberaţie şi chestia asta, ăla care nu a votat a ales această formă de refuz pentru că nu a avut cu cine să voteze. Pune pe buletinul de vot şi varianta “Nu am cu cine” şi atunci ai să vezi că vine lumea la vot. Dar, revenind la oile noastre, dacă cel care nu a votat tace, cel care a votat tace… atunci cine se mai revoltă? Nu ţi se pare că asta-i atitudinea noastră de 50 de ani? Nu sîntem cumva prea liniştiţi pentru nişte ani atît de grei?

      (Citează)

  4. Buna! Scuze pentru deranj! Suntem Echipa Sanatate si Viata! Mergem pe principiul ”UN BLOG SANATOS” Daca te intereseaza o colaborare banner/link exchange cu noi , Lasa-ne un comment pe blog( http://sanatatesiviata.blogspot.com ) si in cel mai scurt timp si noi vom face la fel! Multumim! Sa aveti o zii placuta in continuare!

      (Citează)

  5. @Meneopol:

    1. Da, optiunile se pot schimba, nu conteaza cu cine a votat fiecare acum 2,3, 10 ani.

    2. Metoda de protest cu abtinutul de la vot e tembela. Te scoate din targetul pe care vrea sa il multumeasca orice politician, fie el de stanga, fie el de dreapta. Optiunea “nu am cu cine” pe buletinul de vot e la fel. Lumea se invarte in jurul cererii si ofertei. Trebuie sa existe cerere pe piata, nu lipsa de oferte pentru a putea evolua. Oferta trebuie sa fie mai buna decat cea de pe piata, nu “altfel”. Prin votul tau trebuie sa sugerezi o directie, nu un refuz. E imposibil sa nu iti faca cu ochiul o directie politica, cel putin declarativ. Bine, un politician ar trebui sa fie mai bun decat altul, mai ales daca au aceleasi principii declarate, nu ca la noi, unde liberalii o dau pe socialisme, in loc sa fie mai de dreapta decat puterea pentru a le fura votantii.

    3. Eu am votat PDL-ul pentru ca am fost convins ca nu se vor tine de promisiunea cu crescutul salariilor, daca nu au acoperire.

    4. Cat despre greve: nici mie nu imi place situatie economica in care ma aflu. Ce fac pentru asta? Pai… ieri am fost la Ploiesti, azi la Brasov, maine voi fi la Pitesti si raspoimaine la Constanta. In interes de serviciu. Sunt prea subtil?

      (Citează)

  6. Chiar vorbeam cu un amic despre asta. Sistemul (dacă se mai poate numi aşa) va muri precum şi cel medical sau cel puţin vor pleca cei care sunt foarte buni şi nu pot accepta sau nu au cum să îşi mai asigure traiul.
    Este imposibil să trăieşti cu 3 – 400 de lei pe lună. De la 1000 – 25% rezultă 750 de lei minus decont scos 300 de lei. Faceţi voi socoteală dacă mai rămâne vreun leu.

      (Citează)

    • @Emil si @Meneopol: de acord ca acum e momentul pentru greve (de asta e democratie), dar modul in care se fac este penibil. Marsul de ieri al profesorilor s-a lasat cu fotografii facute in fata monumentelor din Bucuresti. Cand razi si dansezi pinguinul nu se cheama ca esti la greva.

      @nashu_mare: in 2009 am avut salariul redus la jumatate. A revenit in 2010, acum iar s-a micsorat cu un 10%. Cred ca si eu sunt prea subtil atunci cand ma injura diversi bugetari pentru ca am ceva cu activitatea lor.

        (Citează)

  7. 50% reducere? Si nu ti-a dat si tie prin cap sa-mi blochezi si mie activitatea manifestand in centrul Bucurestiului?

    Bine, recunosc, astfel de situatii ma fac sa o intind prin tara cu saptamanile. Multumesc, bai bugetarilor, pentru imbold!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus