un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Chiar si Basescu imi da dreptate

18 Oct 2010  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

“Oamenii aceia nu au dreptul să se revolte pentru că au fost doi miniştri ai Finanţelor, Remeş şi Vlădescu, care s-au întâlnit cu capii finanţelor şi cu sindicatele şi i-a întrebat  nu vreţi să treceţi pe o grilă corectă de salarizare şi să renunţăm la sistemul de stimulente care nu se ştie cât va mai merge?. Iar răspunsul sindicatelor, răspunsul capilor finanţelor din teritoriu şi de la minister a fost: Nu, menţinem sistemul clientelar. Acest sistem de stimulente îi face dependenţi de fiecare director, directoraş, şi şef de serviciu pe subordonaţi”, a afirmat şeful statului.

Aşa grăit-a Băsescu, citat de Realitatea. Urăsc să am dreptate! Ok, glumesc, îmi place să am dreptate. Acum câteva zile mă înjurau toţi pentru că am îndrăznit să zic că nu exista ironie mai mare decât greva angajaţilor Ministerului de Finanţe pe motiv că li s-au micşorat salariile şi nu se mai dau stimulentele. Tocmai ei, cei care au decis micşorarea veniturilor în rândul bugetarilor, fac grevă. Asta e dovada cea mai bună că atunci când nu-ţi mai intră banii în buzunar, nu mai contează că a existat un plan, că nu sunt bani, că trebuie dat şi pensionarilor ceva. Dă-i dracu pe toţi, eu să am bani, alftel fac grevă!

După care s-a aflat că un şofer avea 4200 de lei în mână, din care 3200 de lei prin stimulente, şi au tăcut toate vocile. Solidaritatea are şi ea limite, nu-ţi vine să mai sari pentru unul care câştigă de 4-8 ori mai mult decât un profesor sau medic sau alt bugetar, nu?

Întâmplător Băsescu ridică o problemă bună: “Stimulente pentru ce? Pentru nerealizarea venturilor în bugetul de stat sau pentru ce?“. Chiar aşa. E clar că oamenii vor bani şi ar face orice ca să-i obţină, inclusiv să calce în picioarele propria muncă, propriul plan şi angajamentele pe care şi le-au luat. Cum poţi spera atunci ca un poliţist să nu mai ia şpagă? Ca un medic să nu mai condiţioneze actul medical de primirea plicului cu bani? Pentru că oamenii vor bani, mai mulţi bani, e limpede asta. Nu e o limită la câți bani îți ajung.

    3 comentarii

  1. mmm ce a zis basescu e vrajeala ce treaba aveau sindicatele sa refuze sau sa accepte asa ceva? stimulentele astea se dau pentru o buna manipulare a personalului din minister de catre sefi faci ce spun eu primesti nu faci stai pe salarul tau de 5 mil… si uite asa sunt controlati doar cei care trebuie asa se scapa de amenzi date la cine nu trebuie… ce ministru avea interes sa opreasca mecanismul asta de control?

      (Citează)

  2. Eu cred ca tu publici articolele astea pt ca iti place sa ai comentatori :) Ma bucur ca ai remarcat ca presedintele jucator a creat pasiuni mari si printre cei neimplicati politic, ca mine. Doar vream sa iti atrag atentia ca daca dupa 6 ani vede sistemul clientelar, mogulii rai sunt scosi in fata doar la alegeri si apoi traiesc bine mersi inseamna ca e cam chior de un ochi si multe declaratii sunt subiective rau. Din ce imi amintesc eu la fiecare 3 luni iese si zice ca economia isi revine, eu zic sa iti depui deja cererea de marire de salariu si sa faci o rata la banca…

      (Citează)

  3. too much (money) is never enough

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus