un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Topul castelelor

7 Sep 2010  ·

TURISM  ·

6 comentarii

Alatăieri era mare ştire pe la noi că Peleşul a intrat pe locul 6 în topul celor mai frumoase 15 castele din lume. Acest top este disponibil pe site-ul opentravel.com şi e scris în martie, dar na… acum a dat un redactor de la ştiri peste el.

Peleşul e pe 6, într-adevăr. Şi toate cele 15 castele sunt frumoase, dar cele mai frumoase din lume? Hai să fim serioşi. Unde e Warwick, poate cel mai faimos din Anglia? Unde e Alhambra, cel mai faimos din Spania? Unde e castelul din Edinburgh? Şi aici vorbim doar de castele, adică turnuri, ziduri înalte, etc, că dacă e să discutăm şi despre palate, se schimbă complet situaţia. E bun topul, dar nu vă faceţi planurile de vacanţă doar în baza lui, pentru că aţi rata unele cel puţin la fel de frumoase.

Em am văzut numerele 5, 6, 7 şi 8 din acea listă.

    6 comentarii

  1. bine punctat…

      (Citează)

  2. Vorba ta, daca vorbim de palate e departe Pelesul, si ma gandesc aici doar la Schonbrunn. Iar lista asta nu e cu “cele mai”, e o lista cu niste palate superbe, si-atat. Din cate am vazut, au incercat sa diversifice foarte mult lista, alegand castele din toata lumea.

      (Citează)

  3. eu am vazut numai nr 7,

    la Peles nici nu ma duc, am auzit ca e 700k biletul. n-am dat nicaieri in Franta la nici un castel atatia bani pe intrare.

      (Citează)

  4. @Andrei: din nou, ala nu e top, si e la numarul 70 pentru ca sunt afisate in ordinea alfabetica a tarilor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus