un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Testez un notebook Asus de 12 inci

3 Sep 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Postul meu despre cum un nou birou m-a făcut să nu-mi mai doresc un nou laptop [Unde dai și unde crapă], ci eventual un netbook portabil, a fost auzit de cineva de la Asus şi am primit la teste un EEE PC model 1215N. Am dat înapoi UL30-ul (voi scrie curând un review) şi am luat acest model şi pot spune că sunt foarte încântat de el.

E micuţ. Are 12 inci ecranul, deci între netbook-uri este mare, dar faţă de un notebook e chiar micuţ. În acelaşi timp, este vârful de gamă EEE PC şi deci foarte performant, spre deosebire de ceea ce te aştepţi de obicei de la un netbook. Are procesor Atom dual core la 1,8 GHz, care cred că este cel mai tare procesor disponibil pe netbook-uri. E construit pe o platformă nVidia Ion care include tehnologia Optimus, adică foloseşte un chip video integrat tip Intel GMA atunci când nu necesită accelerare grafică puternică, dar când deschizi o aplicaţie ce are nevoie de procesare grafică (un film Full HD, un joc, etc) comută automat pe o placă nVidia dedicată (care cred că este un Geforce seria 9). Comutarea se face automat şi fără deranj pentru utilizator. Jen, pe asta poti juca WoW și cred că merge bine.

Toate acestea nu sunt noi. Există un netbook Asus 1201 care făcea toate acestea şi le făcea bine, dar din păcate ţinea doar 2,5 ore bateria. 1215 este urmaşul său şi, prin îmbunătăţiri de componente, duce viaţa bateriei la 5-6 ore, ceea ce e mai mult decât acceptabil.

Eu unul sunt super încântat de el. E mic şi portabil, dar la 12 inci ecranul nu-ţi chinui ochii cu el. Are ecranul pe LED-uri, are ieşire HDMI, are stocare de 250 GB, are wireless N şi bluetooth 3.0 (încep să devină standardul, nu?). E parcă făcut pentru mine, iar eu nici nu ştiam că există. De mult nu m-a mai entuziasmat aşa un laptop. Urmăriţi acest blog cu mare atenţie în fiecare zi, nu se ştie niciodată când vă voi surprinde cu un review complet! Și încă nu este la vânzare la noi, dar mă aștept la un preț de 2200+ lei.

    3 comentarii

  1. Arata foarte misto… cam scump pt intentiile mele, dar cine stie :) Cam cat de greu e? (Asta e motivul principal pt care vreau un netbook – laptopul meu merge foarte bine, dar are peste 3 kile.)

      (Citează)

  2. Superba bijuteria! :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus