un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Concurs foto Panasonic

3 Sep 2010  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Panasonic face un concurs foto aici. Se alege în fiecare zi o temă şi participanţii trebuie să uploadeze în 24 de ore o fotografie relevantă pentru acea temă, sperând apoi să fie votată de diverşi oameni. Premiul mare e o cameră Panasonic G2.

M-am înscris şi eu pe site, moment în care am descoperit că abia între 21 septembrie şi 20 octombrie este concursul adevărat, acum fiind un fel de avanpremieră. Dezamăgitor.

Tot dezamăgit sunt şi de două prevederi ale concursului foto:

  1. Strângi puncte pe baza voturilor primite. Nu uita că ai atâtea posibilităţi de a-ţi promova fotografiile! Pune linkuri spre ele pe Twitter, Facebook sau alte reţele sociale sau foloseşte linkul ca status la Yahoo! Messenger.” Nu sunt de acord cu această practică la concursurile foto. Câştigătorul n-ar trebui ales pe baza numărului de oameni pe care îi convinge chiar el să voteze acolo. Aşa poate veni un fotograf talentat cu o imagine genială şi să piardă în faţa unei poze făcute de Gogu din clasa a 12-a cu un telefon în curtea liceului, doar pentru că Gogu şi-a convins cei 200 de colegi să-l voteze. Concursurile foto trebuie jurizate şi atât, nu votate pe bază de popularitate.
  2. participanţii transferă toate drepturile actuale şi cele din viitor către compania Panasonic […] incluzând toate drepturile de autor şi de proprietate, fără restricţie“. De neexplicat. Toate drepturile actuale şi din viitor? Se putea spune simplu ca participanţii permit ca Panasonic să le utilizeze imaginile pentru promovarea concursului, dar chiar că transferă toate drepturile mi se pare mult prea mult. Nu e așa mare scofală având în vedere că imaginile sunt de maxim 640px, dar tocmai de asta se putea relaxa regula.
  3. este permisă prelucrarea fotografiilor doar din punctul de vedere al luminozității, saturației și contrastului” – păi și crop? De aia e fotografie digitală, să pot face apoi crop, nu să mă chinui cu încadrarea perfectă.

În fine, lăsând acestea la o parte, îmi plac concursurile foto şi dacă voi avea imagini care se potrivesc pe o anumită temă, le voi uploada la acel moment. Nu mă văd alergând cu camera foto pe stradă, ca să prind o imagine în cele 24 de ore, dar poate alţii au timp. Atenție că nu participați la concurs decât dacă v-ați înscris la minim 10 teme.

    2 comentarii

  1. Si eu am avut cam aceleasi dezamagiri, dar cea mai mare fiind cea legata de data inceperii concursului.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus