un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

7000 de pizza livrate zilnic in Bucuresti

7 Sep 2010  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Un articol din Capital spune nişte date foarte interesante despre livrările de pizza din Bucureşti:

  • 80% din piaţa e dominată de Jerry’s, Pizza Hut Delivery, Trenta, Presto şi Cuptorul cu lemne.
  • Domino Pizza intra pe piaţa românească. E al doilea lanţ ca mărime din SUA, un gigant în ale pizzei şi care vine cu misiunea declarată de a ajunge numărul 1 pe piaţa românească în doar doi ani. E de cercetat.
  • Jerry’s Pizza are 3 milioane de euro cifră de afaceri pe an, dar despre profit nu se zice nimic.
  • Zilnic se livrează 7000 de pizza în București la un preț mediu de 20 de lei, comanda medie fiind de 40 de lei.

N-am mâncat niciodată de la Presto şi Cuptorul cu lemne. E ceva de ei?

***

    19 comentarii

  1. Presto ai avantaj ca in orice colt al orasului ai livrare gratuita si rapida pt. ca au vreo 5 locatii, in schimb nu e prea grozava. Merge de foame, e si ieftina.

      (Citează)

    • @AdrianG: cred ca la toate cele 5 numite ai avantajul asta.

      @Robert: pai asa cred ca vor face.

      @Costel: 20 de lei e si la Dominium, tot langa Obor, daca mergi cu reducerea de 50% de pe Facebook (sau 40% in mod normal). Si ma refer la varianta XXL de 42 (?) cm, cu 5 ingrediente alese de tine.

        (Citează)

  2. la cuptorul cu lemne era buna dar scumpa, nu livrau peste tot, venea greu, servicii de cacao in general.

      (Citează)

  3. De la Domino’s Pizza am mancat cea mai buna pizza vreodata. Asta era prin 2002 in SUA. Mi-ar placea sa apara si la noi, dar sa-si pastreze retetele

      (Citează)

  4. Cuptorul cu lemne face o pizza acceptabila, dar nu e nimic deosebit la ea. Eu iau des de la ei pentru ca au un sediu foarte aproape de mine si ajunge repede.

      (Citează)

  5. Pizza de la Presto e foarte proasta, nu e coapta ca lumea, aluatul e crud…ieftina dar proasta. Cea de la cuptorul cu lemne dupa cum zice si ipo buna dar nimic special la ea. Poti sa incerci Pizza de la Piazzeta. E pe la Obor, in spatele cladirii Spectrum. E cam 20 lei o pizza da face toti banii.

      (Citează)

  6. De la cuptorul cu lemne am mancat mai de mult de cateva ori pana cand mi s-a facut rau. Un prieten a facut toxi-infectie alimentara si a stat o saptamana in spital dupa ce a mancat niste paste cu ciuperci si smantana de la ei. De vreo 2 ani n-am mai pus piciorul pe la ei si nu imi pare rau.
    Prefer Dominium care e tot prin zona, e mult mai ieftina si delicios de gustoasa.

      (Citează)

  7. Cantitatea zilnica de pizza livrata este mult mai mare chiar si in cazul celor 5 companii enumerate. Cifra de 7000 de pizza este data doar pentru a arata un potential mic al pietii de profil.

      (Citează)

  8. @Andrei Bartesch: Vrei sa zici ca fiecare din cele 5 livreaza mai mult de 7000 pe zi? Sau ca toate 5 la un loc livreaza mai mult de 7000 pe zi? Parca-mi vine greu sa cred.

      (Citează)

    • Din ce inteleg de pe Facebook-ul Trenta Pizza, ei livreaza cateva sute zilnic. Cifra de 7000 mi se pare ok pentru Bucuresti, daca primii 5 au 80% din piata si e de banuit ca Jerry si PHD da mai multe decat Trenta.

        (Citează)

  9. PHD mi se pare chiar naspa si e langa mine….

    Domino, cel putin restaurantul de la Obor, mi se pare ca are un aer “de cartier”, cu canapele cu pielea rupta de pe ele si cu peretii impregnati cu fum de tigara, aerisire precara…

    Trenta face pizza cu blat din carton presat.

    Cuptorul cu lemne face pizza dupa retete italienesti clasice. Nimic special…

    Jerry face pizza dupa retete americane. E ok cand comanzi cu multa mozarella si cu proumb.

    De Presto nici nu am auzit pana acum…

      (Citează)

    • @nashu: Domino sau Dominium?

      @Arthur: şi te saturi cu din astea? Eu fără pui şi bacon sau şuncă mi se pare că e goala. De la Dominium am luat ultimele daţi cu creveti, sunca, salam picant sau pui, bacon, salam plus porumb şi ciuperci. Mă enervează pizza golaşă.

        (Citează)

  10. Subscriu la nashu_mare. PHD nici pe mine nu ma incanta. De foame o mananc, dar daca am de ales iau de la cuptorul cu lemne categoric. De la cuptor cel mai mult imi place pizza prosciutto e gorgonzolla.

      (Citează)

  11. Dominium – aia de pe colt.

      (Citează)

  12. painea e paine… tine de foame si goala.
    Daca mananc cu mai multe persoane la masa, da, prefer o pizza mai “bogata” ca revin mai putine felii de fiecare. In general, insa, prefer sa simt gustul catorva ingrediente decat un terci… but that’s just me.

      (Citează)

  13. @AdrianG: Cele 5 firme la un loc livreaza aproape 7000 de pizza/zi. Toate firmele care livreaza pizza in Bucuresti livreaza mai mult de atat.

    Cateva informatii:
    – consumul lunar de pizza cu livrare in Bucuresti este aprox. 445.000 pizza si este in crestere;
    – peste 80 de firme livreaza pizza in Bucuresti;
    – maxim 10 firme livreaza efectiv in tot orasul (cu sau fara comanda minima impusa);
    – doar 4 firme livreaza in medie mai mult de 1000 de pizza pe zi;
    – PHD-ul livreaza putine pizza;

    PHD a fost enumerata in lista firmelor care “comercializeaza” cantitati mari de pizza datorita numelui pe plan international si a competitiei bine cunoscute intre Domino’s si PHD (in lume isi cumpara francizatii unii de la altii).

    A nu se confunda Dominium cu Domino’s. Unii sunt polonezi altii sunt americani.

      (Citează)

    • @andrei: legat de Domino, in urma acestui post am cautat mai multe informatii despre ei in Romania.

      Mult noroc cu Google!

      Am dat de o pizza Domino in Resita, de o pizzerie Domino pe undeva prin Bucuresti, dar toate pe site-uri de agregatoare si fara informatii concrete, astfel incat habar n-am daca sunt cei adevarati sau nu. Apoi urmatoarele raspunsuri duc fie la stiri despre Domino sau la site-ul international. Am renuntat dupa vreo 10 minute.

      Asa putine pizza sa livreze PHD-ul? Daca nu ma insel, sunt singurii la care poti plati cu cardul, ca vin cu POS dupa ei. Si au succes si cu PHD-urile din mall, eu mai mananc uneori acolo in Sun Plaza. Au o oferta ok, la 2 pizza comandate primeste gratis o sticla de 2 litri de suc. Dau 20 de lei pe o pizza si sucul il impart cu ceilalti colegi.

        (Citează)

  14. Pai americanii se numesc ” Domino’s Pizza Maxim ” si au asemanare mare la nume cu cei din Resita. Daca afacerea o sa fie de succes (pentru americani) cei din Resita o sa isi schimbe numele. Ar fi multe de spus :).

    PHD nu e singurul la care se plateste cu cardul. Este singurul care comunica bine acest lucru si este un brand cunoscut datorita restaurantului.
    La PHD platesti 19 lei pe o pizza de 25,5 cm daca mergi la locatia lor. A se diferentia serviciul de livrare de take away sau de restaurant.
    Cu 20 de lei sunt peste 15 firme care livreaza acasa pizza de 30-32 cm + suc. Depinde daca esti in aria de livrare si de la ce firma mananci.

      (Citează)

    • Da, asa e, PHD e in continuare scump (ca si Jerry’s de altfel). Eu sunt oarecum fortat de imprejurari sa mananc din cand in cand la ei, pentru ca in Sun Plaza nu sunt cine stie ce restaurante pentru pauza de pranz. Prefer sa dau 20 de lei pe o pizza dar sa nu ma simt rau la burta apoi. In plus, majoritatea restaurantelor vand sucul la 0,5 cu 4-5 lei, pe cand aici e gratis ditamai sticla. Stiu ca as putea sa o iau din Cora, dar nu am atata timp.

      Referitor la Domino’s, eu cautam ceva concret: au deschis, n-au deschis, au site oficial, unde deschid, e doar livrare, etc… Internet fail!

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus