un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Imunitatea la cafea

6 Aug 2010  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Există aşa ceva precum imunitatea la cafea? La mine nu prea are efect cafeaua. Dacă mi-e somn şi beau una, mi-e somn în continuare. Pot să beau o cafea la 9 seara şi la 10 să dorm dus. Pot să beau două cafele dimineaţa şi să mă simt la fel de moleşit şi somnolent, de trebuie să-mi leg capul de spătarul scaunului ca să nu-mi cadă pe birou. La fel e şi cu Cola.

În acelaşi timp, cunosc oameni care din contră, refuză să bea o cafea pe la ora 15 pentru că le e teamă că nu vor mai dormi noaptea. Eu mereu mă mir şi îi consider pămpălăi. La fel şi cu cola, sunt unii care spun că dacă beau seara nu mai pot adormi. Eu ţin minte o dată când am băut aproape doi litri seara şi apoi m-am trecut în pat şi m-am culcat.

    14 comentarii

  1. Pana acum 4-5 ani obisnuiam sa beau foarte multa Coca Cola (minim 2l / zi). Din motive medicale am renuntat sa mai beau decat foarte foarte rar (de obicei imi cumpar la doza, nu la sticla).

    In perioada in care beam foarte multa Coca Cola, puteam sa beau 1l la ora 11 si la 12 sa dorm linistita. Nu mai avea nici un efect.

    Saptamanile trecute am baut o doza de 330ml in jurul orei 18. Nu am mai dormit toata noaptea.

    Corpul se obisnuieste cu anumite alimente / bauturi si dupa un timp devine imun la efectele adverse.

      (Citează)

  2. In primul rand, aia de nu beau cafea la orele 15:00 nu sunt pampalai, ci pur si simplu nu mai dorm la noapte ptr ca asa reactioneaza organismul lor la cantitatea aia de cofeina ingerata. Faptul ca tu nu mai reactionezi la o doza anumita de cofeina inseamna ca ai ajuns deja la nivelul de intoxicare la care organismul nu mai reactioneaza la cofeina pe care o introduci in dansul :). Stiu ce inseamna ca ajunsesem si eu la faza asta, dar m-am lasat – vezi mai jos.
    In ceea ce ma priveste, am ales varianta opusa, nu mai beau deloc produse continand cofeina si am ajuns sa ma scol dimineata la sase si zece (da, sase si zece) natural, fresh, fara probleme si mai ales fara dorinta de a turna in mine lichide care imi dau o falsa senzatie de energie dar de fapt sunt daunatoare. Nici peste zi nu mai am nevoie de asa stimulente, Sa nu mai zic de hipertensiunea cronica cu care te aleg consumand pe termen foarte lung lichide cu cofeina, si de faptul ca asta chiar nu mai trece.
    In definitiv, cafeaua tot un drog care genereaza dependenta e, iar rezultatele se vad inclusiv in postul tau.

      (Citează)

  3. Ah, nu m-am explicat suficient. Pana acum 2 ani nu beam deloc cafea. Acum beau dimineata poata una mica de la vendomat sau imi frec eu un ness. Nu-l fac tare. Cu toate acestea, din prima clipa in care am baut, cand aveam organismul total nepregatit, nu a avut efect la mine. Niciodata nu am simtit ca ma trezeste cafeaua.

      (Citează)

  4. @Nwradu – uite un motiv suficient sa renunti de tot. In ceea ce ma priveste o sa razi, dar desi ma pot dispensa cu succes de produsul respectiv, imi place gustul si aroma cafelei, motiv pentru care mi-am procurat diverse sorturi de cafea fara cofeina, care dau aroma specifica diminetii, dar nu si efectele.

      (Citează)

    • Pai la ce să renunţ? La o cafea de la dozator pe zi? Un Gloria Jean pe săptămâna, care oricum are mai mult lapte decât cafea?

      Beau pentru ca-mi place gustul şi e ceva cald pe la 10 dimineaţa, dar în rest nu am alt motiv.

        (Citează)

  5. Si eu sufar de imunitate la cafea.

      (Citează)

  6. La fel si la mine. Insa de o vreme beau cafea din cereale, are exact acelasi gust.

      (Citează)

  7. same here. la fel de imun. totusi..consum. azi am baut la birou 2 cani mari de cafea. :)

    energizante : la fel de imun. am baut 5 redbull-uri odata si nu am avut nimica.

      (Citează)

  8. ai incercat sa iti faci cafeaua tare, adica 2 linguri de ness la un pahar mare de plastic?poate are efect…daca bei mereu cafea de acord cu tine, nu mai are efectul de trezire, pt ca organismu s-a obisnuit cu ea si nu mai reactioneaza asa ca poate ar trebui sa bem mai rar?!

      (Citează)

    • Denisa, nu, nu pot zice ca am incercat. La o cafea tare parca imi bate inima mai repede, dar n-am simtit ca ma trezesc si devin activ, doar ca ma simt un pic “ciudat”.

      @Simi: de unde o iei? As vrea doar sa o incerc si eu.

        (Citează)

  9. Ce mult doresc sa pot bea cafea naturala,sa pot profita de aroma ei din plin si la ore de seara,dar sa pot sa si dorm bine. Cafeaua are asupra mea asa efect ca daca beau dupa ora 5 dupa masa nu mai pot adormi noaptea. Ar fi fain daca ar exista un antidot,sa-i spun asa, sa-l poti lua seara, sa distruga efectul cofeinei si sa poti dormi linistit…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus