un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Saptamana 26 iunie – 2 iulie, cea mai buna pentru blog

6 Jul 2010  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Mă uit acum pe statistici şi descopăr cu surprindere că ultima săptămână a fost cea mai bună din istoria de patru ani a blogului. Au fost mai multe motive şi s-au grupat toate în şir indian pentru un boost serios:

  • Link de la Zoso la postul meu despre iPhone 4, Ce înseamnă să fii fanboi.
  • Concursul sponsorizat de trafictube.ro, prin care am dat o cameră video, cu mai mult de 220 de comentarii strânse.
  • Vreo 20 de RT-uri, inclusiv unele venite de la Manafu, Arhi şi Zoso, plus un link de la Fulgerică, toate către postul De ce nu va mai fi o revoluţie. Mă bucur că a avut acest efect. Culmea e că l-am scris rapid, în câteva minute, iar apoi doar am mai făcut mici modificări pentru eficientizarea exprimării. La alte posturi, poate pe subiecte mai importante, lucrez mai mult timp şi nu obţin nici măcar o zecime din această reacţie.

La toate acestea se adaugă multe linkuri pe bloguri, Twitter sau Facebook care au împins fiecare un număr mic de vizitatori aici, dar puțin cu puțin se face mult.

Astfel, în unele dintre aceste zile am avut între 2.200 şi 2.600 de vizualizări (pageviews) şi vreo 1.200-1.400 de vizitatori unici pe zi, cu aproximativ 50% mai mult decât într-o zi normală a săptămânii. Acum am o nouă ştachetă de doborât.

    8 comentarii

  1. de obicei, articolele bune se scriu repede.

      (Citează)

  2. bun, deci aici trebuie sa comentam ca sa primim si noi 1% din trafic :)

      (Citează)

    • @zoso: alea geniale, cand ai o idee si o simti si o bati rapid in tastatura. Dar eu ma refeream la articole pentru care am cercetat diverse, m-am documentat, am facut analize, calcule… si n-au avut acelasi impact. Lumea apreciaza prea mult chestiile funny, lejere.

        (Citează)

  3. O crestere care s-a lasat mult prea mult asteptata, dar care ma bucur ca s-a intamplat in sfarsit. Am spus-o intotdeauna si o repet, chiar daca am disparut din lumea asta. Esti probabil unul din cei mai completi bloggeri de pe la noi si ai fost, pentru cei 3 ani petrecuti in blogosfera, mentorul meu :).

      (Citează)

    • Mersi de apreciere! Am vazut ca ziceai ca revii, ai bagat doar un singur post in ultima vreme. Sunt etape diverse in viata, poate trece asta cu bloggingul pentru tine. Incearca totusi tumblr, mi se pare potrivit pentru 2-3 vorba sau cate un link interesant si o poza.

        (Citează)

  4. Eh, la mine au fost si alte chestii la mijloc. Plati de cate 1200 de euro intarziate cate 6-8 luni, bani pe care ma bazam pentru diferite chestii, dupa niste probleme cu traficul, diverse ups&downs and so on. In fine, a fost o etapa peste care cred ca am trecut.
    Asta nu inseamna ca nu voi urmari bloguri in continuare, asa ca keep up the good work.

      (Citează)

  5. Diferite reclame puse in lunile iulie, august, septembrie, niciuna platita timp de vreo 8 luni. E o suma decenta pentru 3 luni, numai ca dupa ce ca nu eram platit pentru reclamele pe care le hostasem, nici nu am mai primit altele, desi in acel moment traficul era in creste. E adevarat ca probabil aveam si eu o vina in toate astea, dar din moment ce itmp de mai bine de un an reusisem sa castig sume decente pe fiecare luna, dupa care timp de mai bine de jumatate de an nu am mai primit nimic, am zis ca poate ar fi mai bine sa ma opresc, sa incerc altele pentru moment. Mai am timp sa ma razgandesc totusi…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus