un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Update de firmware la HTC Desire

3 Jun 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

37 comentarii

Am observat acum pe site-ul oficial HTC [Support] că a apărut un nou firmware pentru HTC Desire. Versiunea cu care l-am cumpărat este 1.15.405.4, cea nouă duce telefonul la 1.21.405.4. Puteţi vedea ce versiune utilizaţi în Settings > About Phone > Software Information, la secţiunea Software Number.

Update-ul este OTA, adică îl trage automat telefonul pe net. Pentru asta intraţi în Settings > About Phone > System Software Check şi alegeţi Check Now. Are vreo 30 MB, aşa că e recomandat să fiţi conectat la un WiFi.

Update-ul e bun pentru Desire-urile luate la liber. Cele cumpărate de la Vodafone nu pot utiliza acest update, din câte ştiu. Eu încă nu l-am făcut,  n-am timp acum.

Citiţi şi pe XDA-Developers, se pare că dacă aveţi root pe telefon vor fi probleme. Puteţi să şi descărcaţi update-ul de acolo, ca să nu-l trageţi OTA.

Actualizare: am instalat şi eu update-ul. M-am conectat întâi la un WiFi, am dat Check Now după metoda descrisă mai sus şi am permis actualizarea. A durat câteva secunde download-ul, s-a restartat singur, a durat 2-3 minute actualizarea şi încă un restart, asta fiind tot. Nu s-a stricat nimic in telefon, nu s-a modificat nimic.

Problema din widget-ul Weather nu pare să se fi rezolvat, până acum. Telefonul se mişcă mai rapid prin meniuri, animaţiile sunt mult mai fluente. Mai mult, wallpaper-urile live îmi făceau probleme cu sacadarea animaţiei la trecerea de la un ecran principal la altul, dar acum aceste probleme au dispărut.

    37 comentarii

  1. uploadez acum… ma bucur sa vad ca a aparut ceva nou..
    Insa astept cu deosebit interes update-ul major de Android – Android 2.2 – Froyo

    Interesant pare a fi: “Fixed htc’s weather widget (integrated into clock&weather widget) not knowing where you are (1.15.xxx just said the name of the country in some countries).”

      (Citează)

    • Aia ma intereseaza si pe mine in special. Sa-mi spui cum a mers update-ul, daca ti s-a bulit ceva, daca merge totul bine, daca ti-a sters ceva…

        (Citează)

  2. Am facut si eu update-ul. Tot Romania apare la location.
    De asemenea ce mai observ este ca s-a schimbat iconita la OpenOffice

      (Citează)

  3. Update-ul a mers struna…. A durat max 8 minute prin wi-fi. Dupa update singurul lucru care s-a modificat (rau) este melodia de ringtone (probabil pentru ca era de pe card)…in rest nu s-a pierdut nimic. Dupa update imi vede exact locatia in care ma aflu (Brasov) si nu imi mai arata la modul general Romania. Alte diferente inca nu am observat.

    Mi-a placut cat de repede si simplu se intampla tot.

    Bafta

      (Citează)

  4. Dupa restart a revenit la ringtone-ul original (din fabricatie). Am presupus ca s-a intamplat asta pentru ca eu foloseam un ringtone de pe cardul de memorie, altul decat cele ale Androidului.

      (Citează)

  5. La mine totul a decurs normal. Dupa update toate setarile s-au pastrat, nu lipseste nimic de pe card, se pare ca s-a rezolvat problema cu widgetul de clock+weather. Imi place ca la mesaje afiseaza in paranteza numarul de mesaje schimbate cu contactul respectiv.

      (Citează)

    • La mine nu pare sa se fi rezolvat problema cu weather, dar in rest merge telefonul mai rapid prin meniuri si wallpaper-urile animate nu mai sacadeaza animatia la schimbarea ecranelor.

        (Citează)

  6. @nwradu…daca inainte de update pe oriunde mergeam eram vazut in Romania, acum in Brasov (orasul natal) ma vede in Brasov railway station, venind spre Bucuresti m-a vazut in Sinaia, Breaza, Ploiesti iar in Bucuresti sunt din nou in Romania.

      (Citează)

    • Da, pai asa ar trebui sa fie. La mine inca apare Romania peste tot, dar n-am iesit din Bucuresti. O fi o problema aici, tot nu stiu exact de unde isi ia locatia.

      Instaleaza SnowStorm macar de test, ala imi arata nu doar ca sunt in Bucuresti, ci scria chiar Herastrau si alte zone.

        (Citează)

  7. apropo de desire. pe langa ca nu reusesc sa il blochez, am reusit performanta de a nu inchide un apel si am vb 39 de minute. Minute nationale, nu dinalelalte de care am cacalau.

    Ceea ce ma distruge mental este alarma. Nu reusesc sa fac telefonul asta sa sune in fiecare zi, la orele dorite. Daca nu intru de seara in ceas sa dau set, nu ma trezesc dimineata. si asta suge deosebit, daca n-ai ceas acasa

      (Citează)

    • Cu alarma am vazut ca ar fi buguri, dar eu nu am probleme pana acum. O am setata pe L-V la ora 7 si a sunat mereu atunci.

      La aia cu apelul… persoana cealalta n-a inchis? :P

        (Citează)

  8. @animaloo : vezi sa nu ai cumva instalata o aplicatie de tipul task kill care intotdeauna iti opreste procesul de alarma.asa am patit eu la inceput…dar dupa ce m-am prins si am mutat aplicatia de alarma in ignore list la task manager totul a fost ok

      (Citează)

  9. Am si eu un Desire de la Orange. Incer ca fac un update de firmware dar cind ii dau CheckNow imi spune Your phone is up to date. La Software number am 1.15.405.4. Stie cineva care e problema????

      (Citează)

    • Astepti sa scoata Orange ROM pentru tine. Mult noroc cu asta, ma indoiesc ca se va intampla prea curand. Si mai tare e ca majoritatea celor care au telefonul luat de la un operator si l-au debranduit printr-un crack de ROM tocmai pentru a instala acest update au avut probleme, nu le-a mers bine noul firmware, nu mergea WiFi deloc, etc.

        (Citează)

  10. am htc desire de la vodafone si vreau sa stiu de ce nu mi apare update-ul knd dau check now…?

      (Citează)

    • Din acelasi motiv, trebuie sa astepti ca pentru tine sa faca Vodafone un nou firmware, ca sa-si adauge in el blocarea de retea si alte personalizari. Mult noroc!

        (Citează)

  11. in legatura cu aplicatia de weather puteti citi aici mai multe https://www.nwradu.ro/2010/05/bugul-htc-de-localizare-cauzat-de-google-maps/

      (Citează)

    • S-a rezolvat prin update-ul OTA de firmware aparut la inceputul lui iunie, desi in Bucuresti tot nu merge bine.

        (Citează)

  12. Eu am luat telefonul de la EvoMag si nu-mi gaseste niciun update. Am inca versiunea 1.15.405.4. Any ideas?

      (Citează)

  13. Nu prea, n-ar trebui sa fie asa. Ii dai Check updates din Settings > About de acolo si tot nimic?

    Vezi pe forumul XDA, la sectiunea Desire General, ca erau linkuri si catre acest firmware in versiune de download. Mi se pare ca il pui pe un card SD si se updateaza de acolo, dar n-am cercetat prea mult ce si cum.

      (Citează)

  14. Dap, ii dau check updates si zice ca is up to date.No updates available. Cam ciudat, as fi curios dintre cei care au mai luat de la evomag daca au aceeasi problema.As prefera totusi sa faca update-ul normal OTA, nu sa il fac eu manual de pe card, dar daca nu va fi alta solutie …

      (Citează)

  15. L-am cautat si pe site-ul oficial si nu apare. Unii spun ca a fost retras din cauza unor probleme. Se discuta si aici despre problemele care le-a adus : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=697056

      (Citează)

  16. Hmm, incep sa cred ca nu ma uit unde trebuie .. singurul update care-l vad pe http://www.htc.com/europe/support.aspx dupa ce am ales din drop down list “Desire”, e cel pentru HTC Sync:”Application Upgrade – HTC Sync 2.0.33″

    Pe HTC Romania nici nu vad Desire-ul :(

      (Citează)

    • Nu alegi Desire, ca acolo iti arata doar ce poti downloada, iar acesta e OTA. E in lista globala de Support, cam al treilea, OTA pentru Legend si Desire. Nu ca te-ar ajuta cu ceva, din pacate, daca il vezi acolo nu inseamna ca-l poti si lua sau ca-ti rezolva problema cu Check for updates. Incearca sa pui o intrebare catre HTC Romania pe Twitter sau Facebook sau email.

      Uite-l in centru pe HTC Support Europe:

      Uploaded with ImageShack.us

        (Citează)

    • In alte stiri, niste tipi au descoperit ca LED-ul de pe Desire se poate aprinde si albastru, mov, alb, etc, dar inca nu s-a concretizat asta intr-o aplicatie care sa schimbe sistemul de notificari. Momentan puteti downloada un .apk pentru a testa diferitele culori ale LED-urilor.

      http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=700418

        (Citează)

  17. Am facut si eu update-ul. Totul a decurs ok, insa din ce am observat pana acum toate SMS-urile au dubluri dupa update, atat cele trimise cat su cele primite.
    Asa ati patit si voi?
    Din pacate problema cu weather-ul nu s-a rezolvat nici la mine ..cel putin nu pentru Bucuresti, inca nu am iesit in afara sa vedem.

      (Citează)

  18. S-a rezolvat bug-ul de weather? Eu stau undeva prin berceni pe langa grand arena si in dimineata asta imi arata pe telefon Jilava … Ciudat ..pana acum arata doar Roamania.
    La voi s-a schimbat ceva?

    LE : I-am dat un refresh la vreme si a aparut iar Romania, ciudat.

      (Citează)

  19. Prin diverse locuri in Bucuresti a inceput sa-mi arate la weather ca locatie : Bucharest.
    Ce e ciudat e faptul ca nu se intampla peste tot asta si de asemenea nu se mentine tot timpul ca locatie Bucharest nici daca raman in aceeasi loc intre doua refreshuri la vreme consecutive.Alterneaza intre Bucharest si Romania. In afara Bucurestiului totul e OK. Ceea ce mi se pare iar dubios e faptul ca scrie Bucharest si nu Bucuresti.

      (Citează)

  20. daca il cumpar de la germanos are meniul in limba romana sau nu

      (Citează)

  21. Am cumparat telefonul de la Germanos la liber, nu e codat, nu e blocat in vreo retea, nu e branduit, nu l-am rutat. Totusi cand dau check pentru udate imi da mesajul “Your phone is up to date”. Mai astept saptamana asta si daca nu se rezolva fac update manual. Va tin la curent cu evolutia evenimentelor.
    BTW, am trimis si mail la HTC, cand vine raspunsul va anunt.
    Ca zvon: exista voci pe internet care spun ca update-ul OTA se face in ordinea IMEI-urilor aparatelor, pentru a nu aglomera serverele, asta ar fi potrivit unora motivul pentru care multi nu au primit instiintari sau primesc mesajul “Your phone is up to date”.
    @nwradu, felicitari pentru munca pe care o depui cu/pe acest blog.
    @cristi daca il cumperi de la Germanos la liber nu are meniul in limba romana

      (Citează)

  22. Nu pot da update cine ma poate ajuta ?? 0756975127

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus