un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Shaorma sau hamburger?

21 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Cheese and egg burger at GBKDesigur că v-aţi întrebat de multe ori asta: ce o fi mai sănătos de mâncat, un hamburger suculent, gras, cu cascaval si o felie de bacon sau o shaorma mare cât toate zilele, cu multă varză, ceapă și maioneză? Ei bine, perfecte.ro are răspunsul:

Shaorma este un produs mai puţin procesat. Frigerea cărnii se face într-un mod adecvat, pentru că atunci când preparăm kebab-ul sau shaorma căldura vine din lateral. Asta e bine pentru că grăsimea nu cade pe focul direct, nu se autoaprinde şi nu impurifică carnea cu produse cancerigene”, explică Mencinicopschi.

Hamburgerul este o carne tocată. Este de foarte multe ori foarte aditivată şi conţine multă sare din fabricaţie. Carnea tocată nu este prea sănătoasă şi, în plus, hamburgerul este întotdeauna însoţit de o chiflă foarte albă sau de  brânză. Hamburgerii conţin foarte multe grăsimi, mai ales din sosurile de tip maioneză”, a explicat nutriţionistul.

Omul cu nume de nepronunţat din primul citat este nutriţionistul din al doilea, în caz că nu era clar. Prin urmare shaorma e mai sănătoasă, carnea e carne, nu amestec de tocătură cu cine ştie ce altele prostii băgate în ea, etc, etc. Asta ca să ştiţi data viitoare ce să alegeţi.

Foarte amuzant mi se pare faptul că această analiză vine de pe site-ul perfecte.ro, ceva dedicat în întregime femeilor. Sfat gratuit! Dacă sunteţi femeie, vreţi să mâncaţi sănătos, dar alegerea este între shaorma şi hamburger, nu e bine! Nu sunteți perfecte! Site-ul acesta nu este pentru voi, încercați în schimb balene.ro! Oana Cuzino, care arată incredibil de bine (lejer în top 5 femei din România, Oana te iubesc!!! aaaah!) sunt sigur că nu se duce acum să bage o shaorma de la Dristor, doar pt că e mai sănătoasă și a zis-o chiar ea la știri.

Detalii pe perfecte.ro via csid.ro via Radio InfoPro auzit în mașină (așa se precizează sursa).

***

    2 comentarii

  1. Din punct de vedere al comparatiei dintre produsele din shaorma si hamburger, clar shaorma e mai sanatoasa. Daca-ti pui problema care ingrasa mai mult (asta facand referire la revistele din care ai citat), castiga iar shaorma (multa carne, multi cartofi, niste sosuri uneori suspecte, plus lipia).

    Ca idee, faptul ca mananci o shaorma pe saptamana nu va avea ca rezultat ingrasarea. Problema apare daca mananci in fiecare zi, parerea mea.

      (Citează)

  2. depinde si cum stai cu arderile in organism, sunt unii care mananca in fiecare zi de la mac si nu se ingrasa

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus