un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oferta RCS pentru televiziune HD

6 Jun 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Operatorul RCS & RDS are un început de ofertă pentru televiziune digitală şi cu patru canale HD oferite în pachet: TVR1 HD, Digi Sport HD, Naţional Geographic HD şi Naţional Geographic Wild HD. Mă interesează primul post, TVR1 HD, mai ales pentru Campionatul Mondial de Fotbal şi pentru Formula 1.

Oferta o găsiţi aici (am dat de ea via Pahomi). Nu ştiu mai multe despre ea, dar mă duc mâine să mă interesez. Paragraful care mi-a atras atenţie este:

Dacă eşti deja abonat al serviciilor Digi TV prin cablu analog (Baza, Baza Special şi Extra) sau digital (Baza Digital, Baza Special Digital şi Extra Digital), poţi trece la formatul HD, fără să plăteşti nimic în plus la abonament.

Trebuie doar plătit decodorul, adică 10 lei/lună chirie sau 350 lei pentru achiziţie. O să merg pe chirie, deoarece, matematic vorbind, achiziţia devine rentabilă ca bani doar dacă depăşeşti 35 de luni de închiriere, ceea ce nu mă văd făcând, tehnologia urmând să evolueze şi să se schimbe în următorii 3 ani.

Din câte ştiu, RCS-ul deja transmite prin cablu şi foarte multe canale în format digital. Până acum câteva zile le transmitea şi pe cele HD, dar le-au codat şi acum cer bani pentru ele. Eu nu le prind oricum, deoarece nu am televizor cu decodor DVB-C (cable), aşa că soluţia cu decodorul extern rămâne cea de care am nevoie.

    10 comentarii

  1. Cand caut cu tunnerul DVB-C al televizorului imi apare si PRO TV HD dar sunt codate in schimb cu decodorul dat de ei nu apar deloc prosturile HD.
    Ma intreb pe langa decodorul care ar trebui inchiriat sau cumparat nu au posibilitatea cumpararii/inchirieii unui CAM? Adica sincer nu am nevoie de inca o cutie pe langa televizor si inca o telecomanda, ar fi mai facil si mai ieftin.

      (Citează)

  2. About that: Am doua televizoare full hd, dintre care unul LED. De cand l-am cumparat, am facut si abonament la RDS. In prima faza mergeau toate canalele HD, fara niciun receiver diferit, fara alte telecomenzi and so on. Penttru ca pe langa canalele alea, mai vroiam si pachete optionale, am sunat la rds si ei au spus ca mi le pot oferi doar daca imi instalez un receiver. Pentru televizorul full hd care nu e led, am optat pentru receiver, a.i. acolo imi merg toate canalele din pachetele de baza + cele pe care le-am cerut eu.

    Pe celalalt, led, am ales sa nu instalez niciun receiver, numai ca asta inseamna ca receptionez acum doar canalele de baza, fara pachetul hbo cinemax, fara digisport hd (care emitea acelasi program ca digi sport 1, numai ca nici pe ala nu-l prind), fara posturile de radio care erau incluse pana acum si fara inca alte cateva.

    Cand am instalat receiverul, gogul de la rds mi-a spus ca pe moment o sa-mi mearga canalele hd, pentru ca cele doua televizoare sunt destul de avansate pentru a putea primi semnalul fara niciun alt add-on, dar cei de la centru o sa receptioneze ca eu pot vedea canalele fara receiver si o sa mi le blocheze. Si-asa s-a intamplat dupa 2-3 saptamani, probabil pentru ca pregateau pachetul asta.

      (Citează)

  3. Am luat si eu decodorul vineri si l-am instalat. Se vad super posturile HD.
    De notat ca decodorul are si intrare UTP (momentan nefolosita) care in viitor va folosi pt IPTV i guess. Decodorul poate fi folosit si ca un media player avand intrare USB dar inca n-am testet ce format de fisiere vede.

      (Citează)

  4. Pai, nu doar card, ca nu am unde sa il bag simplu… trebuie si un modul CAM (http://en.wikipedia.org/wiki/Conditional-access_module)

      (Citează)

    • Cica au avut decodoare de marti si azi le-au dat pe ultimele 3, la prima ora. Nu se stie cand mai vin. Nu mai sunt in Bucuresti. Eu oricum nu sunt titularul de abonament asa ca nu pot lua rapid unul, daca gasesc. Bag picioarele…

        (Citează)

  5. nu ar fi o solutie logica(daca tot le dau moca) sa le lase la liber pe perioada campionatelor?

      (Citează)

  6. ORICUM PE RDS E LA LIBER TVR HD SI UTV HD ..ASA CA POTI VEDEA CAMPIONATUL MONDIAL DIN AFRICA DE SUD FARA PROBLEME

      (Citează)

  7. Dap, acum este la liber, acum cateva zile cand ma uitasem ultima data nu era….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus