un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

APACA nu mai e APACA

5 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Clădirea Apaca şi-a schimbat denumirea, acum fiind Cotroceni Business Park. Scrie mare sus pe ea. Nu contează că nu e în Cotroceni. E lângă, aşa că se poate extinde denumirea cartierului şi până acolo. Nu poţi cere chirie mare într-o zonă numită Militari Business Park, de exemplu, dar în Cotroceni da. La anul propun să se mai extindă un pic cartierul, încât Carrefour Orhideea să-şi schimbe denumirea în Carrefour Cotroceni, iar prin această metodă, încet-încet, toate cartierele din jur pot fi Cotroceni. Dacă nu te poţi muta în centru pentru că nu ai suficienţi bani, poţi aduce Cotroceniul la tine.
IMAG0345

O fază şi mai tare e că în parcarea de la Cotroceni Business Park un mic întreprinzător vindea borcane de miere din maşină, că pe drumurile ţării.

IMAG0343

    8 comentarii

  1. Din fericire, confecţiile au rămas. E o sursă foarte bună de costume, cămăşi, cravate, de cea mai bună calitate. Şi cu etichete “no name” ale producătorului original, şi cu etichete de branduri locale (Tata şi fiul) sau străine. Chestii pe care într-un şoping senter sau mol le găseşti de vreo 3 ori mai scumpe. Nici ca biznisenter nu e rău plasat (dat fiind metroul şi molul cu parcarea), arată OK şi pe dinăuntru, şi pe dinafară. Dacă au mai scăzut preţurile de când le ştiu eu (am tatonat terenul să-mi mut firma acolo anul trecut, că fac 15 minute pe jos de acasă) poate fi interesant.

      (Citează)

    • Am fost eu pe la confectiile lor acum cativa ani. Aveau pentru oameni mici si slabi sau pentru oameni inalti si foarte grasi. Eu nu ma includ nicaieri. La alte magazine mai gasesti si pe niste masuri mai moderne. Asa era acum cativa ani.

        (Citează)

  2. Intreprinzatorul cu mierea este poreclit: “CASCAVAL” pentru ca inaintea produselor apicole comercializa cascaval “home made” la preturi fara concurenta !!!

    Confectiile sunt in majoritate “Made in Turkey” pt. ca pe platforma nu mai exista decit 3 firme de profil: Tata&Fiul (preturi excesiv de mari), Cardtextil (produce numai pentru export) si ModConf Fashion (numai export).
    Toate firmele care comercializeaza confectii sunt ale unor fosti angajati la firmele de confectii din vechea APACA care aduc acum marfa din Turcia sau de pe la fabrici mititele din provincie. Preturile sunt mai mici decit in magazinele de profil din supermarkuri, dar si calitatea lor e in concordanta!

      (Citează)

  3. APACA – cel mai mare tun pe care l-au dat fostii directori, au devenit miliardari peste noapte,iar pentru patronul ENGLEZ o mana cereasca .
    oricum eu am speranta ca nu va ramine asa
    si ca cei care au distrus totul vor plati

      (Citează)

  4. La ce a devenit APACA. Dintr-un colos industrial cu peste 20 mii de angajati in anii 90 a ajuns sa ne cumpere pe bani de nimic (declarati la stat)restul in buzunarele celor care au incheiat afacerea cu clientul englez si evident a transformat-o in imobiliare.Cardtextil provine din SC international Conf SA societate privatizata prin metoda MEBO care detinea o suprafata de ~6000 mp si aproape 2000 de angajati.Desi patroni de la Cardtextil sunt fosti angajati ai SC International SA facand parte din Consiliu de Administratie, care au negociat cu acest englez bineinteles in favoarea lor,restul actionarilor ramanand cu buza umflata pe romanaste, au ajuns sa plateasca chirie unui englez care sa aciuat in Romania pe vremea raposatului si a ajuns multimiliardar.
    Din acest motiv am spus ca lucrurile nu vor ramane asa pentru ca dosarul este la D.N.A.pentru investigatii. Cred ca am vorbit cam mult nui asa ??

      (Citează)

  5. Nimic nou ???

      (Citează)

    • Nope. Ce-ai zis tu s-a intamplat in sute alte locuri din Romania. Cei de la DNA mai au sute de dosare de investigat. Poate nici nu sunt dovezi. M-ar mira sa se schimbe ceva. Si chiar daca s-ar schimba, fabrica APACA este probabil profitabila in formula de acum, cu putini angajati si putin spatiu de intretinut. Marii colosi industriali erau mentinuti de stat, dar pe propriile picioare n-ar fi rezistat.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus