un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noi ciocolate Milka

27 Apr 2010  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Extra cacao

Extra cacao

Milka

Milk Tofee Pleasure - Milk Cream & Tofee with a Touch of Coffee Essence

Milka

Cocoa Pleasure - Cocoa filling with a touch of Raspberry

Auchan Militari.

***

    4 comentarii

  1. Le-am incercat acum doua saptamani si jumatate. Luate din Auchan Titan, am observat ca au aparut intre timp si in Carrefour (Orhideea, in altul n-am calcat) Prima (extra cacao) a devenit preferata mea de la Milka. :) Cum papilele gustative sunt subiective, o sa si explic de ce.

    Mie nu imi plac alunele. Sunt “mancabile”, nu sunt in categoria mi se face “greata daca pun asa ceva in gura”, nu patesc nimic de la ele, dar nu e un gust care sa imi placa. Daca sunt facute pasta si amestecate cu cacao in asa fel incat sa nu domine gustul e mai acceptabil. Singura ciocolata cu alune care mi-a placut mult e una despre care altii spun ca nu e reusita pentru ca nu se simte influenta alunelor acolo. In ciocolata normala cu lapte de la Milka se simte o influenta de alune cam puternica pentru gustul meu daca nu mai exista ceva acolo care sa compenseze.

    Al doilea aspect ar fi ca am fost mereu copilu’ care prefera chestiile cu gust intens de cacao. Cat mai multa cacao. Am speriat-o pe matusa mea intr-o dimineata in care eram la ea. A vrut sa-mi faca lapte cu cacao si m-a intrebat cate lingurite de cacao si cate de zahar imi pune mami. Si i-am zis senina 5 de cacao cu varf si 1 de zahar. Nu i-a venit sa creada. Mi-a zis ca poate invers. A trebuit sa o caute pe mama sa-i confirme ca intr-adevar beau laptele cu asa multa cacao.

    Asa ca asta probabil explica de ce mi-a placut mai mult cea cu extra cacao. Si de ce, la sfarsitul verii trecute, mi-a placut mai mult Milka Zart & Dunkel 50% Cacao decat Milka Amavel. Sau de ce, din toata cutia cu diverse bomboane Milka de Craciun, le-am preferat pe cele cu martipan… invelite in ciocolata cu continut ridicat de cacao. Sau de ce dintre toti mosii (figurine de cioco) Milka, cel mai mult mi-a placut cel de ciocolata neagra.

    A doua. Am stat mult sa ma gandesc daca sa o iau sau nu. In general nu ma incanta cremele de lapte. N-o sa uit niciodata cat detestam Kinder (desigur, nu ma refer la surprize, ma refer la ciocolata in care era si in special la statul ala alb interior). Iar la capitolul caramel… imi place doar daca nu e prea mult, astfel incat sa nu devina componenta dominanta a gustului. Si daca e aproape lichid. Nu imi place in versiunea in care trebuie mestecat la el. Asa cum e in Cadbury Curly Wurly sau Cadbury Chomp (si astea se gasesc tot in Auchan). Iar cafeaua iar nu ma pasioneaza. Si totusi… toata combinatia mi-a placut. Si arata superb in momentul in care rup o patratica in doua.

    Ultima nu prea m-a incantat. Nici la miros, nici la gust. Si (venind nu la multa vreme dupa cea mai scarboasa experienta a vietii mele in materie de ciocolata – Kandia amaruie cu crema de zmeura) m-a facut sa ma gandesc la faptul ca poate ar fi cazul sa fiu ceva mai precauta cu chestiile cu zmeura. Desi… am incercat gemuri cu zmeura si mi-au placut. Iar bomboanele cu crema de zmeura de la Anthon Berg mi-au placut la nebunie.

    Au mai aparut si alte noutati Milka, dar la capitolul biscuiti. Si n-am putut sa nu le incerc si pe alea. Sunt groaznic de curioasa :)) Am pus si ceva poze cu toata ciocolata si biscuitii incarcati si am facut o lista cu ce am vazut pe milka.de si as fi interesata sa vad si la noi – aici.

    Ah, si au mai aparut noutati de la Ritter Sport prin cora si Carrefour. La sfarsitul saptamanii asteia sper sa o incerc pe cea cu crema stracciatella. Duminica nu mai aveau sortimentul ala la raft in Carrefour, doar pe celelalte doua din gama asta… care erau cu iaurt si nu ma interesau. Tot in Carrefour (de fiecare data ma refer la ala de langa Politehnica) inca mai exista diverse bomboane si figurine Gubor (gubor.de) ramase dupa Paste (inclusiv marul de ciocolata cu aroma de lamaie care se desface in felii).

      (Citează)

    • Ana, frate (sora), wtf? E cea mai lunga disertatie despre cacao pe care am vazut-o vreodata.

      5 lingurite de cacao, cu varf?!?

      Eu am gasit candva in Billa din Liberty Center niste Milka napolitane mici. Era o punga mare care inauntru avea multe napolitane mici (cam 3 x 2 cm), fiecare invelita intr-un ambalaj micut. Au fost excelente. De atunci n-am mai vazut niciodata.

        (Citează)

  2. Hihi, cand ma pornesc eu… :))

    Nussini Minis? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus