un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mmm, CorelDraw X5

29 Apr 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

A apărut CorelDraw X5 (15, adică), dar eu am aflat abia recent, când am văzut un crack pe un tracker. Prima versiune cu care am lucrat a fost 5-ul, cu atât de mulţi ani în urmă încât nici nu mai ştiu când se întâmpla asta, aşa că acum am intrat repede să văd ce aduce nou cea mai recentă generaţie. Ştiţi ce are nou?

  • More speed with new multi-core support
  • More rich content and professional templates
  • More learning tools, video tutorials and expert tips
  • More compatibility, with support for over 100 file formats
  • More color control and consistency
  • More Web capabilities, including Flash animation support
  • More output options for print, Web, digital signs and more

Suport multi-core, template-uri, tutoriale şi sfaturi, pluginuri pentru nişte formate în plus şi mai multe opţiuni pentru printare. Vedeţi printre astea ceva ce nu putea fi adăugat cu un simplu update, eventual un service pack, ca să aibă o denumire mai pompoasă? Ăştia chiar se aşteaptă să plătesc o grămadă de bani pe template-uri, tutoriale şi opţiuni noi de printare?

Ce mă enervează e ca într-un fel te forţează să faci trecerea. Dacă cineva salvează un fişier în versiunea 15, eu cu 14 nu-l pot deschide. Trebuie ales la salvare să-l facă şi compatibil cu cele anterioare, chit că ai desenat un simplu pătrat.

Eroarea de mai jos am primit-o când am accesat corel.com din Firefox. E prima oară când văd așa ceva.

corel_com_600

    2 comentarii

  1. Nu înţeleg de ce te miri, fiindcă nu a mai evoluat de la versiunea 7. Hai 9, care rezolva ceva buguri din 7, dar altfel, versiunile 7-13 mi s-au părut identice. Am mai observat o chestie la Corel, toate versiunile pare au fost naşpa. Parcă 12 a fost mai ok. Oricum, nu am folosit decât 2, 5, 7, 8, 9, 11, 13.

    2 era pe 5 dischete, 5 pe 16, parcă.

      (Citează)

    • Da, 5-ul era pe multe dischete. Mi se pare ca 6-le l-am avut pe 4 CD-uri, ca avea mult clipart si era si cel mai stufos ca programe.

      Mie mi s-a parut ca 11 si 13 au fost mai importante. 14 a adus cateva lucruri in plus, dar mergea mult mai greu.

      Nu inteleg nici strategia Corel, au si Photo-Paint dar si Paint Shop Pro, se cam bat cap in cap.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus