un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am atins un iPad

29 Apr 2010  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

ipad_emag_300Nu pot să zic că am “butonat” un iPad, pentru că are un singur buton şi parcă nu i se potriveşte termenul. Am fost anunţat că un iPad poate fi găsit în showroom-ul eMag şi m-am dus acolo să-l văd.

E primul produs Apple care chiar îmi place. Aş vrea să am acum unul în braţe, când scriu şi cu un ochi la uit la televizor, decât laptopul acesta greoi. Aici e punctul forte al iPad-ului, îţi permite să stai relaxat în fotoliu sau în pat şi să mai citeşti o ştire, să mai scrii un email sau să laşi tweet-urile să curgă, dacă asta e pasiunea ta.

Mi-au plăcut în mod special:

  • ecranul de foarte bună calitate, atât culorile cât şi senzorul tactil.
  • interfaţa rapidă şi frumos animată, care dă bine cu formă iPad-ului şi cu gama în care se plasează (gadget scump, adică).
  • faptul că are pe lateral un buton de blocare a rotaţiei ecranului, în caz că nu vrei să se reorienteze totul de câte ori îl întorci.

N-am apucat să văd mai multe. Pe mine mă interesa mai degrabă cum merge magazinul Apple, cum poţi cumpăra aplicaţii, ce fel de aplicaţii speciale există pt aşa un dispozitiv, dar asta nu se poate testa într-un showroom.

Vreau unul? Da, desigur. Îmi voi lua unul? Nu, e prea scump. Dar nu pot găsi alt motiv pentru care nu l-aş lua. Da, nu-mi place că nu are multitasking, dar v-am zis cum aş vreau eu să-l utilizez şi nu i-aş simţi lipsa. Dacă ar rula Android, ar fi perfect.

    12 comentarii

  1. Nu este totusi cam degeaba? Este inutil din punctul meu de vedere…adica oricum nu pot sa citesc o carte intreaga de pe ecran iar restul se poate face foarte usor cu un laptop.
    Probabil ca si Ipad-ul va pati ceea ce au patit jucarelele alea pentru “consumatorii de internet”, atunci cand au anuntat moartea PC-ului. Va fi un blingbling si apoi ii va trece moda si Dosvidania!
    Si momentul e cam prost ales…adica acuma nu se mai dau credite cu nemiluita ca sa il cumperi asa ca numai cativa bastani il vor cumpara.
    O intrebare. Scria si pe asta :Designed in the USA si apoi micut uneva:made in China

      (Citează)

    • Nu m-am uitat la asta, dar banuiesc ca asa scrie, fiind foarte adevarat.

      Avantajul e ca e mai mic si mai simplu de utilizat, fara bataile de cap de la un laptop cu Windows.

      Dezavantajul este ca nu poate fi folosit stand-alone. Depinzi de iTunes si de un alt calculator pentru sincronizare muzica si aplicatii cumparate, asta e nasol. Se pare ca nu poti trage direct de pe iPad o aplicatie, ci trebuie sa folosesti alt calculator.

        (Citează)

  2. Android deja ruleaza pe hardware de iPhone. Sunt sigur ca in curand vom vedea si un iPad cu Android sau orice alta aroma de Linux.

      (Citează)

  3. Nu stiu altii cum sunt dar eu cand ma gandesc la Linuxul meu cel lin curgator… parca nu ma mai tenteaza chestii de astea mai moderne. Acum…depinde de fiecare ce-l face fericit. Daca sa folosesti un ecran de televizor care (nu prea) face multe, e ceea ce te bucura, atunci bine. Eu prefer drujba asta cu Linux MInt pe ea si cu restul de bani pana la un laptop mai performant ma duc cu prietenii in oras. Pana la urma cele mai bune lucruri in viata nu sunt neaparat cele mai scumpe…..Hmmmm! Cred ca am sa scriu despre asta pe blog. Cat despre utilizari la IPad…eu nu am gasit decat una care sa ma atraga. Carte virtuala….dar e mult prea greu sa citesti de pe un ecran de calculator iar cartile nu le descarci moka de pe net.

      (Citează)

    • De acord cu tine la faza cu Linuxul. Eu nu-l stiu, am Windows, dar merge perfect. Chiar si la munca, p ejaful asta de calculator, il am pe acelasi instalat acum 4 ani de zile si merge ok, pt ca am stiut sa-l intretin si sa nu il belesc.

      Dar de la o tableta vreau altceva. Vreau sa nu-mi pese ce OS ruleaza, vreau sa aiba link la browser, email, muzica, etc si sa mearga alea rapid si bine. Ca are in spate Android, iPhoneOS, Windows… nu vreau sa-mi pese. Pentru tot restul am si laptop si desktop si smartphone…

        (Citează)

  4. Cica este deja o tableta cu Android :) Iar HP are in plan un iPad “killer” care cica va fi mai ieftin si va avea chestii ce lipsesc iPad-ului – multitasking (sic), webcam, flash, SD card slot, port USB, etc.

    Horatius, nu stiu daca stii, dar Apple vrea ca pe device-urile lor sa ruleze numai iPhone OS…. ceea ce inseamna ca ii va cauta pe cei ce porteaza Androidul pe iPhone si va incerca sa-i convinga sa nu dea drumul pe net la tutoriale si ROM-uri cu Android pentru iPhone. Oricum, era de asteptat ca cineva va “convinge” Androidul sa ruleze pe iPhone, din moment ce procesorul din iPhone 3GS e acelasi cu cel din Motorola Droid. Insa sa nu te gandesti ca va fi foarte usor sa folosesti un iPhone sau un iPad cu Android. Vor fi probleme, functionalitatea va avea de suferit, etc….

    Aliosca si zi-mi, nu te enervezi incercand sa-ti transformi calculatorul cel cu linux lin curgator intr-un media center? Stii, sa poti sa pui un film, o muzica, niste poze, ceva, doar din telecomanda?

      (Citează)

  5. Eu unul folosesc linux pentru dobitoci (linux Mint, o derivata foooarte user-prietenoasa a prietenosului Ubuntu) asa ca nu mi-e deloc greu sa-mi folosesc drujba la orice. Si acum am muzichia toata salvata pe el. pozele din tarile pe unde am umblat, mai aveam si un filmulet desuchiat dar l-am sters dupa ce mi-am pus catusele la starea civila. Eu vi-l recomand cu placere chiar daca sunteti la fel de talentati ca si mine la computadoare.

      (Citează)

  6. Ca poti vedea un film (totusi, diacriticele mai creeaza niste nervi), o poza si poti asculta si o muzica, stiu. Dar, sa zicem ca ai un TV tuner cu telecomanda. Si ai vazut chestia aia misto de la Windows (Media Center) sau de la OSX (front row) si vrei asa ceva si pe linux. Si gasesti tot felul de softuri care se lauda ca fac si dreg. Insa… nu prea fac nimic, decat sa crape.

    BTW, cu linuxul ala lin curgator ai o problema enervanta daca ai chipset nForce4 (da, stiu, e vechi, dar si problema e veche) – dupa o perioada relativ scurta de folosire, mouse-ul si tastaura pe usb se plictisesc sa functioneze, fara nici un mesaj in loguri sau altundeva (totul pare in regula). Dar ma opresc aici, ca am deviat destul… :)

      (Citează)

  7. Asa o fi…dar eu nu sunt pasionat de gadgeturi si ale chesii de astea. Sunt obisnuit cu putin asa ca nu ma deranjeaza. La televizor nu prea ma uit iar de restul problemelor nu ma pasionez.
    Merge? Bine! Nu merge? Reparam/Schimbam, asa am ajuns si la linux! Am bulit “Ferestrosul” in Norvegia si nu prea aveam cum sa piratez unul. Am luat un Ubuntu de la biblioteca publica si dai bice. Nu mi-a mai trebuit alt sistem de operare de atunci.
    Ce sa spun…acum sunt putin dincolo de liga mea daca vorbesc de facut si de dres la calculatoare dar daca tot m-am bagat in discutie… trebuie sa joc.

      (Citează)

  8. Nu e vorba de uitat la televizor…. ci de folosit un telecomanda intr-un media center ;)

      (Citează)

  9. Scriu acest mesaj de pe iPad. L-am adus din California si initial nu vroiam sa-l tin, dar asa cum am citit inainte sa-l cumpar, odata ce il folosesti nu-l mai lasi. Intr-adevar e un lucru scump (eu mi-am luat varianta de 32), dar pot spune ca face fiecare cent.
    Nu este nevoie de alt calculator, aplicatiile le dai jos de pe appstore direct, la fel muzica si restul de pe itunes.
    Chiar si offline il poti folosi sa te joci sau sa citesti cartile date jos in prealabil (de exemplu eu am citit o carte in avion).
    Iar daca iti faci un cont itunes de state, atunci orizonturile iti sunt deschise.

      (Citează)

    • Felicitari, sa-l stapanesti sanatos.

      Aia cu iTunes si sincronizarea mi se parea si mie aiurea, pt ca stiu ca si de pe dispozitivele mai mici poti cumpara direct programe. Asta ca sa vezi cat te poti lua dupa ce scriu altii decat mine pe net :P

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus