un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Recomandati-mi niste filme bune

29 Apr 2010  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Vreau o listă de filme bune, dar nu de orice fel. Mai jos sunt câteva categorii şi exemple şi v-aş ruga să-mi spuneţi mai multe filme asemănătoare cu cele ce mi-au plăcut.

  1. Filme vechi de acţiune: Humphrey Bogart, Gregory Peck and co. Vreau să mai văd filme gen Şoimul Maltez sau altele poliţiste şi de aventuri. Includ aici şi multe filme alb-negru sau de la începutul cinematografiei color care aveau loc în timpul războiului şi erau cu spioni, crime şi mistere de acest tip, precum Casablanca.
  2. Filme vechi de război: ceva gen Unde se avânta vulturii sau Tunurile din Navarone.
  3. Filme de “capră” şi spadă: nu prea mă atrag, dar aş vrea să văd/revăd clasicele.
  4. Comedii vechi: gen Creierul sau Unora le place jazz-ul.
  5. Filme chinezeşti moderne, din alea cu lupte şi bătăi: ca exemple aş avea Tigru şi Dragon, House of Flying Daggers, Warriors of Earth and Heaven şi recentul 14 Blades, care a fost foarte mişto.

Mai ştiţi şi altele? Foarte multe am văzut deja la televizor, pe diverse canale, dar nu ştiu nici titluri şi nici actori din ele ca să le identific cumva.

    13 comentarii

  1. Dirty Dozen, Kelly’s Heroes, Battle of the Bulge

      (Citează)

  2. Pentru 5.
    – Oldboy.
    – Mou gaan dou (Infernal Affairs) – dupa asta a fost facut The Departed
    – 2046
    – Kung-Fu Hustle
    – Fearless

    Sigur am vazut mai multe care merita, dar nu-mi vin acum in minte titlurile.

      (Citează)

  3. pentru 5
    Oldboy e un film coreean (ca informatie), 2046 nu cred ca e chiar ce cauta radu :), kung-fu hustle e f misto, fearless mai bun.
    as adauga House of Flying Daggers, Hero, Red Cliff 1 si 2 si mai sunt multe.

    ca idee cele mai bune filme asiatice vazute in ultimul timp sunt: Chaser (Coreea de Sud), Mother/Madeo (Coreea de Sud), Accident – Yi ngoi (Hong Kong – China), Red Cliff 1&2 (China), Weaving Girl – Quanan Wang (China), Birth of a nation (China). ultimul e un pur-sange de propaganda, foarte bine facut si joaca in el cam toti actorii chinezi cunoscuti international.

      (Citează)

  4. cauta clash of the titans varianta din 81 :)

      (Citează)

  5. Touch of Evil, Key Largo, Kelly’s Heroes

      (Citează)

  6. Taegukgi hwinalrimyeo http://www.imdb.com/title/tt0386064/

    nu-i vechi, dar e film de raboi. Peste Privatu Raian. In zona Apocalypse now

      (Citează)

  7. Hitchcock: Marnie, The birds, la naiba, tot….
    Dr Zhivago, Casablanca, Quo vadis, To kill a mocking bird, One flew over the cuckoos nest, The Graduate (ca sa intelegi cine e Mrs Robinson din faimosul cantec, e un must), Easy Rider, si mai nou Motorcycle Diaries.

    Apocalypse now, The Platoon (amandoua despre razboi, dar interesant de facut comparatia), The Bridge on the River Kwai, Born a Fourth of July (pentru ca primele merita mai mult), The Godfather, toate :D Scarface, Taxi driver, the Deer Hunter.

    Westernuri gen My name is Nobody, The Magnificent Seven (si originalul, Seven Samurai), 7 Brides for 7 Brothers.

    La dolce vita, Roman Holiday (pentru Vespa), Breakfast at Tiffany’s, Gigi, Barefoot in the park. The sound of Music, Mary Poppins, The Pygmalion, Hello Dolly.

    Astea ar fi cateva, off the top of my head.

      (Citează)

  8. nu ar fi rau sa vezi si Full Heavy Metal de Kubrick daca nu l-ai prins pana acum. Apocalypse Now e un “must” :). Thin Red Line de asemenea. Nu sunt insa chiar atat de vechi.

      (Citează)

  9. Underground. Kusturica, Temp de gitan, ( idem), Trenul vietii. (coproductie romania franta, pentru mine e aproape la fel de bun ca si “La dolce vitta”)

      (Citează)

  10. Apropos de Kusturica, Black cat white cat, Regina Margot. Apropos de Kubrick, 2001, Spartacus, Dr Strangelove. Sper ca ai timp la dispozitie :D

      (Citează)

  11. Ah, inca unul interesant, desi nu e chiar vechi – The great raid.
    Si unu’ vechi – The great escape.

      (Citează)

  12. Pt. Vespa iti recomand si un loc bun pe www:

    http://www.facebook.com/vespa.ro

    ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus