un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iPhone OS 4 rade de Microsoft

14 Apr 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

După ce au fost anunţate caracteristicile principale ale iPhone OS 4, viitorul sistem de operare de pe iPhone 3GS şi ulterior, majoritatea lumii a văzut în el o lovitură la adresa Google, având în vedere că Apple a anunţat şi un serviciu de reclame şi multe alte caracteristici ce se regăseau în Android.

Mie îmi place mai mult lovitura subtilă pe care au dat Microsoftului şi felul în care fac mişto de ei. iPhone 4.0 introduce multitasking. Asta se întâmplă după, cât?, 3-4 ani de la lansarea primului iPhone, timp în care Windows Mobile a avut multitasking şi posibilitatea de a rula aplicaţii de toate felurile şi, cu toate acestea, a pierdut non-stop cotă de piaţă. Iar Microsoft, văzând că lumea acceptă şi cumpără în draci un telefon fără multitasking, au mers şi ei pe aceeaşi soluţie pentru viitorul Windows Mobile 7.

Şi când să scoată WM 7, mai stabil, mai rapid, mai curat și mai uscat, dar fără multitasking, la fel ca iPhone-ul, ce face Apple? Bagă multitasking! Şi o face motivând prin faptul că hardware-ul a ajuns suficient de performant pentru a permite acest lucru, în timp ce Microsoft a făcut exact invers, l-au scos deşi cer o configuraţie puternică pentru viitoarele terminale mobile. Sunt foarte curios ce va face Microsoft pe viitor, sunt sigur că acest anunţ le-a dat peste cap planurile şi chiar dacă WM7 va continua aşa, probabil că vor regândi totul pentru următoarele versiuni.

O descriere mai lungă a iPhone OS 4.0 puteÈ›i găsi pe Engadget. Mie îmi place feature-ul de “User-defined wallpaper”. Până acum nu puteai pune ce fundal vroiai tu? Și am înÈ›eles că, în ciuda întregului multitasking nou-gândit, programe de instant messaging tot nu vor rula în background. Nu că Microsoft ar fi mai buni, ei nu vor avea deloc multitasking, copy&paste È™i nici nu vor suporta cardurile de memorie. O involuÈ›ie de neexplicat.

    3 comentarii

  1. IM va rula in background. Nu, nu puteai sa pui wallpaper pe backgroundul din meniu, decat pe homescreen. Cine zice ca WP7 nu va avea multitasking sau copy/paste. Va avea pe acelasi principiu pe care il are si Apple, principiul “pauza” care consuma mult mai putina baterie.

    Am iPhone de 1 an, n-am avut niciodata telefon cu Windows Mobile, dar sper din tot sufletul sa fie destepti cei de la Microsoft cu WP7 si sa ma faca sa fac schimbarea catre ei, dar pana atunci va dura 1 an, 2, poate chiar 3, asta numai daca sunt destepti. Pardon, numai daca nu sunt imbecili si citesc forumurile si afla ce vrea lumea.

      (Citează)

    • Lasa-l sa consume mai multe resurse, daca asa vrei tu ca utilizator, sa rulezi mai multe in acelasi timp. Eu pe Android inregistram un traseu cu MyTracks, vorbeam pe Meebo, se actualiza Tweeter, mailurile intrau, etc. Daca asa vreau sa se intample, trebuie sa-mi permita asta, chit ca moare bateria in 10 minute.

        (Citează)

  2. Eu unul ma bucur ca Apple sunt putin mai comunisti si ca te forteaza cu unele lucruri. Pana la urma utilizatorul de rand e prost si nu stie ce vrea, asa ca-i impune Apple, si isi permite din toate punctele de vedere. Noi utilizatorii hardcore avem de suferit. Daca vroiam multitasking alegeam demult Android, dar am vrut cel mai bun OS de pe piata cu cele mai multe aplicatii. Vreau alt telefon, dar pentru mine nu exista altul mai bun! Nu vor ei sa faca.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus