un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Clipul cu evolutia Vodafone

30 Apr 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

L-am filmat la conferinţa de lansare a 3G-ului cu acoperire în toată ţara, dar nu l-am găsit în altă parte pus direct din sursă, aşa că l-am uploadat eu pe YouTube.

Mi-am adus aminte de începuturile telefoniei mobile în România, cu acele telefoane Bosch şi Ericsson mari cât o cărămidă cu antenă, când taxarea era la minut şi tarife erau mari; uitasem de Xnet, când într-o vreme era moda să ai un tricou sau ceva de la ei, de parcă ar fi fost vreun mare brand de haine; dialup-ul gratis la care aşteptai cu orele să te conectezi; puteai trimite şi 3 SMS-uri gratis pe zi de pe site lor, dacă mai ţin bine minte; WAP, GPRS, 3G şi lansarea prin reclame la video-calling, funcţie pe care n-am văzut să o folosească nimeni, niciodată.

Mi se par atât de multe încât mă mir că abia în 1997 a intrat telefonia mobilă pe piaţa noastră, aveam impresia că e de mai mulţi ani.

    5 comentarii

  1. Cum ai putut uita de “primele 3 secunde netaxabile”??? :)

      (Citează)

    • N-am uitat, dar nu mai stiam daca erau si la Vodafone sau doar la Orange. Aparuse apoi Suntel care oferea 5 secunde netaxabile.

        (Citează)

  2. Ce tare era chestia asta cu 3 secunde. Eu nu mai imi amintesc perioada insa chiar aseara vorbeam cu un prieten despre desfasuratoarele uriase pe care le primeau cand erau studenti.

    Oricum, dpdv al meu Vodafone este o retea care se ridica la standarde inalte si pentru ca romanul este devorator de informatie, tehnologie si acces la orice. Practic noi toti am dezvoltat reteaua Vodafone (si numai) pentru noi!

      (Citează)

  3. Foarte mult bla bla bla de PR, ca e obicei; e un refren pe care tot il aud (din fericire cu destule intreruperi) din 1997 – ce mari, tari si frumosi suntem noi, cum suntem noi primii, etc. Mai modesti bajetzi ca nu strica niciodata, mai ales ca ati pierdut pozitia de no.1 in Romania pe mana voastra.

      (Citează)

    • Asta cu no. 1 cred ca e relativa, avand in vedere ca si Vodafone si Orange au in jur de 10 milioane de clienti fiecare, diferenta dintre retele fiind de cateva mii. La noi vad ca nu se distanteaza clar nici un operator.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus