un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Kika

30 Apr 2010  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Acum vreo două săptămâni am fost la KIKA, un mare magazin de mobilă ce concurează cu IKEA (e obligatoriu să ai nume scurt în acest domeniu). Mi-a plăcut mai mult decât ce am văzut la suedezi. Magazinul e pe autostrada Bucuresti-Pitești, vizavi de Carrefour Militari (se iese pe Centură, treci pe sub pod, urci spre partea cealaltă a autostrăzii şi e o intersecţie, unde poţi să te întorci spre Bucureşti sau să intri într-un complex Hornbach, Tehnomarket şi Kika).

Au multă mobilă (parter şi două etaje mari) şi cu design bun, modern. Calitatea produselor obişnuite pare a fi mai bună decât ce găseşti la Ikea la aceleaşi preţuri şi sunt foarte multe produse din fiecare gamă. Parterul e plin de accesorii şi decoraţiuni interioare. Mi-a plăcut în mod special un fotoliu de masaj care era doar 3000 de lei (faţă de cele vândute prin Diverta, care ajung la 8000 de lei) şi dacă eram copil probabil că aş fi fost înnebunit să am cameră Spiderman sau Cars.

Treceți și pe acolo dacă vă căutați mobilă.

    6 comentarii

  1. Calitatea NU este mai buna decat la IKEA, ba chiar din contra (paradoxal). Am luat un pat, doua noptiere si doua lampi de la ei. Dupa ce am asamblat patul am zis, noroc ca e pentru camera de oaspeti. Dupa ce am si dormit in el de cateva ori (deh, curiozitatea), aceasta impresie ne-a fost intarita. Lampile, unul din becurile cu care venisera era spart si nici nu am mai gasit unul la fel (adica aceeasi forma da, dar marime nu, pentru ca becul are un filet special pentru sticla de la lampita deci trebuie sa ma duc tot pana la Kika sa iau altul).
    Concluzia: am mai asamblat mobila si din alte parti, dar asta era chiar calitate nasoala.Si sunt scumpi, foarte scumpi. Nu cred ca au aparut in Ro, dar exista un magazin, gen Lidl pentru mobila, numit Jysk, chinezarii ca si la Kika, varietate mai mica dar mai ieftine si mai simpatice uneori (nu am cumparat nici un pat de la ei ca sa fac comparatia dar saltelele sunt foarte bune iar comoda din rafie pentru baie se tine ceva mai bine ca noptierele din partea cealalta)

      (Citează)

  2. Ikea este inca regina pe domeniu…cel putin pentru mine. La mine in Molvania de sud nu am acces la asa ceva, dar mi-am cumparat cate ceva cand traiam “in exil”. La Ikea ai garantie zdravana( pe viata pentru anumite produse) la un pret acceptabil( dintr-o leafa norvegiana puteam mobila o camera, dar asta tine de putere de cumparare). La Jysk…sunt cam vai si-amar de chinezesti. Am luat cate ceva de la ei si au tinut cat asfaltul(romanesc).

      (Citează)

    • @ioana: aia cu becul o poti pati in multe locuri. Cel putin aici, multe corpuri par mai solide la Kika decat la Ikea.
      @aliosca: aia cu garantia pe viata e o vrajeala. Orice lucru se rupe pana la urma. Ideea e sa-ti ia banii acum pe el. Ca dupa aceea se rupe, dupa 3 ani sau dupa 10 ani, nu mai conteaza, e un cost calculat. Tie iti zic pe viata ca sa te atraga, dar asta nu inseamna ca ei sunt siguri ca produsele vor rezista ani intregi fara probleme.

        (Citează)

  3. just si asta! Dar ceea ce am luat de la Jysk s-au dus intr-o luna. Asa ca 3 ani suna al naibii de bine pentru epoca asta. Pana la urma nu mai traim in epoca bunica-mi sa-ti cumperi ceva care sa fie cu adevarat “bun de folosinta indelungata”, nu asa merge lumea.

      (Citează)

  4. Am facut comanda la ei, au zis ca liveaza in trei saptamani. S-a scurs o luna de atunci si nu au fost capabili sa imi spuna cand vor livra (“voi verifica la depozit” a fost rapunsul primit de 3 ori telefonic, niciodata nu au facut-o).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus