un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

CERF 2010 s-a anulat

28 Apr 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Singura mea întrebare este “de ce a durat aşa de mult?“. E timpul că CERF-ul să dispară în noapte pe aceeaşi cărare bătătorită înaintea sa de magazinele de închiriat casete video, centrele de reumplere sifoane, cabinele telefonice şi consignaţiile cu produse din Turcia.

Cu alte cuvinte a fost un eveniment frumos cât a durat, dar s-a dus timpul său şi nu mai este util. Orice informaţie ai vrea despre domeniul IT&C este acum disponibilă pe Internet și târg despre asta nu-şi mai are rostul.Vrei să vezi ce e mai nou în domeniu? Citeşti nwradu.ro sau te duci în showroom la eMag. Te interesează televizoarele sau telefoanele? Te duci prin Media Galaxy sau Domo şi vezi cât pentru o viaţă. Vrei să te holbezi la femei marfă, categoria “bunăciuni de neimaginat  îmbrăcate sumar”, şi să le faci fotografii pe ascuns? Te duci la salonul moto. CERF-ul nu rămăsese decât cu un drum lung până la Romexpo şi o taxă nejustificată pentru a intra acolo, plus miros de mititei şi de colac secuiesc de la terasele din fața pavilioanelor.

CERF-ul n-a fost omorât de criză, ci de chiar evoluţia tehnologiei pentru care a luat naştere în primul rând. Nu-i regret ducerea. Ce regret e că alte târguri mai interesante au avut de suferit de pe urma situaţiei economice: Hi-Fi Arena, unde aveam ocazia să văd echipamente de top, al căror preţ le făcea invizibile ochiului muritorului de rând, a fost slăbuţ anul acesta; SIAB-ul, care nu s-a ţinut deloc anul trecut, unde vedeai toate maşinile posibile sub acelaşi acoperiş şi puteai discuta rapid cu toţi reprezentaţii dealerilor auto. Măcar Eros Show se ţine în continuare…

S-o fi gândit cineva dacă e fezabil să mute CERF-ul în provincie, poate într-un oraş care nu e plin de showroom-uri şi magazine mari de IT&C?

Ştirea e pe Jurnalul Naţional.

    5 comentarii

  1. Centrele de umplut sifoane nu au dispărut nici un moment. Poate nu mai sunt atât de vizibile, dar ele există ;)

    CERF nu a fost omorât de tehnologie. Există târguri similare afară care merg ok. Un târg îşi are sensul său, nu doar de a arăta produse şi tehnologii. BTW, showroomul emag (sau Domo sau whatever) nu e chiar târg-killer şi nici internetul foarte de încredere…

    Problema este că organizatorii nu l-au găsit.

      (Citează)

    • @Cristian: n-am mai vazut de multe sifoane prin cartierele in care umblu eu…
      Si targurile din afara au avut de suferit. E3-ul era pe butuci, de exemplu. Iar internetul nu o fi de incredere, dar la noi la CERF erau niste hostesse dragute care nu stiau nimic despre ce se intampla acolo sau placi expuse in vitrina dar nu le puteai atinge sau televizoare despre care nu stiau nici cei de acolo multe chestii. Pe partea de targ B2B s-a incercat anul trecut, nu cred ca a fost vreo mare scofala. Pur si simplu nu-si mai are locul in acel format.

        (Citează)

  2. E, dacă umbli prin Primăverii & alike, mai merge. Dar, de exemplu, în piaţa Dr. Taberei sunt 2. Şi mai ştiu alte 2 prin preajmă (una lângă Munplast) şi una pe o străduţă ce dă în Ghencea.

    Cu târgurile, ceea ce descrii este exact lipsa de sens de care vorbeam eu.

      (Citează)

  3. Am fost anul trecut la CERF si mi-a picat fata cand am vazut cat de mic si gol era, eu eram obisnuit cu CERF-ul in 3-4 pavilioane, plin de marci de renume.

    In anii precedenti stateam 3-4 ore sa ma invart sa vad tot ce era de vazut, anul trecut in o jumatate de ora cred ca am facut 10 ture.

    Devenise jalnic, cred ca daca dam bani pe biletul de intrare ma ducem sa-l returnez :D

    Daca si anul acesta ramanea tot asa doar pentru business nici nu mai ma oboseam, ma bucur intr-un fel ca l-au amanat.

    Problema cu CERF-ul era ca nu era CES sau Cebit, era tehnologie deja lansata, nu erau premiere cum sunt la CES unde producatori de renume amana lansarea sau anuntarea produselor pana la conferinta.

    Daca vrei sa ai experienta CERF amplificata de 100 ori strangi bani si pleci in Vegas dupa revelion la CES, sigur nu o sa vezi acolo ce este prin mediagalaxy, domo si altex, alea sunt vechituri pe langa CES.

    Problema cu CES este clara. In primul rand iti trebuie viza de SUA, o viza la care nu toti au acces si in al doilea rand iti trebuie cel putin 1000 euro de avion plus hotelul care o sa aiba pret “premium” in perioada CES. Deci nu este pentru toti.

    Nu sunt total de acord cu teoria ca “cerful a fost omorat de evolutia tehnologiei” atunci de ce nu a fost omorat si CES-ul?

    CERF nu era acolo pentru informatii, CERF-ul era mai mult pentru a vedea si atinge tehnologia nou lansata, tehnologie care nu toata era disponibila in magazine sa fiu sincer.

    Ia gandeste-te laptopul AlienWare de 15″ a fost lansat in ianuarie la CES, cand l-a bagat emag pe stoc, in martie?

      (Citează)

    • Eu nici n-am fost anul trecut, ca nu mai aveam de ce.

      CES-ul e smecher pt ca acolo vin marile companii sa mai anunte cate o lansare sau ceva nou. Cate astfel de mari companii au sediul aici? Nici una. De asta in Romania nu vei vedea in veci in premiera mondiala vreun televizor, telefon, calculator, joc, whatever, ci mereu va aparea pt prima oara la straini si vei citi despre asta pe Engadget sau Gizmodo. E ca la auto: saloanele de la Paris, Geneva sau Detroit sunt in continuare pe val, dar al nostru s-a anulat. Se tin doar cele strict necesare, dovada ca si E3-ul a avut probleme mari anii trecuti.

      Habar n-am cat de repede a adus eMag acel Alienware (zic ca exemplu), dar probabil ca nu se putea aduce mai repede. Sau daca s-ar fi tinut CERF-ul, crezi ca venea Dell sau Alienware sa ti-l arate? Inca nu suntem la acel nivel de piata.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus