un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai vizionate clipuri ale mele de pe YouTube

30 Apr 2010  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

M-am uitat astăzi pe statisticile şi uneltele pe care le oferă YouTube pentru a analiza vizionările clipurilor urcate de mine acolo. Eu nu sunt foarte activ pe YouTube, rar pun câte un clip şi majoritatea sunt cu telefoane pe care le-am testat. Cu toate acestea, s-au strâns ceva vizualizări.

De la 1 noiembrie 2007 şi până acum cele 30 de clipuri ale mele au avut 82.108 vizualizări din care 13.473 au fost din România. Câţi au ajuns acolo de pe acest blog? Probabil că nu mulţi. Câţi din cei ce au văzut de 13.473 de ori acele clipuri au ajuns de pe YouTube la mine pe blog? Nici unul, pentru că adresa nu e trecută nici în clipuri, nici în descriere şi nici în profilul meu. Câte vizualizări sau vizitatori am pierdut? 13.473 în cel mai rău caz.

Concluzia: dacă uploadezi un clip, fie că e de senzaţie sau banal, nu strică să scrii pe undeva şi adresa ta. Un watermark discret, o casetă de text peste imagine, un link în descriere. Nu sunt pentru “reclame” agasante şi intrusive, dar un link plasat pe munca ta nu e ceva rău.

Topul este următorul:

1. Raikkonen overtaking Fisichella at Spa 2009 – 48.375 de vizualizări în 8 luni. Motivele sunt clare, multă lume iubeşte Formula 1 şi caută secvenţe pe net. Nu consider că e ceva extraordinar cu acest număr de vizualizări, le-ar fi făcut orice user care ar fi pus acel clip. Doar 736 de vizualizări au fost din România (1,5%), grosul venind din Europa Centrală şi de Vest (Italia 4950, Finlanda 3900) şi SUA.

2. HTC Touch Diamond interface – 6165 vizualizări din august 2008. Clipul nu mai există, a fost şters de cei de la YouTube pe motiv “Rejected (content inappropriate)”, deşi tot ce arăta era interfaţa HTC TouchFlo a telefonului.

3. Browsing on HTC Diamond – 5.282 vizualizări, din care 1.916 au fost din România.

4. Trebuchet shooting a fireball – 4.492 vizualizări din august 2008, arătând un fel de catapultă lansând un proiectil de foc. Am filmat asta la Castelul Warwick, pe când eram turist în Anglia. 99 de vizualizări din România, grosul fiind SUA.

5. TouchFlo on HTC Cruise – 3.575 vizualizări, din care 514 din România (clipul a apărut şi pe forumul eMag, pe vremea când încă exista).

6. HTC Desire Unboxing – 2.491 vizualizări în doar 23 de zile, semn că informaţiile despre telefonul Desire sunt foarte căutate. 848 de vizualizări au fost din România.

8. Femei frumoase în Băneasa – 1.936 vizualizări în 8 luni, din care 1.205 din România.

Observaţi că, deşi titlurile şi descrierea sunt în engleză, clipurile au fost vizionate masiv şi de români, precum s-a întâmplat la cele cu Desire şi Diamond. Şi deşi sunt doar 1,5%, cel de pe primul loc a adunat atâţia vizitatori încât chiar şi acest procent mic înseamnă că un număr semnificativ de români l-au văzut. Clipul de pe locul 8, cu titlul şi descrierea scrisă în limba română, a adunat chiar două treimi de cetăţeni de-ai noştri.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus