un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce soft am instalat pe HTC Desire.

12 Apr 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

88 comentarii

OK, ţi-ai cumpărat HTC Desire și poate e primul telefon cu Android pe care pui mâna. Acum ce faci? Ce soft pui? Cum găseşti tot ce utilizai pe Windows Mobile, dar varianta de Android? Simplu, te uiţi în lista de mai jos.

Asta am instalat eu pe Desire. Majoritatea le aveam şi pe Hero, dar unele programe merg doar pe Android 2.1. Toate softurile sunt freeware (excepție fiind iGO) și se iau prin Google Market, care e inclus în orice telefon cu Android. În paranteză e autorul, pentru că uneori sunt mai multe programe care se cheamă la fel:

Data Counter Widget (Roy Solberg): arată traficul de date consumat pe zi sau în luna curentă sau cum vrei.

Advanced Task Killer (ReChild): un task manager cu care poţi opri programe ce rulează în background. Deşi pare de bază atunci când vezi câte rulează în spate, de fapt nu l-am utilizat niciodată pentru că telefonul îşi gestionează foarte bine resursele. Citiţi şi aici.

Facebook for Android (Facebook): de obicei vine cu telefonul, dar îl puteţi găsi şi pe Market.

SayMyName (Tom Tasche): pronunţă numele persoanei care te apelează. Sintetizorul de voce e chiar ok atunci când îl setezi pe română şi are multe opţiuni de configurare. Singurul lucru bizar e când eşti la vreo şedinţă importantă şi începe telefonul să spună “pisi! pisi! pisi!” sau “mama!”. Necesită Text-To-Speech Extended (Eyes-Free Project) instalat, se ia tot din Market.

Shazam (Shazam): puneţi telefonul lângă un difuzor şi recunoaşte melodia ce se aude. Funcţionează surprinzător de bine! Pe Windows Mobile foloseam Music ID pentru acelaşi lucru.

Battery Widget (mippin.com): bateria din taskbar-ul de sus e mică, aşa că eu folosesc şi un widget ceva mai mare şi care arată procentual cât de încărcat este telefonul.

SMS Backup (Cristoph Studer): îţi salvează SMS-urile în contul Google, unde face un folder nou, paralel cu Inbox-ul.

Engadget (AOL Inc): un soft făcut de engadget.com pentru a citi direct cele mai recente ştiri. L-am instalat să văd cum arată și l-am păstrat, e mai eficient decât să citești acel site din browser.

NetCounter (Cyril Jaquier): un soft ce contorizează traficul de date (primul din listă era widget, asta e chiar program). Nu prea e nevoie de ambele, probabil voi renunţa la acesta.

ASTRO File Manager (Metago): un fel de file explorer. Cred că are destul de multe funcţii, dar eu îl folosesc doar ca să caut vreun fişier pe card.

My Tracks (Google): înregistrează pe unde mergi, viteza, timpul, distanţa şi altele şi le salvează în format de Google Maps sau de Google Earth. Exemplu aici.

Google Sky Map (Google): se foloseşte pe timp de noapte. Orientezi telefonul spre o zonă de cer şi îţi arată pe ecran cum se numesc stelele şi constelaţiile pe care le vezi. E neaşteptat de precis şi utilizează locaţia ta, busola şi accelerometrul, nu camera video.

WiFi Analyzer (farproc): arată reţelele wireless disponibile în zonă, pe ce canal sunt şi cu ce putere le recepţionezi.

Note Everything (SoftXPerience): un Notepad mult mai avansat, dar de la care eu folosesc doar opţiunea de a scrie mici notiţe. Îmi salvez astfel idei de subiecte pt blog, nume de melodii marfă pe care le aud, etc.

Meebo IM (Meebo): eu îl folosesc pentru conectarea la Yahoo Messenger, dar suportă şi alte IM-uri. O alternativă ar fi Palringo, dar Meebo are interfaţa mai frumoasă şi nu necesită alt cont decât cel de IM.

Reality Browser (Layar): apare în reclama la Samsung Spica. În funcţie de locaţia ta şi direcţia spre care îndrepţi telefonul, îţi zice ce anume se aflat acolo. E bun într-un loc turistic, gen o piaţă centrală sau ceva. Păcat că în străinătate e roaming-ul scump.

Google Goggles (Google): faci o fotografie la un loc, un logo sau un produs şi se caută pe Google ce este. În teorie e util când eşti turist, vezi o clădire frumoasă şi nu ştii ce este sau vrei să afli mai multe despre vreo cutie de bere pe care o ai în mână.

WordPress (Automattic): aplicaţia oficială WordPress pe care eu o utilizez doar pentru notificarea de comentarii noi pe blog. Poţi să scrii şi posturi din ea, dar n-am făcut-o niciodată.

NewsRob: ia feed-urile din Google Reader şi le poţi citi pe telefon, dar se actualiza destul de greu şi mi se pare mai simplu să mergi din browser pe site-ul de mobil al Readerului. Am renunţat la el.

iGO: singurul care nu e gratuit din această listă. Îl luaţi de unde puteţi. Cel pe care mi l-a recomandat cineva mergea perfect pe Hero (care e 320 x 480 pixeli), dar Desire e 480 x 800 px şi trebuie alt skin. Merge şi aici, dar nu se vede fullscreen.

Scan2PDF: mi se pare că făceai o fotografie şi o salva direct ca PDF. Nu am avut nevoie niciodată de el, aşa că nu l-am mai instalat pe Desire.

În rest utilizez programele cu care vine Androidul şi HTC-ul din naştere: browserul inclus e excelent, există client de Gmail şi client pentru mail-ul POP, soft-ul de muzică e ok, Google Maps cu Latitude integrat, HTC Peep pentru Twitter (cine n-are HTC poate lua Twitdroid sau Seesmic), Weather pentru meteo (pentru cine nu are HTC recomand WeatherBug), YouTube, Voice Recorder, QuickOffice, PDF Viewer, People pentru managementul contactelor (cu tot cu link la Facebook şi altele), Footprints (care n-am ştiut ce face pe Touch HD, nu ştiu nici aici), FM Radio, Calendar (foarte bun).

Menţionez că pe Hero utilizăm nişte widget-uri pentru a porni/opri rapid Wi-Fi-ul (WiFiToggle parcă) şi GPS-ul, dar pe Desire au venit incluse, aşa că n-am instalat nimic în plus.

Reţineţi şi că aproape fiecare program din această listă are cel puţin 5 alternative care fac aceeaşi treaba (sau chiar mai bine), toate gratis şi disponibile rapid din Google Market.

    88 comentarii

  1. faithless_soul

    13/04/2010 la 1:27 AM

    ai incercat battery indicator (am varianta pro, care se coloreaza) ?
    mi se pare mai util decat widgetul pentru ca prefer sa am permanent sub ochi bateria :)

      (Citează)

  2. Yeei…super ….in 10 minute ajunge si Desire-ul meu. Abia astept

      (Citează)

  3. Incearca si
    Bubble (unealta de verificat suprafetele)
    Handcent SMS – vizualizare SMS tip iphone, cu balonase
    Gesture Search – cautare in telefon, contacte, aplicatii etc prin scrierea direct pe ecran
    Apndroid – dezactiveaza/activeaza conexiunea de date 3G printr-o singura apasare

      (Citează)

  4. Inca o intrebare va rog….Poti sa imi spui ce abonament de date folosesti…ma intereseaza mai mult ce trafic ai inclus si cu cat se tarifeaza ceea ce depasesti. As vrea sa imi fac o idee despre ce trafic folosesti cand ai activat net-ul pe mobil (DESIRE). Practic cum folosesti conexiunea de date ??

    Pot alege ceva de aici:

    Vodafone Mobile Internet 10MB 2E 0.20/MB(trafic extra) 10 MB(trafic inclus)
    Vodafone Mobile Internet 25MB 4E 0.20/MB(trafic extra) 25 MB(trafic inclus)
    Vodafone Mobile Internet 50MB 6 0.20/MB(trafic extra) 50 MB(trafic inclus)

    sau vreo alternativa??

      (Citează)

  5. @Radu Balan: nu-ti lua Mobile Internet, e prea scump si nu are rost. Eu am Internet pe mobil de 500MB pe HTC-ul meu si e f bun. Pana acum nu am depasit nici jumatate din limita lunara de MB.

    Internet pe mobil 3,99€/luna
    ● 500 MB trafic national pentru navigarea pe orice site de Internet

      (Citează)

  6. sunt curios cum lucrează Realty Browser și Google Sky Map pentru că n-am înțeles conceptul.

    busolă? as in busolă cu magnet, clasică, astfel încât să-ți telefonul încotro e nordul? sau vreun gadget care are rolul de busolă? accelerometrul? ok, ai și poziționarea telefonului. plus locația via satelit cu o acuratețe îndoielnică (eu n-am reușit să obțin o acuratețe mai bună de 30 de metri, ceea ce e mult, în special în locuri aglomerate precum Bucureștiul unde 30 de metri fac diferența între traseul bun și traseul prost către destinație. deci cât de util e realty browser în acest context? adică, se poate folosi cum trebuie?

    ți-aș rămâne recunoscător dacă ai pune un filmuleț cu aplicațiile în cauză pe blog.

      (Citează)

    • @faithless: n-am incercat, dar daca e ceva ce face sa se afiseze un procent in status-barul de sus, il vreau.

      @AdrianG: de Bubble nu pot spune ca am avut nevoie pana acum. Handcent SMS nu-mi place ca idee. Stiu ca e si un soft care iti afiseaza SMS-ul pe ecranul de Lock, dar nu l-am pus nici pe acela. Nu primesc asa multe SMS-uri. La Desire pot tine apasat pe butonul de Power si am optiune de deconectat reteaua mobila de date. Mai aveam eu un widget care taia doar 3G-ul si lasa GPRS-ul, dar n-am avut nevoie sa o utilizez.

      @Radu Balan: eu am Mobile Internet ala de 6 euro, dar atentie ca include 500 MB trafic, nu 50 MB asa cum e pe site. Daca te duci intr-un magazin Vodafone (sau suni la ei sa ti-l activeze), le ceri 500 MB si o sa vezi ca asa e. Poti sa-l iei pe cel de 4 euro / 200 MB pe luna pt inceput si vezi cam cat consumi. Daca ai nevoie de mai mult, suni ca sa treci la cel de 6 euro. Nu-ti pot da sfaturi pt ca fiecare om are alte obiceiuri de browsing, primeste alt numar de mailuri, poate il folosesti si ca modem, etc.

      @Skandalouz: mi se pare ca aia e optiunea aia mai bizara numita Live sau ceva asa, care era prin proxy. Unii se temeau ca nu s-ar updata Weather sau din astea, ci ar merge doar browsingul printr-un proxy. Intre timp nu stiu cum a ajuns optiunea si nici nu m-am obosit sa caut.

      @A.Faith: busola e in telefon (au aproape toate acum) si e pe baza de magnetism, deoarece exista si soft cu care poti transforma telefonul intr-un detector de metale. E chiar foarte sensibila. Google Sky Map (banuiesc ca si celalalt) functioneaza pe baza busolei si a accelerometrului. Busola ii spune in ce directie ai orientat telefonul in plan orizontal si accelerometrul cat l-ai ridicat in plan vertical. Locatia e suficienta si din retea mobila, nu trebuie GPS, pt ca pe cer stelele au cam aceeasi pozitie de peste tot din Romania. Tii ecranul spre tine, iti arata ce stea e in directia aia si o si vezi pe cer, in spatele telefonului. Nu pot filma asta deoarece presupune filmare pe timp de noapte si nu s-ar vede bine stelele si ecranul. Poate gasesti pe net vreun film de prezentare.

      La GPS ma mir ca n-ai prins o localizare mai buna, de obicei e cam 5 metri. Daca te uiti pe traseele facute de mine, o sa vezi ca ma pozitiona aproape mereu chiar pe banda pe care mergeam pe strada. Reality Browser probabil ca are nevoie si de GPS.

        (Citează)

  7. @Radu ce-i drept, eu vorbeam acum de acuratețea a două telefoane Sony Ericsson cu (A-)GPS pe care le-am lăsat să mă îndrume prin București. ultima pățanie m-a dus unde trebuia, dar a trebuit să mă opresc pe dreapta, cu avariile puse să aștept să se actualizeze locația :))

      (Citează)

  8. @nwradu: da, exact aia e. Si eu am auzit zvonurile insa DUPA ce imi facusem abonamentul. Pot sa zic ca merge fara probleme – si weather si ce am mai testat.

      (Citează)

  9. Vad ca fiecare vine cu propria varianta de conexiune de date.
    Eu am extraoptiunea internet pe mobil, la abonament, cu 500mb trafic la 3.35 euro. Confirm ca merge fara erori, tot ce am incercat a functionat, pana acum.

      (Citează)

  10. Saluti,

    Am activat vodafone live la tariful de 4 euro cu tva inclus si un trafic de 500MB inclusi.
    Merge extraordinar. Culmea este ca nu mai imi sa folosesc touch hd-ul de nici o culoare.

    Intrebarea este: Accesorii???? imi trebuie incarcator auto si husa pentru protectie…
    aveti idei, link-uri, pareri critice despre produse care v-au trecut prin maini ??

    mercic

    radu

      (Citează)

  11. De accesorii am si eu nevoie. Pentru masina ma gandeam sa iau un adaptor de la bricheta la USB si apoi un cablu USB A – micro USB.

    Husa caut disperat. Daca nu gasesc ceva pt Desire, ma voi uita ce alt telefon mai vechi are cam aceleasi dimensiuni si iau una din aia. Banuiesc ca se pot comanda si de pe Amazon, poate le are si vreun magazin romanesc. Voi cauta diseara.

    Eu caut cablu USB A – micro USB (ca cel venit cu telefonul), pentru ca mai vreau vreo doua bucati de rezerva. Pana acum am fost la Diverta, Media Galaxy, Domo, Flanco si nu aveau. Din nou… sa ma uit si pe magazine online.

      (Citează)

  12. Pe okazii gasisem folie de protectie ecran (nu am idee cat e de eficienta).
    De asemenea, cablu (10-15 RON) si incarcator de masina (15-35 RON).
    Atentie, incarcatorul trebuie sa scoata 5V cu 1000mA, am vazut ca sunt unele si cu 700, 800mA .
    Vazusem ceva interesant ptr nexus one, aici: http://www.clear-coat.com/product.php?productid=709&cat=51&page=1 si cred ca or sa faca asa ceva si pentru desire.
    Apropo, tocmai am instalat igo si merge de minune :D

      (Citează)

  13. Stiu ca uneori e bine sa iti pui capul la lucru..insa fiind cam nou in android si mai ales ca vin de pe windows mobile mai am intrebari:

    – cum pot vedea ce aplicatii sunt active in fundal? Adica fiind in browserul de internet si apasand tasta Home presupun ca aplicatia ramane in fundal; stii ca in windows aveam posibilitatea sa apas in colt pentru a vedea apolicatiile care ruleaza?

    – exista vreo modalitate in care sa schimbi intre aplicatiile deschise in timp real, ceva gen ALT+TAB din Windows de pe pc ??

    Dupa cateva zile de android spun ca este cel mai tare sistem de operare, cu mult deasupra Windows si mult mai adevarat decat Iphone OS.

    Mersi

      (Citează)

    • alt-tab se face astfel:
      1. Cum zice S., iesi dintr-un program cu tasta Home, rulezi altceva, apoi revii la programul initial prin iconita lui, ca si cum l-ai lansa de nou. Il vei gasi acolo unde erai.
      2. Unele programe trec in Notification si le gasesti acolo, de ex Meebo.
      3. Tii apasat Home si iti arata ultimele 6 programe rulate, le schimbi de acolo.

        (Citează)

  14. Cu Advanced Task Killer poti vedea ce ruleaza in background.
    Iar lasand aplicatiile sa ruleze in background, dai alt tab pur si simplu accesand iconita programului.

    Si eu (chiar si dupa cateva luni de android) am ramas cu impresia asta de cel mai bun OS.

      (Citează)

    • Vezi linkul dat de mine in post in dreptul la advanced task killer. Concluzia era ca nu are rost sa-l folosesti pt ca lista de aplicatii care inca lucreaza in spate nu e ca la windows, ci nu ocupa in mod real resurse. In plus, dacs vezi ca ruleaza Clock sau Messages si tu crezi ca e doar interfata programului ramasa in memorie, poti sa ai surpriza ca dupa ce o opresti nu mai primesti sms-uri sau nu-ti mai suna alarma. Nu te complica daca esti incepator pe android.

        (Citează)

  15. @nwradu…ai dreptate..am constatat ca daca tai procesele ramai fara functii…eg..nu a sunat alarma telefonului dimineata…insa pentru ca din greseli se invata acum stiu cum se procedeaza.
    Super ok si scurtatura cu Home apasat

    Multumesc pentru sfaturi atat tie cat si celorlalti

      (Citează)

  16. Si inca una: Am instalat HTC Sync, am conectat telefonul, s-au instalat driverele, am bifat optiunea de pe telefon HTC Sync insa nu se conecteaza cu pc-ul. Si telefonul si htc sync-ul de pe pc imi indica disconected. In plus pe telefon, in notification apare USB debugging connected.

    Un pic de ajutor si cu asta ?

      (Citează)

  17. Am rezolvat. Foloseam o versiune veche o softului HTC Sync si nu am citit suficient.

    Multumesc

      (Citează)

  18. Eu am Nexus One-ul si am intalnit si eu problema cu iGO cu rezolutia. Recomandarea mea e sa iti instalezi Motonav care e practic acelasi iGO doar ca e pe tot ecranul si are o interfata mai buna.
    -downloadeaza Motonav_JM-PPCW.rar si instaleaza (e pt Droid mi se pare facut, care are putin mai lung display-ul)
    -cauta apoi data.gro (skin special pt nexus one si desire) pe ppcwarez
    -te asiguri ca nu e programul pornit si apoi bagi data.gro in data/data/com.navngo.igo.javaclient (printr-un file manager gen Android Mate daca ai root pe telefon sau prin comanda adb push daca ai android sdk-ul pe calculator)
    -done

      (Citează)

  19. trebuie root pe telefon si ptr adb push, am incercat si eu si m-am lasat pagubas :(
    faza cu alarma am patit-o si eu, am intarziat la munca din cauza asta, de atunci m-am cam linistit cu opritul proceselor

      (Citează)

  20. @AdrianG @nwradu

    lumineaza’ne si noi mai putin fericiti ce varianta de igo ai reusit sa instalezi pt desire si daca e fullscreen :) (eventual si ce sa cautam pt dload)

    multumiri

      (Citează)

    • @Marius: n-am reusit sa-l fac fullscreen. Am iGO mai vechi, pe care il foloseam si pe Hero si mergea ok la acea rezolutie. Nu stiu prea multe despre el, mi l-a dat cineva, nu l-am tras eu pe undeva.

      Poti incerca varianta propusa de AdrianG, se pare ca iGO oficial la acea rezolutie nu a aparut inca, dar acel Motonav am auzit ca merge. Momentan eu nu pot sa-l testez.

        (Citează)

  21. Motonav se numeste, este igo rebranduit pentru motorola si facut pentru rezolutia lu’ Motorola Droid (Milestone).
    Diferenta consta in interfata (chestie de gusturi) si faptul ca motonav nu suporta puncte intermediare la traseu.
    Ah, si inca ceva, rezolutia de la droid e unpic mai mare decat la nexus/desire dar oricum, se poate folosi fara probleme chiar si asa. Exista o solutie sa modifici ceva fisier dar iti trebuie root acces, eu nu am reusit.

    Linkul de download (nu stiu daca am voie sa dau link la asa ceva, avand in vedere ca poate fi considerat warez, asa ca poti sa-l stergi daca nu e in regula)
    http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=701&t=99881&sid=6aa02b5fc300dce7191e1a35d7d39d1f

    Bafta

      (Citează)

  22. @AdrianG @nwradu

    Multumesc, am instalat Motonav_JM-PPCW_v2 (ppcwarez ver.) care are rezolutia Desire si merge f bine fullscreen, nu este nevoie sa modifici nimic in program. Tot pe ppc se pot gasi si languages / voices in romana plus maps. Daca este nevoie, cu acceptul lui Radu, pot sa postez linkurile..

      (Citează)

  23. p.s. Daca se recomanda si alt software sau live wallpapers pt Desire, keep us posted pls..mi-am luat jucaria de vreo sapt si trebuie sa spun ca este excelenta, iar androidul nici nu se compara cu winmo…

      (Citează)

  24. @MariusV
    Poti face upload pe un site de gazduire cu versiunea completa de Motonav pt Desire (cu harti, voci si ce mai trebuie pt Romania)??? Eventual un contact???

      (Citează)

  25. lenea asta…

      (Citează)

  26. @Dragos
    daca nu le-ai gasit inca, da-mi un semn pe fallenxmv@yahoo.com

      (Citează)

  27. @MariusV
    Multumesc de ajutor dar m-am descurcat. Am combinat iGo si Motonav si totul este ok si la rezolutia corecta (ma rog… aproape corecta). Si ar mai fi ceva. Pentru procentul bateriei in taskbar puteti folosi Battery indicator.

      (Citează)

    • Cum le-ai combinat? Directorul iGO plus .apk-ul de la Motonav? Trebuie sa dai alt nume directorului iGO? Sau doar ai luat hartile si vocea de acolo?

      Eu inca n-am incercat nimic, dar weekendul asta as vrea sa-l fac sa mearga.

        (Citează)

  28. de aici iei motonav cu rezolutia buna ptr desire:
    http://rapidshare.com/files/362454315/Motonav_JM-PPCW_v2.rar

    content-ul (harti, voci etc.) le iei de la igo myway for android, sunt pe torrente, chiar si la noi in romania
    http://lasttorrents.org/details.php?id=104376

    trebuie doar continutul folderului content copiat, sunt sigur ca te descurci ;)

    bafta

      (Citează)

  29. @nwradu
    Am instalat Motonaw.apk am creeat pe card un folder ,,Motonav” in care am copiat directoarele ,,content” si ,,license” din iGo. That’s all !

      (Citează)

  30. hei domnilor, super telefonul asta, dar nu reusesc sa conectez contul de emai pe yahoo….stie cineva? multumesc

      (Citează)

  31. pentru cine cauta husa pentru Desire:

    http://www.husepiele.ro/husa-telefon-htc-desire-piel-frama-flip-neagra-maro.html

    singurul site unde am gasit. am comandat si eu una, problema este ca trebuie asteptat vreo 3 saptamani.

      (Citează)

  32. va rog sa-mi spuneti si mie ce aplicatie folositi pentru a vedea filmuletele de pe youtube (pentru htc touch diamond).multumesc anticipat!

      (Citează)

  33. Salut,

    de 2 zile am si eu HTC desire. Momentan am descoperit o mica problema. Nu se poate seta My Location manual, ci isi ia din retea (sau prin GPS). El a gasit o locatie, dar aceasta nu e Bucuresti , ci e Romania ….. e putin enervant la aplicatia/widget-ul weather si al htc clock. am vazut ca e o problema comuna. nu stiu daca este o solutie, sunt curios doar la voi cum apare Romania sau orasul din care sunteti ?
    multumesc

      (Citează)

  34. ai idee daca se lucreaza la asta ? :)

      (Citează)

    • La asta cu locatia sau la toata lista aia? :P

      Mi-a spus cineva ca a scris la HTC si i-au raspuns ca se lucreaza. Dar HTC lucreaza cu viteza de melc mort, asa ca nu te astepta la minuni. Ii poti intreba insa, e un HTCromania pe Twitter.

        (Citează)

  35. am instalat motonav 800×480, e un link aici:

    http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=701&t=99881&start=173

    aplicatia porneste dar momentan nu am harti :( … ma incercat sa copiez o harta din iGO pna dar nu a mers, mai caut

      (Citează)

  36. salut,am si eu un desire.am luat ceva programe,jocuri..etc.dar nu le pot pune intr-un singur dosar..ex jocurile?trebuie sa stea toate insirate in meniu?ma puteti ajuta cu un sfat?merci

      (Citează)

  37. ati avut probleme cu HTC Desire pana acum ?
    eu am observat vreo 2 care ma deranjaza:
    – la un moment telefonul pierde dreptul de scriere pe card. cum se manifesta: apare un mesaj ca nu mai poate face back-up pe card, apoi nu mai salva poze pe card…. etc. rezolvare temporara: restart la tel, dar dupa o zi max apare aceeasi eroare. solutie gasita pe un site din UK: din telefon unmount, apoi format la card, am facut asta acum 4 zile si inca nu a aparut eroarea, sper sa fie ok.

    – problema 2: nu mai am alerta sonora la primirea de e-mail-uri (am contul de gmail setat) :( …. din setari e pus notification sound, si se aude atunci cand primesc sms dar nu si la e-mail, e o setare care imi scapa ?

      (Citează)

    • Problema cu cardul am avut-o si eu o data. Nu stiu ce o cauzeaza. Am inchis telefonul si l-am redeschis. Cred ca se poate rezolva si prin comenzi gen unmount/mount, dar cred ca e nevoie de root pt asta.

      Aia cu notificarile… incearca sa restartezi telefonul. Poate s-a belit vreun cache de sunete si il ruleaza doar pentru o milisecunda, in loc sa-l auzi complet.

        (Citează)

  38. salut,
    am observat ca exista 2 clienti de mail care vin preinstalati (eu nu am mai instalat nici unul):
    – Gmail , de la andoid (presupun)
    – Mail ( for Android 2.00.0037.155070 de la HTC) , care are si widget
    pe ambele programe am setat acelasi cont de gmail si asta m-a confuzat. setarile de notificare erau corecte pe clientul gmai, dar oprite pe mail (HTC) pe care il si folosesc…..so problem solved

      (Citează)

  39. da, mi-am dat aseama. dar si mail se conecteaza la server singur, probabil ca nu e push, se conecteaza la intervale de timp stabilite din setari.

      (Citează)

  40. cum pot downloda aplicatii de pe market pe pc. nu gasesc nici un buton de download. Stiu ca e elementar dar nu mai rezist.

      (Citează)

  41. nwradi am si eu o intreabare … am pus un film mp4 pe desire si imi merge doar sunetu… stii care ar putea fi problema? .. ms:)

      (Citează)

  42. Am achizitionat si eu un HTC Desire acum aprox 2 sapt, vroiam sa intreb cat va tine bateria in mod normal, vorbit aprox 1h/zi, in rest standby, la mine nu poate mai mult de 12 ore, ma poate lamuri cineva daca este ceva normal sau chiar tine bateria putin la acest produs.

      (Citează)

  43. eu mi-am luat Desire-ul de pe site de la http://www.evomag.ro, si era oferta cu tot cu husa si incarcator. Incarcatorul trebuie sa recunosc ca inca nu l-am folosit niciodata, dar husa e excelenta. calitate super ok, si foarte practica. daca prinzi de chestia aia cu care se inchide si tragi, iti si trage telefonul afara. Eu va pun linkurile aici sa le vedeti si voi, in caz ca inca nu v-ati gasit de cumparat (magazinul e din Bucuresti, dar si in Cluj au livrat rapid, fara probleme)

    Incarcator: http://www.evomag.ro/SOLUTII-MOBILE-Accesorii-PDA-Incarcatori-PDA/Celly-Incarcator-Auto-Retractabil-microUSB-50466.html
    Husa: http://www.evomag.ro/SOLUTII-MOBILE-Accesorii-PDA-Huse-PDA/Tonino-Lamborghini-Husa-Piele-5948-50450.html

      (Citează)

  44. Salut,
    Nu gasesc softul cu motonav ma poate ajuta cineva ?Toate linkurile sunt sterse.Ms anticipat.Nu stiu daca e voie,dar huse ptr desire htc hd 2 diamond si alte telefoane am eu la preturi rezonabile din piele se poate vb direct din husa,nicadan@ymail.com daca intereseaza pe cineva.

      (Citează)

  45. chiar nimeni nu ma poate ajuta?!

      (Citează)

  46. Da pe gugle Motonav_JM-PPCW_v2.rar
    nu e chiar asa de greu…

      (Citează)

  47. asta am facut inainte sa postez aici,dar toate link`urile au fost sterse,si singurul link bun avea doar fisierul .apk…

      (Citează)

  48. @ AdrianG – Saru’mana pt indicatiile instalarii GPS-ului.

      (Citează)

  49. iGo la rezolutia Wildfire (240 x 320) exista?

      (Citează)

  50. Skandalouz este sectiune “Ce soft am instalat pe HTC Desire”

      (Citează)

  51. Vai multumesc de atentionare domnule! Ce ne-am face fara dvs? Probabil am fost indus in eroare de “sectiunea” din comentarii.

    Radule, da-i te rog un bon de 50% reducere la pizza Dominium domnului moderator. (my treat)

      (Citează)

  52. imi voi lua htc desire saptamana asta si vreau sa aflu cum pot baga aplicatii in telefon….de exemplu la nokia se instala un cd PC suite…..la htc ce trebuie facut ??/ va rog la muriti-ma

      (Citează)

  53. daca e sa imi lasa-ti si mie un email sa va contactez in caz de am nevoie va rog :)

      (Citează)

  54. @sebastian se numeste HTC Sync for Android 2.1 & 2.2, de aici poti sa il download-ezi:
    http://www.htc.com/ro/SupportViewNews.aspx?dl_id=982&news_id=771

      (Citează)

  55. @sebastian:
    Conectezi telefonul la internet, fie prin wi-fi sau conexiunea de date de la provider si intri pe market (e o aplicatie deja instalata), alegi ce-ti trebuie si apesi install.
    Asteapta pana o sa ai telefonul, o sa te prinzi singur, si eu am trecut de la nokia la android si m-am obisnuit foarte repede.

    [edit]
    Daca n-ai internet la telefon sau wifi, vezi ce a scris Rogue mai sus :)

      (Citează)

  56. aham…..va multumesc :)

      (Citează)

  57. uite id meu de mess este sebycla@yahoo.com va rog sa il bagati …poate mai am si eu nevoie de voi :)

      (Citează)

  58. app voi de unde ati luat jocurile pt htc ??…..acest tip de softwere se poate virusa??….si am o mica nelamurire am auzit ca nu toate aplicatiile se pot instala pe card …e adevarat??…..daca e ..dc?

      (Citează)

  59. cine imi poate da si mie Advanced Task Killer va rog contactati-ma pe sebycla@yahoo.com

      (Citează)

  60. adica trebuie sa le iei pe bani ?? :)

      (Citează)

  61. app cum intri in market ca am vazut ca ai un program care-l deschide …

      (Citează)

  62. pls nwradu vad ca te pricepi la android ,pls da si tu add la sebycla@yahoo.com adresa mea de email sa imi explici mai multe chiestii te rog

      (Citează)

  63. Buna,
    Sunt “fericita” posesoare a unui tel htc desire de 4 zile.Marea mea problema este ca nu tine bateria mai multe de 1zi.Este normal?Ce e de facut in acest caz?

      (Citează)

    • Raluca, tine wireless-ul si bluetooth-ul inchis, probabil ca de acolo e problema. Daca nu stai toata ziua pe net si nu-l butonezi in draci, ar trebui sa te tina 2 zile. Daca il freci acum ca e nou, atunci o zi e normalul.

        (Citează)

  64. Buna ziua tuturor mi-am luat astazi HTC 7 Mozart… imi place foarte mult insa o singura chestie ma deranjeaza yahoo massenger este doar cu plata. Am cautat si pe net dar nu am gasit free. Ma puteti ajuta? Multumesc

      (Citează)

  65. Buna, poti sa intri in market si cauti yahoo messenger este free

      (Citează)

  66. Multumesc ma uit acum.

      (Citează)

    • E posibil ca Rogue sa se fi referit la Android, ca ai postat intr-un post despre un telefon pe android. Cauta pe net “yahoo messenger for windows phone 7”, ca gasesti cateva programe sau intrebari si raspunsuri de la altii care au cautat acelasi lucru.

      E posibil sa-mi mearga si din browser direct pe webmessenger.yahoo.com sau poate prin meebo pe https://www.meebo.com/mobile/

        (Citează)

  67. un program pentru oprit si pornit automat.
    (auto power on off)
    nu gasesc, stie cineva?

      (Citează)

    • De pornit automat nu cred ca exista, n-are cum sa ruleze daca telefonul este oprit. De oprit automat probabil ca sunt destule prin market.android.com

        (Citează)

  68. Salut,am un htc explorer si asi vrea sa folosest un program asemanator nokia pc suite ……stie cineva cum se numeste programul respectiv?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus