un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vreau sa renunt la Yahoo Mail

3 Oct 2009  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

De multă vreme nu mai utilizez mailul de la Yahoo, ci am migrat complet pe Gmail. Pe Hero primesc prin push emailurile de pe contul meu primar de Gmail şi mai verific periodic alte două conturi pe care le mai am. Mai am un cont de Yahoo pe care aş vrea să-l utilizez, dar chiar Yahoo nu mă lasa să o fac.

De ce? E simplu. De pe telefon aş putea verifica acel cont prin POP sau IMAP. Yahoo nu permite asta decât dacă le plătesc opţiunea Plus, la 20 de dolari pe an. Nu merită banii pentru că Gmail e gratis şi mai bun, iar eu sunt la o etapă în care vreau doar să nu ratez mailul primit de la oamenii care mă contactează doar pe Yahoo, nimic mai mult. Am încercat şi altă şmecherie, să forwardez automat toate mailurile primite pe Yahoo către adresa de Gmail, dar nu merge, pentru Forwarding îmi cer aceiaşi 20 de dolari.

Eu ştiam că Yahoo are probleme financiare, profit în scădere, îi cam părăsesc utilizatorii. În loc să mă ţină drept client al serviciilor lor, mai mult îşi pun singuri beţe în roate. Soluţia mea e simplă: voi renunţa la Yahoo Mail. Nu pot verifica poșta de pe telefon, aşa că probabil o dată pe săptămână sau când îmi aduc aminte voi intra manual, din browser, în Mail ca să văd dacă mai e ceva nou. Şi încă un serviciu Yahoo cade…

    5 comentarii

  1. buna miscare. asa am mutat si eu pe gmail toate abonamentele (newsletter),toate conturile pe torente si alte detalii importante.. yahoo este foarte slab. incepand cu messenger (trillian astra e clar o alternativa,pacat ca stra prost la partea de transfer de fisiere), pana la securitate.

      (Citează)

  2. pai stii ca poti seta contul de gmail sa verifice si alte conturi. eu am facut asa cu hotmail si ymail, si nu numai atat, din contul de gmail pot sa si trimit mail de pe ambele adrese (hotmail si ymail). intra la settings, accounts and import … si te descurci ca esti baiat mare

      (Citează)

  3. sau, hai sa te invat alta combinatie. poti intra in contul de yahoo si iti muti contul pe Yahoo! Asia, dar tot pe limba engleza. Practic tu nu vei simti nici o diferenta, totul ramane prin yahoo.com, doar ca la login vei vedea ca raspunnde serverul din Asia. Diferenta apare la IMAP + POP care devin gratuite :) Si Forwarding la fel!

      (Citează)

  4. Faza cu mutatul contului pe Yahoo Asia a mers perfect. Acolo POP e gratis, l-am si accesat prin telefon. Mersi mult!

    @silviu: nu merge, Gmail acceseaza Yahoo tot prin POP, iar Yahoo nu permite asta fara sa platesti extra. Acum ca am mutat contul pe Yahoo Asia ar fi posibil.

      (Citează)

  5. Eu am setat un “Vacation Response” pe Yahoo pana in 2012. Cine imi trimite e-mail primeste automat un raspuns ca nu imi mai verific contul si sa-mi scrie pe noua adresa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus