un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un dezastru aerian similar cu al Poloniei

12 Apr 2010  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Prăbuşirea avionului polonez şi moartea preşedintelui împreună cu o mulţime de alţi oameni din fruntea statului a declanşat o situaţie ce va fi urmărită multă vreme de acum încolo şi din cauza ineditului ei: o astfel de catastrofă, în care să moară dintr-o dată un grup important de oameni, se întâmplă foarte rar.

În cazul în care nu ştiaţi deja de alt eveniment similar, singurul care mi-a venit mie în minte este prăbuşirea la decolare a avionului ce transporta echipa Manchester United înapoi în oraşul lor, după un meci jucat la Belgrad, în 1958 [Wikipedia]. Desigur, una e ca un club de fotbal să rămână fără jucători şi alta e ca o ţară să rămână fără preşedinte, conducătorii armatei şi toţi ceilalţi de la bord, dar o altă situaţie mai apropiată nu-mi vine în cap.

    7 comentarii

  1. mie-mi vine in minte Buddy Holly plane crash: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Day_the_Music_Died

      (Citează)

  2. Acum cativa ani a murit presedintele Macedoniei intr-un accident aviatic, tot pe vreme proasta, ploaie si ceata.

      (Citează)

  3. Un alt eveniment similar cu cel de sambata este prabusirea avionului in care erau jucatorii de fotbal american de la Marshall University. Motivul prabusirii este similar cu cel de sambata: au lovit varfurile unor copaci.

    Info: http://en.wikipedia.org/wiki/Marshall_plane_crash
    Filmul: http://www.imdb.com/title/tt0758794/

      (Citează)

  4. In acel avion trebuia sa se afle “elita” Romaniei – toti fara exceptie. Asemenea evenimente fac curat printre politicienii de 2 bani. Ar trebui bagati toti politicieni romani intr-o epava de avion si aruncati in aer. Numai asa vom putea scapa de toti hoti de politicieni.

      (Citează)

    • Interesante toate linkurile, mersi de sugestii!

      @revoltatu: de ce crezi ca nu ar fi inlocuiti de alti politicieni la fel de hoti? Asta e sistemul, odata ajuns intr-o pozitie de putere vezi altfel lucrurile si oportunitatile care apar. Cunosc destui oameni care in astfel de situatii considera ca li se cuvine sa ia una sau alta si se justifica spunand ca au facut si mult bine, ca fara ei nu s-ar fi facut una sau alta. Poate au primit si ei o mica atentie, dar au dat de munca la sute de oameni, etc. Asa gandesc.

        (Citează)

  5. http://en.wikipedia.org/wiki/Superga_air_disaster

    in fond este vorba de moartea unor simboluri. Penca si polonezu mort a fost inlocuit instant.
    echipa din torina rupea la ora aia tot ce insemna echipa de club.

    mai jos exista si linkuri catre alte dezastre sportive

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus