un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu astepta rest la KFC

29 Mar 2010  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Am mâncat de vreo 2-3 ori la KFC-ul din Sun Plaza. De fiecare dată casiera mi-a dat puiul şi rest în bancnote, dar şi-a cerut scuze că n-are să-mi dea şi 20-30 de bani în monede. “Lăsaţi, nu-i nimic” am zis mereu.

Totuşi, de 3 ori la rând? Nu în zile consecutive, ci din an în paste am fost acolo, dar n-am primit rest. Nu de valoarea banilor îmi e mie, că altfel aş mânca undeva mai ieftin, dar acele monede date rest le utilizez apoi pe la servici pentru a lua câte o cafea de la automatul de pe hol şi din acest motiv am remarcat că nu le primesc. Zilele trecute am păţit acelaşi lucru în Băneasa, unde trebuia să plătesc 2,78 lei: eu am dat 3 lei, casiera nici măcar n-a mimat intenţia de a-mi da restul, ci a băgat banii în casă şi mi-a urat poftă bună, hai la drum! Nici urmă de un banal “scuze, n-am monede deşi avem mii de clienţi pe oră“.

Acum întreb şi eu: dacă puiul face 7,20 lei şi eu dau doar 7 lei şi zic “scuze, dar n-am 20 de bani“, ce credeţi că se întâmplă? Îmi zice casiera “nu face nimic” şi îmi dă sandvişul, sau nu? Pentru că sunt păţit exact aşa cu altă ocazie… i-am numărat mărunţişul şi aveam fix 7 lei, casiera n-a zis “dă-i încoace că merge şi aşa“, ci a trebuit să scot o bancnotă de 100 de lei la care n-a avut să-mi dea rest decât 92,5 lei, nu 92,8 lei cum ar fi trebuit. Dacă n-au ei să-ţi dea ţie, e ok. Invers, nu!

    13 comentarii

  1. Mda, nu esti singurul…exact aceeasi chestie am patit-o acum 2 zile la un KFC in Timisoara.

    Eu de regula mai las maruntis atunci cand mi-a placut servirea. Uneori insa patesc ca de exemplu la un bon de cativa zeci de lei casiera sa astepte dupa 20 de bani, eu sa ii dau 50 si sa astept dupa un banal rest de 30 de bani, rest pe care il astept doar pe motiv ca “daca ea nu a putut sa lase 20 de bani, de ce sa-i las eu 30”, desi daca ar fi zis “lasati, nu mai e nevoie”, cu siguranta i-as fi dat acei 50 de bani oricum si nu mai asteptam rest.

    Stiu ca e vorba de cativa bani acolo, nu e vorba ca s-ar aduna o avere desi la cati clienti au zilnic…e vorba de impresia pe care ti-o lasa magazinul respectiv, si de placerea cu care vei calca pe-acolo si cu alta ocazie.

      (Citează)

  2. OK, asta e o chestie care mie imi cam lasa un gust amar atunci cand se intampla. Pentru ca se poate intampla sa ma trezesc la un moment dat ca mi-ar fi trebuit maruntii aia. De exemplu: acum o saptamana n-a avut sa-mi dea rest la farmacie 20 de bani. La mai putin de o ora dupa, treceam pe langa o covrigarie si mi-as fi luat un covrig. Ghinion! Era 80 de bani unul si eu aveam 70 de bani. Crezi ca m-am dus sa scot de pe card? Nici vorba! Am injurat in gand si am mers mai departe. Asa ca prefer sa platesc cu cardul pe unde se poate (si pe unde n-am avut probleme).

    De la KFC nu mi-am luat nimic niciodata, dar stiu ca la o gelaterie din AFI se poate plati cu cardul (asa ca presupun ca si la KFC ar trebui sa fie posibil). Eu imi iau inghetata de acolo si platesc cu cardul de fiecare data cand ies din real.

      (Citează)

  3. se poate și mai rău. eu am pățit-o cu un poștaș cu antecedente vechi. mi-a dat alocația la modu’ 40 de lei și 2 pixuri, pe ideea că un pix costă 1 leu bucata.

      (Citează)

  4. E, uite ca uneori e bine sa fii fumator. Tigarile pe care le fumez eu sunt 9.40, deci intotdeauna am un buzunar plin cu marunti, pentru situatiile de genul asta sau pentru ziare.

      (Citează)

  5. Si pentru genul asta de situatii s-a inventat cardul (cel putin la romani). :)

      (Citează)

  6. Asta e romanica noastra . De fiecare data cand ma intorc in tara patesc acelasi lucru. Pe acelasi principiu am lasat la un magazin din cehia ceva rest ; a iesit vanzatoarea din magazin dupa mine sa imi dea ceva de genul 5 bani

      (Citează)

    • Nu pot cu cardul, de obicei dau un bon de masa si restul in bani. Si enervant e exact cum spune Brontozaurel, mereu am 70 de bani in buzunar, o cafea costa 80 si ma gandesc ca daca as fi primit restul intreg puteam sa-mi iau una.

      @A.Faith: mai enervanti sunt aia care in loc de rest iti dau niste caramele sau ceva.

        (Citează)

  7. Cel mai enervant e in Cehia. Toata Cehia. Moneda lor se cheama coroana, subdiviziunea, haler. Problema e ca nu se mai emit haleri de prin 2003-2008 dar preturile sunt exprimate la modul 138.69 sau 6.5 sau 7.1 dar de fapt platesti 139 sau 7 sau 8. E un pic jaf, ca ai impresia ca platesti mai putin ceea ce e fals pana la urma

      (Citează)

  8. Guma orbit pe post de moneda.

    Era un post pe un blog, nu stiu pe unde pe net, bestial. Tipul trateaza problema restului de ordinul zecilor de bani dat in gume orbit, bomboane , caramele, si ne indeamna pe toti sa le folosim pe post de moneda. Pe scurt, povesteste cum a reusit el sa surprinda o casiera ce se scuza ca n-are rest si-i oferea o guma orbit, tipul i-a dat el o guma orbit. Se pare ca respectiva casiera a fost atat de surprinsa de gest incat a luat guma si n-a putut zice nimic. “Daca guma merge ca moneda”, i-a argumentat respectivul, “atunci trebuie sa circule in ambele sensuri, nu?”.

      (Citează)

  9. nwradu, când primești o caramea de la o tipă de la buticul din colț te gândești că e vorba de zgârcenie și/sau lipsă de educație, dar când în relația ta cu statul ești tratat la fel (sau poate chiar mai rău) decât la buticul din colț începi să ai gânduri în care omul statului cu care interacționezi nu e într-o situație tocmai plăcută.

    și cred că tărie că ceea ce finch zice mai sus e o idee bună de pus în practică.

      (Citează)

    • IERI DIN NOU NU AM PRIMIT RESTUL LA KFC! de data asta in Feeria. Un bon de masa si inca 2,78 lei, am dat 3 lei, “imi pare rau, dar sa stiti ca nu am sa va dau rest”. Deja caut o adresa de la KFC Romania ca sa le arat articolul asta.

        (Citează)

  10. Normal ca atunci cand noua ne lipseste o mie de lei vechi ,cam stramba din nas,si deabia-deabia zic.. “Hai las’ ca imi dai data viitoare.”
    O faza misto am trait-o acum un an. De fiecare data cand luam paine, in loc de marunt,imi dadea ba o bomboana,ba o guma drept rest. Pana intr-o zi cand mi-a sarit tandara,am luat pumnu de bomboane de acasa,si m-am dus sa cumpar o paine. Partea frumoasa e ca era si patroana pe acolo. (Las bomboanele pe masa) “Vreau si eu 3 paini.” -“Pai si cei cu bomboanele astea?” -“Plata.” …pai cum domne’,ca stiti,c-o fi,c-o plesni… “Pai tu de ce imi dai rest bomboane? Ca n-ai marunt nu? Nici eu n-am. Astept painile” . Si in momentul acela vine patroana din spate,care a auzit toata discutia,parea putina nervoasa “Dai painile,ca vorbim noi dupa.” In momentul acela m-am simtit foarte satisfacut ca “s-a facut dreptate” :)) De atunci si-a invatat lectia. :)) (va dati seama ca.. 2-2.5 lei cat faceau acele paini,nu inseamna nimic,dar ca idee,si faptul ca am facut-o de cacao fata de patroana,m-au facut sa ma simt foarte satisfacut )

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus