un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Windows Phone 7 trebuie sa ma convinga prin stabilitate

16 Feb 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Microsoft a arătat publicului următoarea versiune de Windows Mobile, rebotezată Windows Phone 7. Interfaţa, inspirată din Zune, pare bine gândită şi orientată spre a oferi utilizatorului o experienţă plăcută, spre deosebire de gândirea anterioară, în care WM putea să facă de toate, dar interacţiunea cu omul era la pământ. OK, îmi place ce am văzut la Windows Phone 7, chiar plăcut surprins. Pentru alte informaţii, sunt detalii şi un clip video pe WMexperts.

Atâta doar că e făcut de Microsoft şi de la ei nu pot merge pe principiul “crede şi nu cerceta”. Aşa că, dacă la aspectul grafic îmi place ce au făcut, mai trebuie să mă convingă de încă două aspecte importante la un telefon: că e stabil şi că nu consumă multe resurse. Cu alte cuvinte, dacă iar va fi nevoie să umblu prin task manager după End Task, dacă iar stau să editez câte un registry ca să activez cine ştie ce funcţionalitate sau dacă iar resetez telefonul atunci când se blochează sau nu se mai deschide vreun program, e de rău. În acelaşi timp, dacă deschid un twitter, yahoo messenger şi poate caut şi ceva pe net şi după 30 de minute a murit bateria, timp în care programele se mișcă în reluare, iarăşi nu-mi place.

Până nu văd aceste două aspecte cu ochii mei, ca să zic “da” sau “ba” la ele, Windows Phone 7 e parcat pe dreapta. E şi el în lume, undeva acolo, dar nu mă interesează.

    4 comentarii

  1. Meh. Intr-o luna sau doua iese Android 2.1 cu SenseUI pentru Hero si, cel mai probabil, pentru Magic. Am migrat de la S60 la WinMo 6, inapoi la Symbian (m-a facut cu nervii winmo in cateva saptamani, bine ca nu vandusem celalalt telefon), iar din decembrie am Android si nici ca m-as mai muta. Microsoft au nevoie de o minune ca sa castige inapoi ce au pierdut din market share.

      (Citează)

    • Nu numai de 2.1 e treaba, ci si de faptul ca se lanseaza Legend, Desire si alte mobile care par super tari. Combinate cu stabilitatea Androidului, par a fi solutia castigatoare.

        (Citează)

  2. Pai daca daca nu te convinge pe tine prin stabilitate sau eficienta, ii convinge pe altii prin marketing.

      (Citează)

  3. Au trecut 4 zile de cand am achizitionat un HTC Mozart cu W7 si sunt foarte incantata de el, Este stabil si nu se restarteaza. Sincer arata foarte bine si se misca foarte bine.. meniul este intuitiv si foarte usor. Daca aveti intrebari despre acest model puteti sa imi scrieti deoarece pot zice ca am prins un pic de experienta! :)

    PS: Chiar daca nu va achizionati un model cu windows macar sa butonati unul.. de preferat Htc Mozart 7 este mai aratos si chiar este facut din materiale de calitate!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus