un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Si strainii scriu tampenii in CV-uri

18 Feb 2010  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Citez câteva:

When interviewing someone applying a a DB admin, we asked “what do you think of MySQL?”, to which he replied “how would I know anything about your SQL?”. We explained “the open source DB”. he still didn’t get it.

I had a buddy forward me his resume. Listed was “Shows great leadership abilities through World Of Warcraft Raids as a guild leader” … He was not happy when I told him that I removed that line.

My brother lists under Accomplishments, “2007 Time Person of the Year”.

This isn’t necessarily a resume blunder, but my boss and I were set to interview a guy for a new position at our company. He sounded like a good match, so I did a bit of facebook stalking to see what he was like. Under the job description section he wrote something like “I toil away in this hellhole and make frequent bathroom breaks to jack off while dreaming of a better life.”

De pe What is the funniest/dumbest thing you have ever seen on a job application or resume?

    3 comentarii

  1. Nu as zice ca guild leader in World of Warcraft e mai nepotrivit decat clasicele “am fost capitanul echipei de baschet in liceu” sau “am fost coordonatorul mai multor proiecte de cercetare in facultate [a se citi: am facut singur o tema de seminar pe care au mai luat nota inca 2 oameni]”. Un specialist in HR care se respecta ar trebui sa stie cum sa analizeze corect orice informatie, chiar daca pare amuzanta la nivel pavlovian (desi nu vad de ce). Sigur ca nu merita sa risti pe prostia lui, dar asta e altceva.

    Chestia cu verificatul contului facebook iar mi se pare foarte deplasata. Nu cred ca ti-ar placea sa te gandesti mereu inainte sa scrii ceva pe blog ca s-ar putea sa te coste la slujba (sau mai rau, la un viitor interviu, hai sa zicem ca celor de la slujba ar fi normal sa le pese de ce zici despre ei). Moartea sarcasmului si a libertatii de expresie prin frica de angajatori cretini… Nu e amuzant, e trist. Omul ala cu “I make frequent bathroom breaks to jack off while dreaming of a better life” in mod evident era ironic, si chiar daca n-ar fi fost, putea s-o faca pe bune si sa fie foarte competent. Care era problema atunci? Poate avea directorul un calendar cu nuduri pe usa…

    Ambele cazuri sunt in esenta exemple de probleme ale departamentelor de HR. Genul de oameni care discrimineaza candidatii doar pentru ca au mentionat un joc pe calculator in CV sau pentru ca au facut misto de locul lor de munca nu se pot numi specialisti si nu cred ca e sanatos sa le propagam punctele de vedere limitate.

      (Citează)

    • In esenta nimic din ce se trece intr-un CV nu e de rau, privit din anumite unghiuri. Evident ca un sef de WoW inseamna ca e bun si el la ceva. Dar na… aici e vorba de o eticheta a CV-urilor, pur si simplu societatea decide ca unele lucruri nu ar trebui trecute acolo.

        (Citează)

  2. Conteaza unde trimiti asa CV-uri.

    Altfel, ar trebui sa stii ca nu trebuie sa scrii dubiosenii cu numele tau pe internet. Intotdeauna se vor gasi incuiati care sa nu le inteleaga. Eu mai incerc cateodata cateva glumite cu colegii de munca mai apropoiati si, nu de putine ori se trezesc aia sa imi explice ca ce spun eu nu are logica. “duuuh! Tocmai!!!!”

    PS: Era o vreme, acum mai bine de 10 ani, cand majoritatea celor care “umblau” pe internet dadea fiecarei aluzii de genul asta intelesul dorit de catre “expeditor”. Acum internetul a patruns si la sate si in fiecare apartament din Giulesti. Dar asta e alta discutie…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus