un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Apa plata cu lamaie, dar fara deuteriu, va rog

14 Feb 2010  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

qlariviaE greu să faci mişto de o apă vândută ca având mai puţin deuteriu decât cea normală până nu explici ce e acesta. Apa are formula H2O, adică doi atomi de hidrogen şi unul de oxigen. Eh, atomul de hidrogen poate fi uneori mai ciudat, ca o mutaţie genetică, şi în loc să aibă un proton şi zero neutroni, are un proton şi un neutron. Această ultimă combinaţie este tot hidrogen, dar fiind mai specială i s-a dat şi un nume particular, deuteriu. Atomul de hidrogen e vai de mama lui, are doar un electron orbitând de nebun, plictisindu-se acolo singur-singurel în jurul nucleului, iar acel neutron pe care deuteriul îl are în plus faţă de hidrogenul normal este în interiorul nucleului, unde nici nu contează. Chestia asta e importantă doar când construieşti bombe nucleare sau detectoare Cherenkov, deoarece apa cu mult deuteriu se numeşte apă grea, dar în rest e total neimportantă.

Deuteriul este chiar mai rar decât cântăreţele care nu fac playback. În natură, 1 atom de hidrogen din 6500 este de fapt deuteriu, sau 150 părţi pe milion. Cu alte cuvinte, dacă bei 1000 de litri de apă, atunci 150 de grame de apă au fost din aia “mai grea”. Nu că ar fi important să bem mai puţin deuteriu?

Ba da! Şi de asta există Qlarivia, apa sărăcită în deuteriu. Dacă bei 1000 de litri de Qlarivia, doar 30 de grame au deuteriu. Impresionant, nu? Nu! Eu personal, oricât studii şi statistici mi-ar fi arătate (nu că aş fi văzut vreunul credibil, ci doar vorbe fără referinţe menţionate), nu cred în treaba asta. Zilnic trăim în oraşe poluate, în gaze de la autovehicule, mâncăm prost, bem apă de la robinet sau sucuri cu mult zahăr, colorant şi alte prostii, iar unii vor să mă convingă că nici măcar apa cea mai pură nu este buna, ci trebuie să beau din asta sărăcită în deuteriu. De parcă în reacţiile complexe din organism ar conta pe undeva că nişte atomi de hidrogen au sau nu şi câte un neutron în nucleul lor. Dacă ar fi să beau 2 litri de Qlarivia pe zi aş băga în mine 0,06 grame de deuteriu, faţă de 0,3 grame cât are apa normală. Aş fi perfect, ce mai. Sunt curios cât costă apa asta. Parcă văd că e de vreo 4 ori mai scumpă decât apă plată.

Măcar o fi mai sănătoasă decât apa-pi?

    9 comentarii

  1. Pai nu e deloc scumpa!
    Jumatate de litru costa doar 15 lei.
    http://www.drogheria.ro/apa_qlarivia-p1182.html
    ^^^
    aici am aflat pretul
    acum sigur o sa imi cumpar jumatate de litru de Qlarivia ( ce nume greu de pronuntat) cu 15 lei decat sa imi cumpar un bax de 6 sticle de 2 litri de …eu stiu…Dorna cu 12 lei.

    Hmmm grea decizie.

      (Citează)

  2. E la pret de apa grea.

      (Citează)

  3. deuteriu ca deuteriu, da’ să vezi când o apărea aia cu tritiu! atunci să vezi bătaie pe timpii de înjumătățire!

      (Citează)

  4. Distribuitor apa vie QLARIVIA - continut scazut in deuteriu

    21/11/2010 la 6:50 PM

    Vand apa purificata QLARIVIA ( apa vie) cu continut sczut de deuteriu. Este indicata in tratamente anti-imbatranire, antiDIABET, tratamentul cancerului la nivelul: uterului, intetin gros, leucemie, boala hodgkin, ovare, san , piele, ficat, veica urinara, stomac, postata, rinichi, plaman. Poate fi consumata si preventiv, curativ pt ca ajuta la imbunatatirea SISTEMULUI IMUNITAR. Pentru mai multe informatii contactati-ne: tel. 0744643353, fax: 0350402716 sau qlarivia@gmail.com . DISTRIBUITOR !!!

      (Citează)

  5. Daca doriti informatii despre filtrele de apa PI, Nikken, va stam la dispozitie. Posibilitate de a le comanda cu 25% reducere.

      (Citează)

  6. Eu folosesc apa vie Kangen. Este vorba de un aparat produs de o firma japoneza http://www.kangenapa.com/ro/leveluk-sd-501.html care transforma apa de la chiuveta in timp real in apa miraculoasa Kangen. Ma simt foarte bine.

    Digestia merge extraordinar si previn aparatia bolilor cum ar fi artrita, cancar, afectiuni al rinichilor, colesterol. constipatie.

    Lista detaliata cu tratatare afectiuni: http://www.kangenapa.com/ro/tratare-afectiuni-cu-apa-kangen-alcalina.html

    Beatrice – Bucuresti

      (Citează)

  7. E o metoda de a prosti lumea aflata in necaz si ai lua banii. Si nevastamea foloseste si evident ca nu o pot convige de ca apa asta face cam tot atat ca si apa sfintita de boboteaza.
    Cei care lauda produsul spun ca apa grea ( cea inbogatita cu Deuteriu ) este nociva celulei, iar apa saracita in Deuteriu este benefica, dupa care se spune ca este indicata la tratarea cancerului. Este o contradictie in termeni. Se stie ca in tratamentul cancerului, atat clasic ( chimioterapie) cat si naturist intentia este sa se opreasca dezvoltarea celulelor, vascularizarea lor…. Pai de fapt apa grea este benefica in tratamentul cancerului….
    “Cele mai multe studii din strainatate prezinta apa grea ca pe un miracol in lupta impotriva tumorilor, cancerului si radicalilor liberi. Se mai propune si folosirea carbonului 13 (tot un izotop al carbonului mai “greu” decat cel gasit in majoritatea alimentelor), azotului 15 sau oxigenului 18 in acelasi scop. Toate acestea se bazeaza pe proprietati fizico-chimice diferite fata de variantele “usoare”.
    Pe langa efectele directe asupra radicalilor liberi si enzimelor din organism, are si un efect deosebit: iti da ceasul mai incet.
    Se naste intrebarea, ce sa alegem: apa grea propusa drept sursa a sanatatii de cercetatorii din toata lumea sau apa saracita in apa grea (adica tocmai pe dos) propusa de aceasta firma din Valcea?”

    Iata si argumentele “pro apa grea”, puteti folosi google pentru numele Mikhail SHCHEPINOV sau:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9823430?dopt=Abstract
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1689703
    http://www.rexresearch.com/shchepinov/shchepinov.htm
    http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=16992758
    http://cancerres.aacrjournals.org/cgi/reprint/42/3/1125.pdf
    http://www.telegraph.co.uk/scienceandtechnology/science/sciencenews/3529878/Heavy-water-could-help-us-live-longer.html
    http://www.newscientist.com/article/mg20026841.800-would-eating-heavy-atoms-lengthen-our-lives.html?full=true

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus