un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Traiasca justitia romana!

27 Jan 2010  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Statul român trebuie să-i plătească daune de peste 3.000 de euro lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru. Asta a decis Curtea Europeană a Drepturilor Omului. CEDO i-a dat dreptate lui Cămătaru, care a reclamat că procesul său a durat prea mult.

Ce ţară minunată! Nimeni, nici măcar marii demagogi din politică, nu se uită că un proces durează 8 ani şi nu se întreabă ce naiba se întâmplă de îi ia atâta timp curţii ca să finalizeze cazul. Vorba vine ca nu se întreabă, pentru că primesc toţi câte ceva ca să închidă ochii sau ca să amâne termenele de judecată şi să piardă dosarele.

Aş vrea ca măcar după aceea să nu aud discursuri despre reformarea justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, când nici măcar pe cazuri punctuale, semnalate de europenii care ne supraveghează, nu se sesizează nimeni.

via Antena3.ro

    3 comentarii

  1. Pai cand in medie orice proces dureaza minim 4 ani atunci cand trece prin toate caile de atac ce sa se sesizeze. Iar procesele impotriva Romaniei la CEDO se realizeaza dupa ce este terminat procesul in tara, nu te supravegheaza nimeni in timpul realizarii lui, controlul vine ulterior.

    In alta ordine de idei de cele mai multe ori procesele penale sunt intarziate de avocatii inculpatilor, mai ales daca este vorba despre un interlop celebru.

      (Citează)

  2. nu mi-e de cei 3000 de euroi ci de sutele de milioane aruncate pe foc de aceeasi umflati incompetenti, care fac cuvantul bugetar unsuros si nedemn de incredere. chiar azi ma gandeam ca eu, contribuabilul, nu sunt niciodata intrebat daca sunt sau nu de acord sa le dau astora salarii si pensii astronomice ca sa-si bata joc de mine zilnic.se cer profesorilor si medicilor rupti in coate tone de certificari si competente, dar pe astia nu-i verifica nimeni, nu exista nici un sistem de criterii de performanta care sa inlature ciurucurile.

      (Citează)

    • Nici mie nu mi-e de cei 3000 euro (omul ceruse 100k, oricum), dar important e ca statul si-a luat-o. Decizia a fost pentru reclamant, valoarea despagubirii e ceva secundar.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus