un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lucian Mandruta vrea sa fie Colbert

26 Jan 2010  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Prins cu amanta pe câmp, Lucian Mândruţă vrea să nu mai prezinte ştiri la Observator, ci să facă o emisiune de seară, un fel de satiră politică inspirată din The Colbert Report, o emisiune americană hostata de Stephen Colbert.

Bine, bine, emisiune asemănătoare pot să fac şi eu la o adică. Nu asta e greu. Problema este ca originalul Colbert are umor, vorbeşte bine, se strâmbă şi are o echipă excelentă în spate, care îi scrie textele. Lucian Mândruţa ce are? Echipa e clar că nu, având în vedere că întreg umorul românesc e la pământ, cel cu tentă politică fiind de-a dreptul sinistru. Şi nici nu-l văd prezentând o astfel de emisiune. Are voce de prezentator de ştiri, nu-l văd capabil să fie amuzant şi foarte dinamic într-o emisiune precum cea pe care şi-o doreşte.

via PaginaDeMedia.ro

    21 comentarii

  1. “e clar ca nu”
    tare curios sa argumentezi asta. in special acel “clar”. ce l-a dat de gol?

      (Citează)

  2. PENAL! pacat ca lucian balbuta inca mai e un subiect.
    poate sunt eu deplasat sau crescut la vreo scoala catolica…dar asta mai are tupeul jegos sa apara pe sticla dupa ce a fost infidel sotiei (mama a 3 copii, cum s-or mai simti copiii aia la scoala…), in conditiile in care facuse pe lupul MORALIST vizavi de raduleasca ?!?
    daca mai iese cu vreo emisiune sper sa aiba rating ZERO. oricum pleaca cu un mare minus ca imagine si prin faptul ca si-a batut joc de experienta lui in jurnalism/televiziune acceptand pt BANI sa fie un CITITOR de PROMPTER de cativa ani incoace…Cititor de prompter balbait si subiect de glume pe la Cronica.
    Trist

      (Citează)

  3. Mandruta scrie niste texte interesante in Dilema, nu m-as fi asteptat de la el.
    @Dan: “poate sunt eu deplasat sau crescut la vreo scoala catolica…” – si esti?

      (Citează)

  4. N-am vazut niciodata un text politic scris cu umor pe posturile romanesti. Mi-e jena sa ma uit de cate ori fac Bendeac, Divertis, samd misto de politicieni si de scandalurile zilei. Unora le plac (bunica-mea rade in hohote) dar pentru mine sunt zero. Ma uit prin comparatie la Jon Stewart, cata imaginatie si cercetare din partea lor, si concluzionez ca suntem departe de acel nivel de show.

    Pe de alta parte, poate nici nu se doreste acel nivel.

    Referitor strict la Mandruta, mi se pare mult prea serios ca prezentator. Il asociez cu stirile despre accidente si incendii.

      (Citează)

  5. radu, sunt convins ca nu vorbesti prostii, de aceea nici nu imi permit sa te corectez.

    daca mi-as permite, ti-as spune ca showurile romanesti au maxim 2 textieri, si de obicei aia sunt in plus, pentru ca bendeac si divertis au impresia ca le stiu si le pot face pe toate. am scris despre asta aici http://2.ly/het

    apoi, sa declari aiurea ca e clar ca nu are echipa e o prostie. mai ales folosind “clar”. de unde clar, din moment ce emisiunea nu a inceput inca? come on, nu face o greseala de incepator.

    sunt curios, ai idee cati oameni scriu pentru jon stewart? de curiozitate…

      (Citează)

  6. Emisiunea nici nu cred ca va incepe, era doar un plan, unul care mie mi se parea gresit, din acest motiv am scris textul de mai sus. Tocmai si din cauza a ce zici tu despre textieri, cred ca emisiunea nu va avea succes. Tu crezi ca are sanse? Astepti sa o vezi inainte sa te pronunti? Nu e experienta anterioara suficienta?

    La Jon Stewart ma gandeam ca scriu vreo 20-30 de oameni. Am gasit pe net ca ar fi vorba de 90. Nu stiu cifra exacta.

      (Citează)

  7. eu nu dezbat emisiunea, ci doar tampenia romanului de a folosi “clar” cand nu e cazul. cum ai facut tu in cazuld e faţă.

      (Citează)

  8. Ah, daca doar cuvantul “clar” e problema, e un tic verbal de-al meu. Folosesc prea mult si cuvintele “bizar” sau “ciudat”. Nu ma consider tampit din cauza asta, doar un pic ciudat.

      (Citează)

  9. da, dar pune-te in pielea cititorului. ce crede el despre tine daca iti alegi aiurea cuvintele?

      (Citează)

  10. Eu (cititorul) cred despre Radu ca scrie mai bine decat tine, decat scrii tu acum cand ai impresia ca esti intruchiparea lui Dumnezeu pe pamant. La inceputurile blogului tau, cand erai uploader pe openmind, scriai si tu bine, acum ti s-a urcat la cap.

      (Citează)

  11. parerile anonimilor sunt importante. tine-o tot asa!

      (Citează)

  12. Defineste notiunea de anonim!

      (Citează)

  13. Mandruta dupa acea “aventura” vrea schimbari in toate planurile. Nu i-a iesit nici cu amanta si legat de probabila emisiune cu siguranta si “clar” va fi un esec. Pai numai daca vrei sa vezi o emisiune decenta la tv romanesti si te ia durerea de cap.
    Si, apropo. legat de dezbaterea asupra lui “clar” mi se pare ca Vali Petcu pune prea mult accent pe valenta unui cuvant.

      (Citează)

  14. daca eu as vrea sa te descriu pe tine ca “baiat destept” si, pentru a hiperboliza, as scrie “un retardel”, ai intelege oare ca e bine sa fii atent la formulări şi sensuri?

      (Citează)

  15. Pacat Radu ca ai schimbat atat de repede si spasit formularea cand a venit “maestrul” zoso (care se adreseaza cu usurinta cu retardel sau pizdulica catre cineva care ii aduce argumente valide si ii arata ca e prost, vezi exemplu mai sus) sa-ti spuna ca ai gresit, ce sa mai zic de partea cu pielea cititorului a fost clar hilara si ipocrita.

      (Citează)

  16. Maestre cu cine vorbesti acolo ca nu se intelege?

      (Citează)

  17. Bă ce mă enervează că noi românii generalizăm așa mult.

      (Citează)

    • Nu ma deranjeaza sugestiile sau opiniile, cata vreme sunt bine argumentate. Si aici nu vorbim de cat de bine scrie fiecare, ci de cum abordezi un subiect, deci alt lucru. Zoso a demonstrat ca poate crea un blog de succes, deci nu vad de ce cineva n-ar macar analiza ceea ce spune.

        (Citează)

  18. Daca ar fi sa iau in considerare opiniile tale mister Vali Petcu ar trebui sa merg la un control. Este a doua oara cand imi aduc apelativul acela ce il folosesti, oarecum, abuziv. Avem un fel de “succesuri” in varianta .ro.
    Dar tu reunesti multe persoane sub “retardel”. Asta e CLAR. Am :) putin si numai bine. Ultimul meu neuron este obosit.

      (Citează)

  19. e doar un exemplu. sunt convins ca un baiat destept, ca tine, vede puterea exemplului.

      (Citează)

  20. Daca ar fi sa ne luam de orice cacat ca sa ne creasca e-penisul, daca nu stiai orice propozitie se incepe cu majuscula, tu cam dai gres la asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus