un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sense UI oficial si pe HTC Magic

30 Jan 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

28 comentarii

A apărut ROM-ul care aduce interfaţa Sense (de pe Hero) şi posesorilor de Magic. Atenţie ca update-ul va şterge toate contactele, setările şi programele instalate, ca la orice update de ROM, aşa că faceţi backup întâi. Link oficial HTC.

    28 comentarii

  1. “Sorry, this software download is not suitable for your device.” HTC Magic 32A luat de la Vodafone. Bine ca exista CursorSense http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=592856

      (Citează)

    • Pai daca firmware-ul tau curent a fost modificat de Vodafone, atunci e nevoie ca tot ei sa-ti faca si noul ROM. De asta nu cumpar eu telefoane de la operatori. Ei le adauga doar sigla la bootare si eventual un bookmark catre site-ul lor, dar in schimb nu poti utiliza update-urile oficiale pana nu le customizeaza cei de la Vodafone sau Orange, ceea ce ma indoiesc ca fac vreodata.

      De curiozitate, ai predictor in romana?

        (Citează)

  2. Nici nu am cautat, sincer sa fiu. Pe rom-ul custom nu e, o sa montez backup-ul celui original si ma uit. Oricum, m-am obisnuit fara.

      (Citează)

  3. Si care e solutia in acest caz?

      (Citează)

  4. Mda, nu am putut boota imaginea in emulator, imi face un bootloop. In orice caz, pana acum n-am gasit niciun ROM care sa suporte limba romana oficial (decat cu more locale). Nici macar tastatura ro_RO nu am gasit

    @Skandalouz: vezi link-ul de la mine, e un ROM oficial de HTC Magic cu Sense UI, radio si SPL noi, rootat si optimizat pt viteza. Mi-am pus ala, un iGO cu harta de Romania si de mai mult nici nu am nevoie.

      (Citează)

  5. Ce igo ai pus pe el, ca as vrea si eu unul?

      (Citează)

  6. http://dl.transfer.ro/iGo-Transfer_RO-30Jan-55bf4f.rar
    Copiezi folderul iGo pe card, instalezi apk-ul, pornesti gps-ul, pornesti iGo. Am inclus doar harta RO. Restul la http://www.h33t.com/details.php?id=22d62c586ea9f19c9e7e0a0829eea34c4c63a5b4 (e fisier ipa, dar il redenumesti ca zip si dezarhivezi cu ce vrei tu)

    In alta ordine de idei, stii vreo sursa de harti iGo? volny.cz, ce foloseam inainte, nu mai functioneaza.

      (Citează)

  7. si eu si eu :D

      (Citează)

  8. Ei? Merge iGo? Sau mi-a intrat comentariul direct in spam :D

      (Citează)

  9. Merge iGo – cam lent dar decat deloc… :) Ah, si e Amigo.

      (Citează)

  10. Multumesc, il trag si il voi incerca.

    Harti eu luam de pe ceva numit ipmart forum, unde e o sectiune de programe de Windows Mobile si au frecvent acolo si pentru igo. Banuiesc ca e aceeasi harta si pe Android, ca doar n-au facut altceva.

      (Citează)

  11. Vodafone UK si RO spun ca nu au in plan update-ul tocmai anuntat de HTC. :-<

      (Citează)

    • Mi-a mers iGO pe Android, acum pot sa mor fericit. Voce in Romana are cineva, ca sa nu trag un pachet intreg Amigo doar pentru fisierul acela?

        (Citează)

  12. Am urmat linkul dat de Sebastian pentru cursorsense, am umblat prin tel si am ramas uimit sa vad ca intr-adevar si telefonul meu cumparat de la/branduit Vodafone e 32A, tinand cont ca pe cutie la specificatii scrie Ram:288mb… Cand l-am cumparat mi-au crescut sperantele vazand ca ambalajul nu e branduit si ca e o cutie curata HTC, desi ma asteptam la 32a… si ecranul de start-up e cu vodafone, dar … eh, speram ca e un bine gratuit de la vodafone.
    E normal ca operatorul sa vanda telefonul varianta 32a desi cutia e de 32b??? Echipa lor de asistenta zice ca “niet” update de ROM (si ca oricum nu e treaba lor):
    “Momentan singura optiune de soft pentru telefoanele cu sistem de operare Android pentru Europa de Est este versiunea 1.5.
    Atata timp cat oficial nu exista o versiune de upgrade, nu va putem oferi un termen exact cand se va putea face upgrade-ul pentru versiunile deja existente.
    In momentul in care va exista o versiune oficiala a update-ului de soft pentru Europa de Est, va vom face cunoscut acest lucru.”
    si amu vad ca au si scos Magic-ul de pe magazinul on-line…
    Vodafone sucks…

      (Citează)

  13. @nwradu: http://dl.transfer.ro/Transfer_ro-07Feb-2c88046c0f6c0.zip Limba romana!

    @Vladzzz: Voda vand 32A branduit, deci esti la degetul lor mic daca vrei update. HTC au anuntat Sense UI bazat pe Android 2.1 pentru martie-aprilie, dar nici la ala nu cred ca vom avea acces.
    Dureaza cam 10 min sa anulezi garantia telefonului pe veci, dar merita :D

      (Citează)

  14. m-am apucat si eu sa citesc pt root-are si un ROM nou pe xda. E multa informatie noua dar am rabdare :)

      (Citează)

  15. subscriu, subscriu… asa, anulez garantia pe veci, are sa fie mai amuzant asa… La fel am facut si cu iPhone-ul… DAR PE CAND SI IN TARA NOASTRA SERVICII DE CALITATE? Nu sunt la degetul Vodafone, ca doar d-aia e platforma Android, sa fie joaca utilizatorului… Ar fi amuzant insa ca totul sa se rezolve cu un click pe site-uri oficiale si nu cu hack-uieli…

    Oricum, daca trec magic-ul pe varianta de acum a cursorsense, asta nu ma opreste sa trec la Android 2.1 cand or scoate developerii o versiune?
    multumesc

      (Citează)

    • @Vladzzz: ba da, esti la degetul lor. Daca ai luat telefonul de la ei mai ieftin, cu prelungire de abonament sau alta metoda, esti la degetul lor si la capitolul firmware. Daca l-ai luat de la ei fara prelungire, la liber, oricum ai luat teapa pentru ca le vand prea scumpe, dupa cum scriam si acum un an cu alta ocazie. Din pacate ma indoiesc ca te-au informat de aceasta posibila problema cu firmware-ul si update-urile.

      Aiurea e ca tot ce iti modifica ei e sa adauge un boot screen rosu si poate un link la Vodafone Live sau la site-ul lor. Modificari pe care tu nu le vezi sunt blocarea pe reteaua lor, de fapt acesta fiind si motivul pentru care iti baga ei firmware pe gat. Iar acum, pe update-ul scos de HTC, trebuie sa refaca blocarea pe retea. Solutia e un SPL si instalare de alt ROM.

      https://www.nwradu.ro/2008/12/vodafone-cam-da-teapa/

        (Citează)

  16. Aseara l-am rutat cu Oneclick method si azui o sa.i pun ROM-ul de la GyD.
    2.1 apare prin martie-aprilie.

      (Citează)

  17. Salutare,

    Multumesc pentru informatiile extrem de importante pe care le primesc pe acest blog. Acum o intrebare cheie. am instalat Igo pe HTC MAGIC conform cu instructiunile de mai sus dar urmatoarea intrebare este: Exista o alternativa pentru Android a softului QuickGPS de pe WM. Magicul isi i-a foarte greu pozitia satelitilor. Ma gandeam ca pe WM lucra instantaneu.

    Multumesc

      (Citează)

    • Pe Hero isi ia pozitia foarte rapid, tot 30-60 de secunde la cold start, apoi in cateva secunde in saptamana urmatoare. Pe Magic, cand l-am avut la teste, s-a intamplat absolut la fel. Poate doar ai avut ghinion sa incerci in locuri ciudate sau pe vreme urata sau cu erori la transmisiune.

      Atentie ca satelitii GPS transmit in 30 de secunde pozitia constelatiei. Prin urmare, orice ai face, la prima pornire tot 30 de secunde minim stai sa isi ia pozitie. Daca apare vreo eroare la receptia acestor date, atunci astepti sa se reia semnalul, incepand cu secunda 31 si dureaza alte 30, si tot asa.

      Ceva gen QuickGPS n-ar strica, intr-adevar, desi acela doar tragea de pe net anumite informatii care vin de la sateliti la prima pornire.

        (Citează)

  18. mie-mi gaseste destul de repede GPS…cam 30 secunde

      (Citează)

  19. salutari, as vrea sa mai urce cineva igo-ul pe transfer ca a expirat. il vreau si eu.plizzzzzz :-)

      (Citează)

  20. salutare…pana la urma se poate instala limba romana pe acest device? nu ma intereseaza alta versiune de software, ci doar lima romana.

      (Citează)

  21. Limba si vocea pt. Romania o poti folosi pe cea utilizata pt. iGO8 (Amigo) pentru Windows, ma refer la versiunile instalate pe navigatoare GPS Stand-alone, cele pt. masina

    sursa download … ppcwarez :)

      (Citează)

  22. Vreau sa-mi spuna si mie cineva cum sterg contactele de pe un HTC Magic.
    Va multumesc!

      (Citează)

    • Aplicatii > People, apesi Meniu, selectezi Delete, poti bifa individual contacte pentru stergere. Daca apesi Meniu iti apare si optiunea Select All.

      Asta cred ca merge doar in HTC Sense.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus