un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oare presedintele tarii chiar trebuie sa impinga un cos?

10 Jan 2010  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

basescu_cosImaginile cu Traian Băsescu împingând un coş de cumpărături printr-un hipermarket bucureştean mi se par la limita dintre penibil şi ridicol. Pe de o parte sper că preşedintele ţării are treburi mai importante decât să caute seminţe şi Cola prin magazine, pe de altă parte mă aştept ca şi ziariştii să aibă un pic de respect pentru administraţia prezidenţială.

Ce căuta la cumpărături? Ca preşedinte are la dispoziţie şofer, maşină, pază, ambulanță, bucătar, secretar, consilier şi toate cele tocmai pentru că el să nu se mai preocupe de aspectele banale ale vieţii cotidiene, ci să se concentreze asupra mersului ţării. Nu caută loc de parcare, nu se uită prin frigider după ce ar mai trebui cumpărat şi nu se duce să-şi plătească întreţinerea la bloc. Nu trebuie nici să se ducă să împingă un coş prin Carrefour, înghesuindu-se şi aşteptând la casă cu pulimea de rând, dar dând de acolo declarații despre vaccinare, Hayssam, buget, CAS și Parlament.

– Ce faceţi domnule Preşedinte?
– Uite la cumpărături, nu mai aveam seminţe, vreau să văd dacă mai găsesc un panetone din ăla bun de am avut de Crăciun şi poate să iau nişte burtă pentru o ciorbă. Am luat şi un Prigat, că e ofertă, 2 litri la preţ de 1,5!

Sunt oameni din middle managementul firmelor, nu mai zic din top, care nu mai apucă să-şi facă astfel cumpărăturile, dar preşedintele unei ţări are timp suficient? Chiar nu mă face să mă simt mai bine că și Băsescu stă la aceleași cozi ca și mine și are aceleași probleme cotidiene, vreau să știu că măcar el are totul “la botul calului” și se ocupă preocupă doar de condusul țării, nu și de câtă apă minerală mai are.

Ziariştii ar trebui să-l lase în pace şi să pună aceste întrebări altădată, la Cotroceni, în sala de presă, când Băsescu vorbeşte din postura şi de la pupitrul de preşedinte. Ce imagine prezintă ei în acest mod despre România?

foto via Mediafax.

    6 comentarii

  1. te-ai gandit ca poate e o forma de relaxare? nu e musai sa mearga ca a ramas fara apa plata sau paine feliata.

    PS: site-ul tau merge foarte greu

      (Citează)

  2. Nu cred că Băse merge la cumpărături în fiecare zi. Sînt convins că toate cele necesare vieţii îi sînt asigurate, dar poate vrea să mai vadă şi el din cînd în cînd cu ochii lui ce produse mai sînt, nu să-i cumpere alţii ce vor ei. Shoppingul nu e numai pt supravieţuire, e o formă de relaxare, socializare şi tot ce era mersul la Operă să zicem, acum 300 de ani… probabil ai citit Monte Cristo, ai văzut că ăia se duceau la operă mai mult pt întîlniri şi bîrfă, de multe ori nu stăteau la tot spectacolul.

    În plus, oricît de ocupat ar fi, are şi el dreptul la timp liber, nu ? dacă alege să-şi petreacă acest timp (parţial) în supermarket, care-i problema ?

    Într-adevăr în timpul său liber ziariştii ar trebui să nu aibă acces. Nu sînt fan băse dar sînt 100% de partea lui la faza cu “ţiganca împuţită” – care tot la cumpărături (parcă la Metro) nu l-a lăsat în pace.

      (Citează)

  3. Pfoaiii… relaxare la cumparaturi ?!?!/ pentru barbati? Eu nu stiu cum sa scap mai repede de cumparaturi.
    Cred ca Base e exemplu de presedinte vedeta, ii face placere sa faca “baie” de multime, ii place sa se vada ca e normal ( ca mine si ca voi , cu acelasi probleme zilnice ). Si clar nu e. Inca o chestie. Cum pana mea afla televiziunile ca Base se duce la cumparaturi. Si nu numai ca se duc cu o camera sa filmeze, dar ieri parca erau transmise in direct dintr-un magazin cu Base. Asta implica un car de reportaj care sa fie trimis la fata locului, logistica, etc. Tare mi-e teama ca staful presedintelui anunta aceste “evenimente”.

    Si cum sa fie lasat in pace? Ce, daca e in supermarket nu mai e presedintele tarii? Vrea sa evite hartuirea ziaristilor? Sa nu mai faca chestii din astea.

      (Citează)

  4. @Bogdan: tu nu stii cum sa scapi mai repede de cumparaturi pentru ca o faci din necesitate. Basescu nu are nevoie sa mearga. Ca o face pentru baia de multime, e mai putin important… Desi, din episodul cu “tiganca imputita” aflam ca nu ii place sa fie si presa prezenta, deci baia asta e mai mult un dus. :)

      (Citează)

  5. eu cred ca baia asta de multime pe care tocmai a facut-o basescu, este munca pe care o face deja pentru viitoarea campanie cand il va propune in functia de presedinte pe boc, iar el va fi prim-ministru. or sa se gaseasca destui si atunci sa-l voteze pentru ca, nu-i asa, ” e un om natural, popular si care nu are fite” :)) … sa-i prostim pe prosti. :)

      (Citează)

  6. Dacă Obama se tot duce la fast-food şi stă la coadă la hamburgeri (şi evident e filmat şi apare la TV şi apar discuţii că de ce a ales muştarul Dijon în loc de un specimen mai “patriotic”, mai “american”), de ce n-ar avea voie şi Băse ?

    E preşedintele ţării şi atunci ? da, este, dar are dreptul să nu răspundă la întrebări, şi are dreptul şi să aibă drum liber în faţă, nu să-i taie calea gloata de ziarişti.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus