un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iGO se apropie de Android

10 Jan 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Mi-a scăpat ştirea asta la vremea ei (noiembrie 2009):

Nav N Go, the leading white-label navigation software provider, today announced the availability of its iGO amigo navigation solution on an additional mobile platform, Google’s Android. The company previously announced iGO My way-based products for Windows Mobile and iPhone.

Similar to the other platforms, the Android- compatible version will offer the software’s unparalleled 3D visualization technology, a fast and efficient route planning engine and many other popular features.

Dar nu se zice când, ci doar că în viitorul apropiat. Comunicatul complet este pe site-ul oficial Nav N Go, care recent au lansat şi varianta de iPhone a softului iGO 8. Rămân la părerea că acesta este cea mai bună soluţie pentru navigaţie GPS în România.

Văd însă altă problemă la orizont. Softul pentru Android nu va fi gratuit, dar pe de altă parte aplicaţiile pe bani nu sunt disponibile pentru România (nu apar în Market), că așa vrea Google. Versiunea spartă va trebui probabil instalată pe un telefon cu “root”, adică deblocat software la nivel de sistem de operare şi mai apar şi nişte limitări de spaţiu ce sunt integrate în Android (e rezervată o anumită cantitate de memorie pentru instalare de programe în telefon). Să vedem ce şi cum va fi.

    16 comentarii

  1. market enabler + app2sd :)

    LE: uite un review super obiectiv la Nexus One (mi se pare destul de fair shi pentru Hero & Co.)
    http://www.boygeniusreport.com/2010/01/09/google-nexus-one-review-android-thoughts/

      (Citează)

  2. faithless_soul

    10/01/2010 la 2:15 AM

    http://www.igomyway.com/android/en/
    am auzit ca a fost deja lansat
    nu l-am gasit inca nici in market nici crackuit

      (Citează)

  3. ” iGO My way not on Android Market (yet). But comes with Moto Milestone in DE and IT. More countries following soon.”

    sau

    “not on Android Market (yet). iGO My way comes preinstalled on certain phones in certain countries. Expanding the list…”

    De pe contul lor de twitter: http://twitter.com/nngglobal

      (Citează)

  4. Nu esti singurul care ii asteapta – pana acum nu am gasit nicio solutie buna de navigare offline pentru Android. Pentru cand sunt in tara nu e prb, dar sa fiu in roaming si sa ma dau cu Google Maps sau ceva similar ar fi cam costisitor.
    Am un Sygic gasit pe net pe undeva, o sa ii fac o proba azi si iti zic cum merge – desi tin minte ca Sygic-ul pentru Symbian era jalnic si in RO si afara (era sa ma pierd in Budapesta cu el).

      (Citează)

  5. A aparut “neoficial” cam de o luna si e posibil sa fie instalat pe un telefon cu root si cu multa rabdare. Problema e ca versiunea aia este demo (expira dupa un timp) si seamana mai mult cu versiunea de iPhone decat cu cea de Windows Mobile (cu care suntem obisnuiti majoritatea).

      (Citează)

  6. faithless_soul

    12/01/2010 la 1:35 AM

    @BoluX
    Ne dai si noua o indicatie unde sa-l cautam? :)

      (Citează)

  7. Nu stiu cat de permisa este postarea linkurilor catre threaduri mai “sensibile” . In cazul in care nu e permisa, sa imi fie sters postul.

    http://www.ppc-experts.org/phpbb/viewtopic.php?f=253&t=7082

    asta e linkul de unde iti poti face o idee despre ce vorbeam.

      (Citează)

  8. am incercat pe tattoo.imaginea este la rezolutie mai mare decit duce ecranul la tel nu pot sa accesez butoanele de acceptare licenta asa ca nu pot sa ma pronunt inca .

      (Citează)

    • @luk68: Tattoo are ecran 240×320 pixeli, trebuie ca si iGO sa stie rezolutia asta. E posibil sa ai vreo versiune care a fost facuta pentru alta versiune sau nu include si fisierele pentru a ta. Hero si iPhone au 320×480 px, asa ca difera.

        (Citează)

  9. A aparut de vreo luna o versiune care merge fara probleme, cauta pe torrente si sigur o sa gasesti. Ca interfata e la fel ca cel de iPhone, adica seamana cu iGO Amigo.

      (Citează)

  10. Salut Radu,
    Tu ai harta Brasovului pe iGo? Sau iti gaseste Bran-ul ca oras la o cautare? M-am lovit de problemele astea doua si nu stiu daca e o problema cu harta mea sau atat exista in momentul de fata.
    Data raspunsurile tale sunt afirmative, imi poti da un link cu harta respectiva? Mersi

      (Citează)

    • Bran e ca localitate, dar fara strazi. Brasovul e cu harta completa. Asta pe telefon, Motonav, harta Romania 2009.06 Top-Map.

        (Citează)

  11. Cautati Romania8.3TM_2009.12_100323.fbl
    Am impresia ca e cea mai recenta.

      (Citează)

  12. Eu aveam TeleAtlas. O sa pun maine TM sa vad daca se modifica.

      (Citează)

    • Tele Atlas si NavTeq au harti varza pentru Romania. Astia sunt mari in alte tari, dar la noi Top Map si SunCart sunt de baza.

        (Citează)

  13. Da, stiam, dar cand la inceput pusesem Romania.TM dadea probleme de compatibilitate cu cele TA din restul europei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus