un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La moartea lui J.D. Salinger

29 Jan 2010  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Citeam acum câteva luni pe net despre influenţa pe care romanul lui Salinger, De veghe în lanul de secară, a avut-o asupra societăţii americane şi mă gândeam că trebuie să recitesc şi eu această carte. Am citit-o acum mulţi ani, când eram mai mic şi mai necopt; am vrut să văd doar ce pățește Caulfield, fără să mă gândesc prea mult la motivele şi semnificaţia acţiunilor sale, şi cred că tocmai aici este farmecul romanului. Acum îmi mai aduc aminte doar de celebra problemă a răţuştelor de pe lacul din Central Park şi ce se întâmplă cu ele atunci când vine iarna şi îngheaţă apă.

J.D. Salinger a murit ieri, la 91 de ani, din cauza naturale [CNN]. Mi-am adus aminte de Catcher in the Rye şi că intenţionam să o recitesc. O voi face cu prima ocazie, deși rareori mi se întâmplă să mă intereseze astfel o carte scrisă acum 59 de ani.

  1 comentariu

 1. Eu am ezitat sa o citesc din cauza titlului. Parea ca cineva se ascunde in lanul de secara si ataca lumea. A fost o surpriza foarte placuta cand am citit-o.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus