un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sa nu dea nimic Metrorex-ului!

16 Nov 2009  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

De mâine începe greva pe timp nelimitat la metrou, acesta circulând doar după ora 16. Deşi asta mă forţează să cheltui mai mulţi bani, ducându-mă cu maşina la servici, sper să nu le dea nimic greviştilor, eventual doar un şut în fund, o înjurătură şi un “înapoi la lucru!”. De ce spun asta? Pentru că m-am săturat de grevele celor angajaţi în domenii în care pot paraliza sau incomoda activitatea şi viaţa altora, doar ca metodă de șantaj pentru a obține ce vor ei.

Nici mie nu-mi convine ce salariu am şi măgăriile cu angajaţii pe care le face compania în care lucrez. Dar dacă eu fac grevă, nu-i pasă nimănui. Nu încurc pe nimeni, nu blochez pe nimeni. Eh, de fiecare dată când fac grevă cei de la metrou, de la CFR, profesorii, medicii, poliţiştii, magistraţii, gunoierii şi toţi cei ce oferă un serviciu către publicul larg, li se dă tot ce vor doar ca să nu continuie grevă. Cei de la metrou pot să ceară câte un miliard salariu pentru fiecare angajat şi în final li s-ar da, că altfel nu mai merge metroul și afectează toți bucureștenii. Ştiţi ce? Guvernul ar trebui să-şi găsească o pereche de ouă, să le interzică greva şi eventual să angajeze pe alţii în locul lor, că şomeri avem grămadă în România. Asta în timp ce în metrouri e aceiaşi mizerie, pe tronsonul Militari-Centură circulă garnituri vechi, au stat 4 luni muncind de zor ca să schimbe o scară rulantă, nu am văzut nici o investiţie sau îmbunătăţire în ultimii ani (exceptând metroul cu ferestre ce se pot deschide, dar nu m-aş lăuda cu asta). Iar şeful sindicatului roagă călătorii să fie solidari cu cerinţele lor [link Hotnews]… uite acum!

Având în vedere că sâmbătă sunt alegerile, nu mă îndoiesc că revendicările metrorexienilor vor fi imediat rezolvate, iar ministrul şi negociatorul vor avea grijă să ştie ce partid le-a dat mai mulţi bani. Acum e perioada cea mai bună de greve, propun să facă toată ţara câte una.

    13 comentarii

  1. Medicii nu fac greva. Spitalele nu se inchid daca ar fi greva.

      (Citează)

  2. cu ce sunt de vina cei care fac greva ca:”pe tronsonul Militari-Centură circulă garnituri vechi” sau ca 4 luni a durat “ca să schimbe o scară rulantă”?

      (Citează)

  3. Si aveam treaba azi cu masina prin oras, o sa fie misto… Sa-mi pun niste filme pe telefon! :)

      (Citează)

  4. Să nuanțăm nițel. Metrorex este o regie autonomă. Adică toți banii incasați rămân la ei. Dar, ca orice regie autonomă nepotismul e în floare, schema de personal e supraîncărcată și întotdeauna nivelul salariilor față de restul populației, bugetari sau la privat a fost mai mare. De fapt veniturilor, și la ei se practică “sporul” de orice numai bani să iasă. La chestia cu contractul colectiv de muncă probabil au dreptate, dar să ceri în an de criză salariu cu 20% mai mare (sau 30% zic unii), când șomajul e în floare, când o mare parte din cei încă angajați au salarii reduse până la jumătate, când bugetarii stau în concediu fără plată și cu morcovul în cur că o să fie dați afară, se numește mârlănie. Și mai mult, să paralizezi orașul doar pentru că așa vor coaiele lui Mitroi, păi atunci cum să nu vă urăm să luați muie cu pula sculată ca mărire? Și da, și angajații au o mare parte de vină că metroul e căcatul care e. Totul se plătește în cele din urmă, și frecatul mentei pe bani mulți nu ține la nesfârșit. Cum ar suna o privatizare a Metrorex? Să vezi atunci eficiență pe bani puțini. Preferă în schimb să mențină metroul la nivelul anului 1990 (nu, cu niște trenuri noi nu se face primăvară), jumate din bani la salarii, restul la întreținere, investiții pula. Așa că luați pula.

      (Citează)

  5. Sud Est Romania undeva in Balcani, cand calatoresti cu autobuz/tramvai/troleu tine bine de bani=))

      (Citează)

  6. Zicea marlanul ala la TV ca au deschis 4 statii fara sa angajeze personal suplimentar, asa ca a crescut eficienta si merita mai multi bani. Dar nu se sesizeaza nimeni ca ani de zile au frecat-o la rece? Hai sa le ridicam statuie ca si-au facut treaba! Nu le convine salariul, sa-si dea demisia. Mecanicii pe care i-au dat afara de la CFR ar fi fericiti sa vina in locul lor.

      (Citează)

  7. @interesant: poate nu angajatul de rand e vinovat, dar managementul lor in mod sigur. Si cum zice nea caisa, in conditiile in care peste tot salariile scad, bugetarii au concedii fara plata si li se taie sporurile, ba chiar mai sunt dati si afara, astia vor 20-30% in plus la salariu. Jet! Nu mai zic ca salariul mediu e de 2600 de lei. Mediu…

      (Citează)

  8. Animalul ala de sef de sindicat a fost parlamentar PSD. Acum e campanie electorala. Guvernul demisionar are exclusiv ministri PDL, pe care va pica magareata, in special pe Berceanu. O parte din magareata o sa pice pe primar, Oprescu fiind si el in campanie. Repet, seful sindicatului Metrorex e membru PSD.

    Cine are de castigat din greva asta?

      (Citează)

  9. Sa moara in sange cine le da bani santajistilor astia. Mai bine ma tarasc pe strada toata iarna decat sa stiu ca o sa primeasca mai multi bani pentru nimic.

      (Citează)

  10. Stii care e faza , bucurestenii nu or sa simpatizeze cu cei de la Metrorex , nu sunt deloc afectat de greva minerilor de la metrou , insa mi se pare bataie de joc ca tu ca miner ce ai salariu mediu de 2600 ron , deci MEDIU, sa faci gat pe criza asta ca vrei mai mult , eu in locul lu berceanu le ziceam “nu va convine ? uite usa , sa intre urmatorul ” , la cati someri sunt acum cred se ocupa repede locurile vacante

      (Citează)

  11. Sambata sunt alegerile? Sau duminica?

      (Citează)

  12. @ipo: teoria mea e simpla: faptul ca toata lumea stie acum ca nu stiu ce sef de sindicat e membru PSD inseamna ca lumea va da vina pe ei pentru acest lucru. Iar cei ce vor rezolva greva vor fi PD-L-ul de la putere, si vor avea grija ca angajatii sa stie asta. Nu vad de ce toti sustin ca PSD-ul a facut manevra asta pentru voturi.

    O casiera la metrou are 1800 de lei in mana. Si acum vrea marire.

      (Citează)

  13. nu stiu altii cum sunt, dar eu nu negociez salariul cu statul, cum face privatul cu patronul. asa incat singura posibilitate legala pe care o am sa-mi exprim frustrarea[in 99% din cazuri pentru LEGI nerespectate, nu pentru fantezii cu cresteri salariale personale] este greva.

    daca acest sistem este incorect sau nedrept, munca la stat ar trebui desfiintata(integral sau pe anumite paliere). personal, am rezerve in oportunitatea acestei idei. stiu ca e mai usor sa imparti peisajul in alb si negru, dar viata e o chestiune cu nuante.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus