un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orasul girofarelor

13 Nov 2009  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Bucureştiul parcă ar fi oraşul ambulanțelor (şi al cazinourilor, băncilor şi farmaciilor). Nu poţi să faci doi paşi fără să vezi măcar 3 maşini cu girofarele pornite, gonind prin intersecţii. Dacă traversezi oraşul, cifra se ridică lejer spre 10 ambulanţe văzute în misiune. Chiar sunt atâtea urgenţe sau se duc să-şi ia shaorma şi nu vor să stea la semafor?

Ieri la Piaţa Muncii era intersecţia dirijată de doi agenţi de circulaţie. De fapt nu dirijau, ci doar aşteptau o coloană oficială care a venit după 2 minute. Nici nu era mare coloană, doar un Passat de poliţie şi o maşină albastru închis de la vreun minister, însă Doamne-ferește să stea așa oameni importanți la semafor, ca restul pulimii. Agenţii de circulaţie au îngheţat tot traficul, coloana a intrat în intersecţie, dar încă nici nu ieșise când cei doi agenţi au abandonat orice dirijare a maşinilor, au alergat spre propria lor maşină şi au demarat în trombă, în altă direcţie, înapoi la treaba lor. Şi au lăsat intersecţia vraişte, pentru că între timp se schimbaseră semafoarele. I-a durut undeva, a trecut coloana, au dispărut şi ei mai ceva decât coiotul şi struţul din desenele animate.

Duminica pe Iuliu Maniu era plin de agenţi de la Poliția Rutieră ce aşteptau întoarcerea lui Băsescu la Palatul Cotroceni. Venea de pe autostradă, din campanie electorală. Au blocat tot bulevardul şi toate intersecţiile cu minute bune înainte în aşteptarea coloanei oficiale. Care vine în etape, întâi câteva motociclete şi maşini ce inspectează traseul şi intersecţiile, apoi apar ante-mergătorii propriu-zişi, apoi limuzina prezidenţială înconjurată de BMW-uri ale SPP, în urma lor fiind alte maşini de protecţie, ambulanţe, dube şi altele. Aşa se deplasează mereu preşedintele, dar n-am văzut pe nimeni întrebându-se câtă benzină se consuma pentru a merge să tundă o oaie sau să participe la Festivalul Laptelui de Vacă din localitatea Fundul României. Că doar nu vă închipuiţi că acele BMW-uri au motor de 1,6 litri… Eu îl votez pe primul care promite să meargă doar cu elicopterul. Sau măcar pe primul care stă la semafor și în trafic la fel ca noi.

    4 comentarii

  1. eu il votez pe unul care merge cu trenul sau care mergea marti cu metroul….

      (Citează)

  2. legat de presedinti…..sunt obligati sa mearga in coloana oficiala fara sa stea la stop….trebuie sa respecte niste norme de securitate…de organizarea traseului pe care merge coloana oficiala se ocupa SPP, nu presedintele sau vreun consilier de’al lui

      (Citează)

  3. Eh na… cine ii obliga? Dumnezeu? Si-au facut singuri regulile astea pentru ca sunt prea importanti ca sa stea la semafor si in trafic. Sa le si elimine acum, altfel sa nu mai comenteze ca ne inteleg pe noi astia de rand. Sau sa ia direct elicopterul, macar sa mearga pana la capat cu puterea pe care o au.

      (Citează)

  4. Oricum, se ştie că Băse a ignorat regulile SPP care nu-i convin, şi a mers cu maşina personală, conducînd el (inclusiv la faza cu “tiganca împuţită”). SPP e oricum subordonat preşedintelui.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus