un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Harduri SSD la vanzare

7 Nov 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

În sfârşit am văzut că eMag are la vânzare unităţi Solid State Drives, SSD-urile care în teorie ar trebui să înlocuiască hard-diskurile clasice, deoarece sistemul de platane magnetice rotative e singura componenta mecanică rămasă în computerele moderne şi deci cea mai înceată. Acum sunt convins că le vor înlocui şi în practică, deoarece preţurile sunt tot mai accesibile.

Desigur, încă sunt scumpe: 400 lei pentru 40 GB, 896 lei pentru 80 GB (ciudat, nu? ar fi trebuit ca 80 GB să fie mai ieftin decât două unităţi de 40 GB), 940 lei pentru 128 GB. Asta pe Kingston, Intel are unele şi mai scumpe. Dar şi hardurile normale erau scumpe acum câţiva ani şi preţul s-a dus mult în jos acum. În vreo 2-3 ani, ne vom lua SSD-uri, mai ales că pe lângă viteza superioară sunt și mai mici, nu degajă la fel de multă căldură și nu fac zgomot.

Nu ştiu prea multe despre viteza lor şi despre cum le recunosc sistemele de operare. Dar dacă sunt mult mai rapide decât hard-diskurile normale, un SSD de 40 GB ar merita pentru a porni sistemul de operare de pe el, pentru cei care vor acest lucru.

    7 comentarii

  1. cred ca peste 2 ani o configuratie normala de pc va consta in ssd de 32 sau 64 Gb pentru sistem de operare si hdd de 2 Tb pentru stocare

      (Citează)

  2. Cele de la Emag sunt cele mai petarde SSD-uri la ora actuala…cele mai rapide din cate am vazut in review-uri sunt OCZ. Am deja o configuratie cu Raid 0 pe harduri normale si nu cred ca un singur SSD doar pentru sistem si programe ar fi mai rapid….deci pentru a fi multumit de performante sporite la trecerea de pe Raid 0 cu HDD la SSD cel mai bine ar fi tot Raid 0 dar cu SSD…..altfel un singur SSD nu cred ca bate un Raid 0 HDD. poate peste 2 ani va fi normala o configuratie cu SSD dar totusi peste 2 ani mai intai de toate trebuie sa dispara criza financiara :)) sau sa scada preturile la ele enorm… !!!

      (Citează)

  3. Da-ne niste teste, niste date, niste cifre de transfer.

      (Citează)

  4. pentru harduri cu disk ? uite aici un clip facut de mine… http://www.youtube.com/watch?v=GHtJtKSw2ws si tot pe youtube gasesti si SSD kingstone,ocz etc….

      (Citează)

  5. Eh, asa as putea citi pe net de toate. Un singur review la orice produs ar fi suficient. Eram curios pe o configuratie reala daca se pot face niste teste mai “normale”, ca timpii de acces de ordinul milisecundelor ma lasa rece. In cat timp se incarca Windows, cu cat se transfera de pe un hard pe altul (ma rog, in RAID e alta treaba), daca e observabila diferenta de la HDD la SSD, etc.

      (Citează)

  6. Pai este observabila diferenta dar difera totusi de la fiecare firma producatoare de SSD la model etc….Oricum personal mi-ar fi greu sa renunt la 1400Gb sa cobor undeva la 250Gb sincer, lasand la o parte diferenta imensa de bani plus ca in ultima vreme un joc are minim 6Gb sau am inceput chiar sa ne uitam la filme Full HD sau BlueRay care au 30-50Gb….Pentru sistemul de oprerare si programe merg foarte bine si HDD in raid 0 !

      (Citează)

  7. alex ungureanu

    05/01/2013 la 7:02 PM

    salut….
    am un asus eee 701 si ma intereseaza un hard ssd (chiar si de 4 gb cel cu care a fost echipat initial).
    multumesc 0731 818 150

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus