un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: 2012

15 Nov 2009  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Filmul despre distrugerea lumii este spectaculos şi mai bine făcut decât mă aşteptam. Are efecte speciale foarte bine făcute, are şi un pic de umor, nu este mai tras de păr decât e necesar (pentru un film despre distrugerea lumii prin cutremure şi inundaţii violente, evident), iar John Cusack chiar pare tipul obişnuit care are noroc în a-şi salva familia. Aproape toţi actorii sunt cunoscuţi din alte roluri mai mici sau mai mari, inclusiv un Woody Harelson într-un rol de paranoic. Cred că “2012” nu putea fi mai bun decât dacă avea în el şi femei marfă dezbrăcate.

L-am văzut în principal pentru efectele speciale. Probabil că aşa ar arăta distrugerea Californiei sau a Las Vegas-ului sau a Romei. Şi scenele din Washington sunt foarte mişto făcute, plus inundarea Tibetului. Cred că producătorii s-au uitat la ce oraşe au fost distruse în alte filme gen Deep Impact sau Armageddon sau Independence Day şi au ales altele, ca să nu repete fazele. E genul de film care merită văzut la cinema sau în High Definition.

Pentru cei ce se întreabă, pe la începutul filmului, de ce într-o mină din India era nişte apă care fierbea, aflați că era un detector de neutroni. E o sferă mare umplută cu apă grea şi îngropată adânc în pământ, la o adâncime unde doar neutronii ajung, iar aceştia sunt frânaţi de apa grea şi detectaţi de celule dispuse pe pereţii interiori ai sferei. Ca acesta din Sudbury, unul din detectoarele Cherenkov din lume. E un alt exemplu de construcție făcută cu cele mai avansate tehnologii disponibile, ca și acceleratorul de particule de la CERN. Cel puțin asta cred că vroiau să arate în film.

    8 comentarii

  1. Ma duc weekendul viitor, cu rezervare facuta din timp. Ca altfel nu prind un loc decent.

      (Citează)

  2. Am fost ieri in Plaza, pe la ora 17. Aveau locuri doar in randurile 1-2, iar locuri bune la ora 22:45. Am plecat, am revenit azi la 11:30 si am prins locuri bune pentru 12:30. Dupa care iar s-a umplut totul. Fa-ti rezervare daca ai cum, sau incearca si in timpul saptamanii daca poti.

      (Citează)

  3. Vrem sa mergem mai multi la film si de asta astept pana weekendul viitor. And btw, sunt din iasi. :)

    Second btw: Sa te uiti la top gear, ca au episodul cu Romania in seara asta.

      (Citează)

  4. “Emisiunea difuzată în această seraă la BBC în Anglia nu va fi difuzată în alte ţări, mai devreme de şase luni, scrie topgear.ro”

    Ma uit daca apare pe net.

      (Citează)

  5. Azi e Top Gear? Tare, inseamna ca in doua, trei ore il avem pe trackere. ;)

      (Citează)

  6. La cateva minute a aparut varianta sd de 700 mb, la 2 ore a aparut varianta 720p si in cursul zilei de azi probabil o sa apara si cea mai buna calitativ. Oricum episodul a fost epic si am sa ma uit probabil de 3 ori la el. :d

    Ce udrea, ce minister de turism, astia au prezentat exact cum e Romania si nu sunt dezamagit deloc.

      (Citează)

  7. Vezi sa nu te uiti cumva la 2012: Supernova, care nu stiu ce e, sa la vreo varianta CAM marita la 720p. Pe trackerele mele doar CAM si TS pana acum, si nu merita vazut asa.

      (Citează)

  8. Eu ziceam de variantele de la tg, nu de la 2012. Vreau sa il vad la cinema si atat. Nici macar la trailer nu m-am uitat. Am luat bilete pe vineri, sala e full deja. La fel e si pentru sambata si duminica.
    Filmul are prea multe efecte ca sa il vad acasa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus